Connect with us

magazin

NOVA GASTRONOMSKO-GLAZBENA MANIFESTACIJA / U četvrtak i petak prvo izdanje Fish & Jazz Festivala u Zadru

Objavljeno

-

U četvrtak i petak 8. i 9. lipnja u atriju palače Cedulin premijerno će se održati nova zadarska gastronomsko-glazbena manifestacija  pod nazivom Fish & Jazz Festival. U dva dana posjetitelji će moći uživati u nezaboravnoj fuziji ribljih specijaliteta, lokalnih vina i vrhunskih jazzera iz Hrvatske i inozemstva.

Eno-gastro program pod pokroviteljstvom Cromarisa i Vina Fiolić oba dana kreće ujutro već od 10 sati. Sushi chef Mladen Križanović pripremat će sashimi rolice napravljene od Cromarisove orade. Križanović ima višegodišnje iskustvo u različitim kategorijama proizvodnje i posluživanja sushija. Nakon završetka edukacije na Tokyo Sushi Academy svoja je znanja prenio u Hrvatsku te je jedan od najzaslužnijih za promociju sushija na ovim prostorima. Na sajmu u Barceloni nedavno je pripremao svježe Cromarisove filete brancina i gofa, a na ovom festivalu posjetitelji će ekskluzivno moći kušati rolice od nadaleko poznate Cromarisove orade.

Tihomir Bježančević hrvatskoj je javnosti postao poznat nakon nastupa na kulinarskom showu Masterchef Hrvatska 2021. godine. Nakon toga se nastavio usavršavati, njegujući pripremu tradicionalnih jela na moderan način te je danas jedan od najtraženijih chefova na javnim događanjima poput ovog. Zadranima će uz jazz servirati sandwich od pržene Cromarisove hame. Svoja jela pripremat će u jutarnjem i večernjem terminu, a drugog dana u jutarnjim satima pridružit će im se i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.

Kako spada, vrhunske chefove u palači Cedulin pratit će i vrhunski jazzeri. U četvrtak od 11 sati nastupit će Nick Bresco Quartett, sastav glazbenika s pravim imenom Nikola Brešković, koji nakon nastupanja u sastavu Brešković Brothers gradi glazbenu karijeru u Parizu.

U večernjim satima istog dana svojim će jazz notama u napuljskom štihu u atriju palače Cedulin stvoriti ugodnu atmosferu Elio Coppola trio, kojega zadarski ljubitelji jazz glazbe pamte po sjajnom nastupu prošlog ljeta u Muzeju antičkog stakla kad su nastupili s francuskom pjevačicom Celiom Kameni.

U petak sljedećeg dana za glazbu su zaduženi Zadrani. Jutro je rezervirano za Elenu Stella & AJ trio, a navečer nastupaju ponajbolji hrvatski jazzeri Black Coffee, uz svojevrsno iznenađenje u ulozi pjevačice, glumicu Uršulu Najev!

Nema sumnje da će i ovaj događaj privući brojne Zadrane željne urbanog zvuka i kvalitetne hrane.

PROGRAM FESTIVALA

Četvrtak, 8.6.2023.

10:00 – 14:00 h – eno-gastro program – powered by Cromaris i Vina Fiolić

Fiolić vina & Spritz

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

Sashimi roll od Cromaris orade

Sandwich od grilane Cromaris hame

11:00 – 13:00 h – nastup NICK BRESCO QUARTETT

20:00 – 24:00 h – eno-gastro program – powered by Cromaris i Vina Fiolić

Fiolić vina & Spritz

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

Sashimi roll od Cromaris orade

Sandwich od grilane Cromaris hame

21:00 – 23:00 h – nastup ELIO COPPOLA TRIO

Petak, 9.6.2023.

10:00 – 14:00 h – enogastro program / powered by Cromaris & Vina Fiolić

Fiolić vina

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole

11:00 – 13:00 h – nastup ELENA STELLA & AJ TRIO

20:00 – 24:00 h – eno-gastro program / powered by Cromaris & Vina Fiolić

Fiolić vina

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

21:00 – 23:00 h – nastup URŠULA NAJEV feat BLACK COFFEE

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert Marka Škugora i sajam otočnih proizvoda u Kukljici  

Objavljeno

-

By

Sinoć, 25.07., trg u Kukljici je bio popunjen do posljednjeg mjesta zahvaljujući koncertu Marka Škugora. Talentirani glazbenik osvojio je srca publike svojim nastupom, a trg je bio ispunjen pjesmom i plesom.

Osim uživanja u glazbi, posjetitelji su imali priliku upoznati autentične otočne proizvode lokalnih OPG-ova, čime je dodatno obogaćena večer u Kukljici.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i uživali s nama! Veselimo se budućim susretima i događanjima kojima ćemo i dalje promicati našu bogatu tradiciju.

 
Nastavi čitati

magazin

Ovo su pića koja konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Objavljeno

-

By

pexels

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mjestima, piše Punkufer.

Ako se bar nije specijalizirao za pripremu koktela, bolje ih nemojte naručiti.

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

“Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića,” otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

“Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina.”

Preskočite točeni Guinness

Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim.

Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness.

“Točeni Guinness naručit ću samo u lijepom i tihom pubu jer znam da će si konobari tamo uzeti vremena da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.

Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – s točenjem se staje nakon što ste napunili čašu tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što pivo odstoji, nastavlja se točiti do vrha čaše.

“Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu,” savjetuje Alejandro Echeverria iz bara njujorškog restorana Sushi by Bou.

Iako je ovaj koktel od kave i votke postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne radi ga svatko onako kako bi trebalo.

“Većina barova nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa ni krajnji rezultat nije onakav kakav biste željeli,” objašnjava konobar.

 
Nastavi čitati

magazin

(FOTO) MOON FUN PARK / Nova zabava na 3 tisuće metara četvornih u ŠC-u Višnjik

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

U subotu, 27. srpnja, u 16 sati u ŠC-u Višnjik otvara se novi Zabavni centar, MOON FUN PARK. Tim povodom, a uoči otvorenja, organiziran je “PRESS PLAY” event na koji su bili pozvani predstavnici medija te posjetitelji koji su imali priliku među prvima iskusiti sve atrakcije koje centar nudi.

Trampolini, napuhanci, trkaći simulatori i mini golf
MOON FUN PARK, smješten na površini iznad dvorane Krešimir Ćosić i zauzima površinu od 3 tisuće metara četvornih te nudi širok spektar aktivnosti za sve uzraste.
Tijekom eventa, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim atrakcijama.
Prva stanica mnogih bila je Trampolin park, gdje su, posebno najmlađi, uživali skačući na trampolinima dizajniranim za sve uzraste.


Svijet mašte i adrenalina
Dok su se jedni zabavljali na trampolinima, drugi su se uputili u Bounce Park. Ovdje su pustili mašti na volju, igrajući se i uživajući u svakom trenutku. Zvukovi smijeha i veselja ispunili su prostor dok su posjetitelji otkrivali čarobni svijet ovog parka.
Vožnja izvan granica stvarnosti
Posebnu pozornost privukao je SIM racing. U trkaćim simulatorima, posjetitelji su osjetili uzbuđenje vožnje. Za one željne natjecanja, Mini golf bit će savršeno mjesto da testiraju svoje vještine. Također, u ponudi je i mogućnost proslave rođendana. Prisutni su imali priliku razgovarati s osobljem centra i dobiti sve potrebne informacije o MOON FUN PARK-u te uživati u pripremljenim sadržajima.


Nove zabavne aktivnosti za cijelu obitelj
Športski centar Višnjik nezaobilazno je mjesto i okupljalište brojnih Zadrana svih dobi, bilo da se bave sportom profesionalno ili rekreativno ili su jednostavno došli u šetnju. U ŠC-u Višnjik uvijek se nastoji, u skladu s mogućnostima, na svakoj slobodnoj površini centra osmisliti i ponuditi nove sadržaje za naše sugrađane, a MOON FUN PARK je najnoviji primjer posvećenosti pružanju kvalitetnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Cilj je stvoriti okruženje gdje djeca mogu uživati u igri i tjelesnoj aktivnosti, a roditelji mogu biti sigurni da su njihova djeca na sigurnom i poticajnom mjestu. MOON FUN PARK na Višnjiku zasigurno će postati još jedno omiljeno mjesto za sve generacije.

Atmosferu s događaja pogledajte u fotogaleriji.

Radno vrijeme MOON FUN PARKA je:
radnim danom od 16 do 23 sata;
vikendom od 16 do 24 sata.

Više informacija za posjetitelje na: info@moon.fun

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu