Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SATANAK KOD ŽUPANA LONGINA: U sustav primarne zdravstvene skrbi ušle pedijatrice Šitum Bušić i Tičić, 6 ordinacija upisuje predškolsku djecu

Objavljeno

-

U Domu Zadarske županije održan je drugi sastanak s predstavnicima Građanske inicijative “Tko je moj liječnik?”, a na sastanku su uz župana Božidara Longina i pročelnika Marka Kolegu sudjelovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravstva.

Nakon radnog dijela sastanka, Maja Grgurić Srzentić u ime Građanske inicijative “Tko je moj liječnik?” istaknula je kako je zadovoljna odazivom, odnosno dolaskom na sastanak svih onih za koju su tražili da budu nazočni.

“U odnosu na prošli sastanak dobili smo više informacija. Zahvalni smo na trudu koji je uložen u međuvremenu. Moramo naglasiti da i dalje nemamo odgovore na pitanja koje uporno traže roditelji, a jedno od njih je kod koga se upisati ako trenutno nemaju pedijatra. Roditeljima je, nažalost, rečeno da mjesta više nema, međutim, odgovor HZZO-a danas je bio da svi moraju biti upisani i to je bio zapravo argument za sva naša daljnja postavljena pitanja, kod koga ići po uputnice, kome se javiti ukoliko možda nemamo potrebu ići na hitni prijem“, kazala je Grgurić Srzentić.

U sustav su nam ušle dvije pedijatrice. dr. Antonija Šitum Bušić i dr. Tereza Tičić. Na taj način pokrili smo izlazak iz mreže dr. Švorinić i dr. Mikecin. Imamo najavu da će dr. Bakmaz otići od 01. siječnja 2024. u mirovinu, a do tada ćemo osigurati još jednu pedijatricu. Nadam se da ćemo time imati riješen sustav koji će zadovoljavati potrebe. Ostaje nam za riješiti odlaske pedijatara koji će ići za dvije, odnosno tri godine u mirovinu, ali taj dio planiramo pokriti sa specijalizacijama kojih trenutno imamo četiri. Jedna pdijatrica bi trebala doći početkom iduće godine, jedna krajem 2025. i još jedno mjesto, za koje je ugovor potpisan prošle godine, trebala bi doći 2027. godine. Za još jedno mjesto, koje je trenutno nepopunjeno, kontinuirano će se raspisivati natječaj. Možda ne ide onako brzo kako bismo htjeli, ali ide u smjeru rješavanja“, poručio je Kolega te dodao nije lako i jednostavno nadoknaditi neplanirane i prijevremene odlaske iz mreže.

Također važna informacija sa sastanka jest da će svi roditelji koji trenutno nemaju izabranog liječnika imati osigurano cijepljenje, najavio je pročelnik za zdravstvo Marko Kolega.

„Cijepljenje će obavljati u Domu zdravlja dr. Antonija Šitum Bušić i dr. Damir Letinić te ugovorni privatnik dr. Ivica Glavan u svojoj ordinaciji. Napominjem da roditelji moraju na cijepljenje donijeti karton cijepljenja djeteta”, istaknuo je pročelnik Kolega koji još jednom poziva roditelje da što prije upišu svoju predškolsku djecu u ordinacije pedijatara, jer samo tako mogu ostvariti svoja zakonom zajamčena prava na zdravstvenu zaštitu.

Mjesta za upis trenutno neupisane djece do 7 godina starosti ima kod sljedećih pedijatara:

Dom zdravlja Zadarske županije:                 

– dr. Damir Letinić

– dr. Antonija Šitum Bušić

Ugovorne privatne ordinacije:

 • Željko Čakarun
 • Tereza Tičić
 • Milena Bačić
 • Dubravka Kordić

Procedura kod upisa djece u odabranog pedijatra je detaljno opisana na stranicama HZZO-a a i na portalu e-građani. Upis se nikako ne može raditi telefonskim putem već treba osobno donijeti tiskanicu na potpis odabranom pedijatru.

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

 1. Roditelj

  12. listopada 2023. at 9:32

  Ovo se zove mazanje očiju.

  Iz priloženog citata možete vidjeti pronatalitetnu politiku grada Zadra:

  Poštovani, ako će ordinacija dr Šitum Bušić koja djeluje u sklopu Doma zdravlja (Ivana Mažuranića 28a) upisivati nove pacijente do maksimalnog dozvoljenog broja, molimo Vas da javnosti dostavite informacije o kojem maksimalnom broju djece/pacijenata se radi.

  Informacije koje imamo, javno dostupne informacije, govore o 1190 pacijenata, uz iznimku da prednost pri upisu imaju novorođena djeca.

  S obzirom da je, prema javno dostupnim podacima, prijašnja pedijatrica u ambulanti koju je naslijedila dr Šitum Bušić (ne smijemo pisati ime te liječnice jer je takva preporuka iz Županije) imala 1111 pacijenata mlađih od 7 godina (dakle imajmo na umu da 1111 nije stvaran broj upisane djece nego samo djeca koja još nisu napunila 7 godina) , nije li onda broj novoupisane djece, ako uopće ne uzimamo u obzir novorođenčad, manji od 80 ? Ili nadležni imaju neke druge maksimalne brojke koje su samo njima dostupne ?

  Broj djece koja su bila upisana kod pedijatrice koja je prije radila na adresi Vatroslava Lisinskog (po preporuci, ne pišemo njeno ime, samo Županija smije) je 1252 djeteta do 7-e godine života. Tko je “naslijedio” njenu ambulantu i gdje će se upisati preko 1252 djece ?

  Pedijatrica koja je imala ordinaciju do JEDINE ordinacije koja radi puno radno vrijeme u sklopu Doma zdravlja (dakle, adresa Ivana Mažuranića 28 a, po preporuci ne pišemo njeno ime, samo Županija smije) još nije započela s radom ali kad započne onda će uz svoje pacijente kojih je preko tisuću, upisivati koliko još pacijenata, uz prednost upisa novorođenčadi ? Opet pričamo o nekoj maksimalnoj tajnoj brojci koju laici ne mogu naći.

  Pozivaju se roditelji da svoju djecu upišu (prepisujemo imena iz teksta Županije za koja nismo čuli da ne smijemo…za sada) kod dr Kordić Dubravke u Benkovcu, koja ima 1258 pacijenata do 7. godina (dakle, brojka je veća a maksimum koji smo mi iščitali je 1190 djece po timu plus novorođenčad moraju upisati).

  Pozivaju se roditelji da svoju djecu upišu kod dr Damira Letinića (Zadar), koji radi skraćeno radno vrijeme i time se broj pacijenata smanjuje na pola – dakle, javno dostupne informacije govore da dr Letinić ima 642 pacijenta do 7-e godine života. I dr Letinić je premašio maksimum onda, ili opet pričamo o nekom tajnom broju ?

  Dr Čakarun Željko (Zadar) ima 1325 pacijenata od maksimuma od 1190. Prednost imaju novorođenčad. Koliko djece da on još upiše ? Ima nešto u tom maksimalnom broju koji samo nadležni znaju…

  Dr Bačić Milena (Zadar) ima 1237 djece do 7 godina. Prednost imaju novorođenčad. I tu je riječ o nama nepoznatom maksimalnom broju.

  Molimo medije da upute javnost o kojem maksimalnom broju pacijenata se radi, uz prednost upisa novorođenčadi ? Molimo medije da otkriju tko će od 1.1.2024. “naslijediti” ordinaciju liječnice (opet se držimo preporuke pa ne navodimo ime već samo adresu ambulante – Prolaz cara Augusta 1, tj.njenih 1424 pacijenata do 7-e godine života?

  Tko će onda osiguravati PRAVA DJECE koja ne mogu niti smiju osigurati liječnici pedijatri iz OB Zadar (uputnice,putni nalozi, doznake) ? Hoće li pedijatri iz bolnice raditi i sistematske preglede ? Ako nekome i to padne na pamet, onda je definitivno markirao važne lekcije tijekom školovanja…

  Liječnici na odjelu pedijatrije OB Zadar pucaju godinama i upozoravaju da im je potrebna pomoć ali od pomoći ni “p”. Nisu tome krivi pedijatri iz primarne zdravstvene zaštite nego sustav koji se 20 godina urušavao.

  Od 14 pedijatara koliko je navdena potreba za Županiju, za 2,5 mjeseca ćemo ih imati 7 ? Slovima – SEDAM od ČETRNAEST !!! Duplo manje !!!!

  A ujedno, nije ni to najgore, i drugi pedijatri stječu uvjete za mirovinu a ovakvim načinom kojim ste krenuli prema JEDINOJ pedijatrici koja radi puno radno vrijeme u ordinaciji u sklopu Doma zdravlja je apsolutno bezobrazan i tužan.

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U VIRU OBILJEŽENA 34. GODIŠNJICA OSNUTKA HDZ-a / “Agresivna ljevica pokazala je svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje”

Objavljeno

-

By

U Viru je svečano obilježena 34. godišnjica osnutka HDZ-a na kojoj su se okupili brojni članovi i simpatizeri predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

Politička stabilnost i kontinuitet zaslužni su za snažan razvoj Zadarske županije koja je po novom indeksu razvijenosti među pet najboljih u zemlji. Odlična suradnja s Vladom RH zalog je i niza budućih projekata, koji će zasigurno donijeti dodatan napredak otoku Viru gdje je HDZ sve snažniji i ima sve veću potporu stanovnika.

HDZ je jedina stranka koja jamči sigurnu Hrvatsku uz snažno očuvanje domoljubnih vrijednosti. To se posebno vidi posljednjih tjedana gdje je agresivna ljevica pokazala svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje prema svemu što ima poveznicu s HDZ-om, stožernom strankom hrvatskog naroda.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je snažan rast plaća, a vodeći smo u EU po porastu stope BDP-a. Samo HDZ jamči nastavak tog pozitivnog niza, jer ima ljude koji su dokazano stručni i kompetentni, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

Uz to, Hrvatska je nikad bolje međunarodne pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje nas je želio vidjeti i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz predsjednika OO HDZ-a Vir Antu Bašića, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te ministar Šime Erlić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Simbol otpora komunističkom nasilju!

Objavljeno

-

Kad me u tjedan dana na zub uzmu i Index i Srpske novosti onda znam da nešto ispravno radim.

Jedan dalmatinski medij tražio je murale po Dalmaciji, našli ih 18. Pa da su mene pitali ja bi im poslao preko 100 slika, a ušteđeno gorivo i dnevnice su mogli donirati dečkima na terenu, za boju.

Isti taj medij svakodnevno udara i po meni, pa danas kažu: oštećeni su moj i automobil gradonačelnika. Ja napad nisam prijavio, pa ako se uopće dogodio…

Zamisli, da je nekom njihovome ucrtalo zvezdu na auto razapeli bi sve živo i neživo. Da su gledali prilog na Dnevniku mogli su vidjeti sve detalje.

Uostalom, zaboli me za njihovo mišljenje, i oni su mi PR. Jer jedini tko huška su oni svojim svakodnevnim tekstovima. Baš su oni ti koji daju volju mladima za otporom prema njihovim lažima.

Iako znaju da ustaški grb ima znak “U” na prvom bijelom polju i da je grb bio bočno, oni luduju na crnu boju i šahovnicu. I sad kad su izvršili pritisak na institucije i shvatili da se zakon zapravo ne krši nigdje – okrenuli su retoriku. Sad je to izdaja Dalmacije i tome slično. Smiješno. No, dosta o njima, nebitni su. 

Danas ako si generalno protiv komunističkih poremećenih ideja dobiješ naziv ustaša. S tim te nazivom degradiraju, a sebi daju na bitnosti jer su, kao, antifašisti. A anti mora biti protiv nečega, pa moraju naći ustaše.

A zapravo su oni jedna obična nakupina komunista. Nebitnih i frustriranih ljudi koje će izjesti jugonostalgija i mržnja prema RH.

Kad žele toljagama zatući ljude što se mole u tišini i ne smetaju nikoga, ne traže zaštitu, to je OK. Jer im nabiju epitet klečavci i mogu što hoće. To nije nasilje ni širenje mržnje.

Kad netko kaže da je gay parada zlo i bacanje novca na zaštite tih pedera dok marširaju okolo, taj je ustaša, nacist itd. To su oni – ili će biti po njihovome ili neće biti.

Konstantno manjina maltretira većinu.

I nama je više pun kofer. Nećete. 

Sad ćemo se mi inatiti, pa ćete na svaku vašu ludost dobiti odgovor. Dok ne shvatite da ste manjina i da živite u državi koja se zove Hrvatska.

Najbolje od svega što u Trogiru gdje je na vlasti SDP gradonačelnika zaboli što ima dva murala u gradu. Neki valjda normalan čovjek.

Ovima u Zadru očito pomoći nema.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRO JE ZNATI… / Ove nedjelje u Zadru rade sljedeće trgovine…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Zrinsko – Frankopanska ulica 1 – 07:00-21:00

Ante Starčevića 15 – 07:00-21:00

Put Vrela 2 – od 07:00-21:00

Ulica Stjepana Radića 1 – od 07:00-21:00

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu