Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA INFORMACIJSKIH ZNANOSTI Neka vam knjiga bude najbolji saveznik u svim godinama koje dolaze

Objavljeno

-

U Multimedijalnoj dvorani Novog kampusa Sveučilišta u Zadru održani su svečana promocija prvostupnika informacijskih znanosti te dodjela nagrada uspješnim studentima za akademsku godinu 2020./2021. Uz nazočnost pročelnice izv. prof. dr. sc. Marijane Tomić i promotorice doc. dr. sc. Martine Dragije Ivanović promovirano je 12 prvostupnika: Antonija Antolović, Marin Đaković, Mirna Erceg, Vlado Flinčec, Ivana Jozić, Ana Marija Matak, Kristina Mioč, Elma Mujčin, Iva Perasović, Marcela Profaca, Stela Vukoša i Kristina Žilić.

– Do ovog današnjeg čina došli ste prevladavajući brojne prepreke. Osim onih ponekad zahtjevnih očekivanja koja je pred vas postavljao naš studijski program, morali ste se boriti i s epidemijom. Baš je vaš generacija prvi put doživjela da smo morali zaključati vrata ove zgrade i preseliti nas u virtualne prostore. Generacija ste čija smo lica dugo gledali kroz virtualne okviriće raznih aplikacija, boreći se s time da vam izvedemo nastavu na najbolji mogući način, osiguramo praksu, pokušamo zadržati bar privid normalnog studiranja. Trudili smo se nadvladati tu fizičku udaljenost koju nam je epidemija nametnula i distancu održavati samo fizički, dok smo na sve ostale načine nastojali očuvati blizinu s vama. Nadam se da ste i u tim daljinama to osjetili, rekla je u svom govoru pročelnica Tomić.

Pozvala ih je da diplomu koju primaju stoji naziv Odjela za informacijske znanosti i Sveučilišta u Zadru.

– Suvremeno društvo ovisi o vama koji znate važnost informacija, koji ih znate organizirati i upravljati njima na pravilan, odgovoran način, u skladu s etičkim načelima i standardima. Nametnite se svojom informacijskom pismenošću, umijećem vrednovanja informacija, znanjima o tehnologijama, baštini, kulturi. Budite svjesni važnosti svoje profesije i budite na nju ponosni. Ne bojte se glasno okrenuti leđa onima koji nisu zaslužili biti dio suvremenog demokratskog civiliziranog društva, a pružiti ruku pomoći onima koje takvi gaze, pružiti ruku svakome kome je potrebna pomoć. Kao društvu nam je potrebno da vi budete plemeniti, pošteni, mudri i hrabri, da ne postavljate sami sebi granice nego da ih razmičete, da visoko postavite letvicu jer sada znate da svaku možete doseći. I neka vam knjiga bude najbolji saveznik u svim godinama koje dolaze, pozvala ih je pročelnica.

Na kraju svečanosti nagrađeno je troje najuspješnijih studenata u prošloj akademskoj godini. Ana Ćurak dobila je pohvalu za uspjeh ostvaren na 2. godini preddiplomskog studija informacijskih znanosti, Stela Vukoša za uspješno izrađen i obranjen završni rad te Nola Raguž za izvannastavne aktivnosti.

Promociju su svojim nastupom uveličali članovi skupine A.K.A. Crescendo.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U petak bez vode Put Bokanjca i Skročini, u ponedjeljak Briševo!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 09.12.2022. godine (petak) u vremenu od 08:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u ul:

ulica Put Bokanjca od kuć.br. 61 do kuć.br. 69

ulica Put Skročini

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bokanjca, kod kuć.br. 67.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 12.12.2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 09:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju  biti će smještena u ulici Samostalne satnije Briševo kod k.br.47.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE IZ ZADARSKE BOLNICE: Preuzimanje nalaza i radioloških slika moguće i putem linka ili QR koda

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je nastavno na uspješnu implementaciju web aplikacije za digitalno preuzimanje nalaza (Portal pacijenta), omogućila pacijentima preuzimanje nalaza i radioloških slika putem linka ili QR koda koji se nalaze na samom nalazu.

Nalaz je tako moguće vidjeti od strane ovlaštenih osoba kroz sustav e-Građanin, e-Karton, izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite kroz CEZIH te od strane ovlaštenih osoba u drugim zdravstvenim ustanovama, priopćeno je iz Bolnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ISTRAGA U TIJEKU 47-godišnjak uhićen nakon što je pucao iz vatrenog oružja

Objavljeno

-

By

U jutarnjim satima u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića, 47-godišnjak je iz svog stana u dvorište zgrade ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Osoba je uhićena te se nalazi pod nadzorom u službenim prostorijama policije. U ovom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu