Connect with us

Sport

(FOTO) ŠC VIŠNJIK: Enver Idrizi demonstrirao karate i uskliknuo: “EP ’24. na Višnjiku!”

Objavljeno

-

Enver Idrizi, proslavljeni hrvatski karatist, osvajač prve zlatne medalje (1992.) za Republiku Hrvatsku, mnogostruki osvajač europskih i svjetskih medalja, izišao je elegantno na teren kao da je – gle čuda! – koliko jučer završio veliku natjecateljsku karijeru pa je, sjajno raspoložen, karatisticama i karatistima demonstrirao nekoliko poteza, udaraca i tehniku tako jednostavnim načinom da će, nedvojbeno, svi oni to zapamtiti zauvijek. A i primjenjivati, dakako…
– Zašto smo ovdje, zašto sam i ja došao? Pa, da na zgodan način mladima predstavimo karate kao borilačku vještinu i način života, te da ih potaknemo da se u slobodno vrijeme bave njime – reći će Enver Idrizi.

Športskom centru Višnjik, na otvorenom terenu za badminton, u četvrtak 25. kolovoza 2022. kao sastavni dio projekta Odaberi sport koji (projekt) već dugo osmišljava i provodi Hrvatski olimpijski odbor u suradnji s nacionalnim savezima, održani su prezentacija i promocija karatea u organizaciji KK-a Croatia, a uz sudjelovanje klubova Ipon, Lotos, Zadar, Zvonimir, Forum i Petrina Bibinje.

– Počašćen sam što sam ovdje, sa svojim kolegama u prekrasnom Višnjiku, gost Zadra i svih divnih ljudi predvođenih direktorom Denisom Karlovićem. Naravno, zadovoljan i time što promoviramo karate, a kad je već tako, onda ću reći i još nešto – zbori Enver Idrizi.

Što?
– Evo, Hrvatska je dobila domaćinstvo Europskoga prvenstva 2024. i svi mi želimo da to prvenstvo bude održano ovdje u Zadru, u prekrasnom Višnjiku koji je sportsko središte kakvog nema nigdje! Zalagat ćemo se zato svim snagama! – kaže jedan od najvećih hrvatskih sportaša i ustrajni promicatelj karatea.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-karate-promocija-demonstracija-trening-danil-domdjoni-enver-idrizi-foto-nenad-opačićvisnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-karate-promocija-demonstracija-trening-danil-domdjoni-enver-idrizi-foto-nenad-opačić

U nekoliko pozdravnih riječi mladim karatisticama i karatistima Idrizi je napomenuo da budu ustrajni, predani vještini koju vole i da je pred njima budućnost. Sudionike i gledatelje pozdravili su također i Hrvoje Balen, pomoćnik glavnoga tajnika HOO-a za lokalni sport, te Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

– Hrvatski olimpijski odbor već dugo provodi projekt Odaberi sport i ovaj je događaj njegov dio. Intenzivno se u suradnji s nacionalnim savezima zalažemo za uključivanje što više djece i mladeži u sport, navlastito poslije razdoblja zaključavanja tijekom krize uzrokovane COVID-om 19 jer je veoma bitno da se djeca i mladi vrate i nastave kontinuirano raditi u sportu – kazao je, uz ostalo, Hrvoje Balen.

Direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović kazao je:
– Želimo vam svima da se na ovom događanju u Višnjiku i u našem gradu osjećate ugodno, da ponešto naučite i želimo vam puno uspjeha u karateu. Iznimno smo počašćeni što smo domaćini našem proslavljenom Enveru Idriziju, Danilu Domdjoniju i svima koji su došli ovdje i radujemo se budućoj suradnji.

Na terenu je prezentaciju karatea vodio Danil Domdjoni, ptić iz biogradskoga gnijezda i višestruki osvajač medalja za Republiku Hrvatsku, te, kako je kazao Enver Idrizi, najbolji svjetski trener. Karatistice i karatisti pod njegovim su vodstvom izvodili različite vježbe, poteze i udarce, a uslijedio je i već spomenuti interval Idrizijeve demonstracije.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-karate-promocija-demonstracija-trening-danil-domdjoni-enver-idrizi-foto-nenad-opačić

Posebno je bilo zanimljivo pred kraj događanja kad je Enver Idrizi odabranoj skupini karatista na glave navukao gornji dio kimona i odredio im stanovitu vježbu.
– Koncentracija! To je bitno, u svakom djeliću sekunde. Ajmo, da vidimo…

Kad je sve završilo, Idrizi je poentirao jednostavnim verbalnim udarcem:
– Kad jednom spoznamo gdje je u nama izvor svakog poteza, svakog pokreta, svakog udarca, otvara nam se put prema velikim postignućima!

Srdačan pljesak sudionika i gledatelja, sjajno raspoloženje! Cilj je ostvaren – popularizacija karatea, motivacija i uključivanje što više djece u klubove gdje će se kontinuirano baviti sportom ujedno promovirajući karate kao životnu filozofiju kojom se slave i sjedinjuju u uravnoteženu cjelinu kvaliteta tijela, volje i uma, stavljajući time sport u službu razvoja čovjeka.

Uz Envera Idrizija i Danila Domdjonija u stručnom stožeru prezentacije i promocije bili su i Zdenko Protuđer, Nikola Protuđer, trener u KK-u Croatia, Franjo Glavaš, trener u KK-u Zvonimir, Mladen Tomasić, trener u KK-u Forum, Goran Glavan, predsjednik KK-a Zadar, Mladen Sorić, trener u KK-u Petrina Bibinje i Denis Karlović, direktor Športskog centra Višnjik.

Kako je bilo na prezentaciji i promociji karatea, pogledajte u galeriji.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

MAŽORET I POM PON – 18. veljače na Višnjiku 39. državni turnir

Objavljeno

-

By

Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u organizaciji Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom pon timova održat će se u subotu, 18. veljače 2023. 39. državni turnir.

Organizator je najavio sudjelovanje 23 tima iz cijele Hrvatske u kategorijama djece, kadetkinja, juniorki i seniorki. Program će početi u devet sati, a završiti oko 19, 30 sati svečanim proglašenjem, te dodjelom diploma, medalja i pokala.

Iz Zadra i Zadarske županije svoje sudjelovanje prijavili su Plesni klub Zadar, te mažoretkinje iz Bibinja i iz Debeljaka.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND NA VIŠNJIKU: Košarka, odbojka i vaterpolo

Objavljeno

-

By

Subota, 4. veljače 2023.
KOŠARKA – Međužupanijska liga kadetkinja: Zadar – Šibenik, pomoćna dvorana 3 u 11, 30 sati; Županijska liga U 15: ABC – Zara, pomoćna dvorana 2 u 8, 30 sati; Međužupanijska liga kadeta: O. Puntamika – O. Puntamika II, pomoćna dvorana 3 u 17, 30 sati; Prva liga seniori: O. Puntamika – Kvarner, pomoćna dvorana 3 u 20 sati.
ODBOJKA – Prva liga seniorke: Zadar – Zagreb, pomoćna dvorana 4 u 17 sati.
VATERPOLO – Hrvatsko prvenstvo ml. juniora: Zadar 1952 – Primorje u 12 sati; hrvatsko seniorsko prvenstvo: Zadar 1952 – KPK u 19 sati.

Nedjelja, 5. veljače 2023.
KOŠARKA – Međužupanijska liga ml. kadeta: O. Puntamika – Zara, pomoćna dvorana 4 u 12 sati; Županijska liga U 17: ABC – Jazine A. pomoćna dvorana 2 u 15, 15 sati. LIKAR: Brodarica – Jadera u 10 sati, Vodovod – Tokić u 11, 30 sati i Veterani Puntamike – Vrsi u 13 sati, sve u pomoćnoj dvorani 3.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Donat u 9, 30 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

“DUDO I PRIJATELJI”, LAUDATO TV Ove nedjelje u emisiji Dubravka Šimenca Zdenka Zrilić i Ana Ćosić Pajurin

Objavljeno

-

By

U emisiji Dubravka Šimenca na Laudato TV-u gostuju Zdenka Zrilić i Ana Ćosić Pajurin, uspješne Hrvatice, žene koje za hrvatsku košarku rade velike stvari. Organizirale su velike projekte: Zdenka je u grad košarke, Zadar, dovela velika košarkaška imena organiziravši Zadar Basketball Tournament. Ana Ćosić, kroz besplatni kamp koji u nazivu nosi ime njezinoga oca, Krešimira Ćosića, ovaj sport je približila brojnoj djeci.

Govorit će kako danas sve manje djece igra košarku, a legendarni Krešimir uvijek je vjerovao u mlade. 

Tata se posvađao s cijelim savezom u reprezentaciji da bi mogli igrati Rađa, Divac, Kukoč. Mi na tom tragu želimo nastaviti, želimo animirati djecu da nastave igrati u svojim klubovima. Od sto djece u tri kampa, polovica je upisala školu košarke. To je ipak neki pomak.’.

Najavit će nastavak panela koji se godišnje organizira na Ćosićev rođendan, a kojemu je cilj važnim temama o sportu održati lik i djelo slavnog košarkaša. 

‘U košarkaškom communityju bio je jako cijenjen. Žao mi je što nije ostao živ. Iz mojih osobnih razloga, ali i zbog košarke jer, mislim, ne bi sve to bilo tako kako je.’. 

Prepričala je scenu s početka rata kada se dao na raspolaganje pokojnom predsjedniku Tuđmanu. Bio je u Washingtonu zamjenik veleposlanika. 

‘Imao je sva vrata otvorena u Senatu. Zbog svojih veza privatnih, otvorio je jako puno vrata Hrvatskoj. Zaslužan je za ambasadu koja je i danas tamo. Angažirao je cijelu dijasporu koja je vikendom besplatno dolazila obnavljati tu zgradu. Pitanje je tko bi imao diplomatsko-političku moć, osim jedan tako veliki sportaš.’. 

Kao majka osmogodišnjeg dječaka na pitanje kako vratiti djeci ljubav prema košarci odgovara: 

On voli igrati nogomet, ali ga muči što nema s kim igrati košarku. Pokušala sam ga upisati u razne škole košarke, ali za tako male nema program koji je kvalitetan. S osam godina je prerano, ali s mladima želimo to da nauče o košarci. Ako ti se svidi, zavoliš, bit ćeš fan na tribinama.’ – zaključuje Ana.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu