Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“OD PRVAKA DO BEDAKA” Gradonačelnik Dukić na Facebooku: “Rubeša i Meštrović uspješno vode KK Zadar prema njegovom kraju”

Objavljeno

-

“OD PRVAKA DO BEDAKA” naslov je današnje objave na Facebooku gradonačelnika Zadra Branka Dukića. Evo što kaže:

“Dok Nadzorni odbor Cibone ovih dana brusi zadnje stavke višegodišnjeg sponzorskog ugovora u vrijednosti 8 milijuna eura, a Nadzorni odbor KK Split Gradskom vijeću priprema nacrt prijedloga o ulasku strateškog partnera s NBA referencama u njihov klub, naš NO rješava imenovanje klupskog “oružara” i vozača službenog autobusa!

Danas je Skupština KK Zadra trebala donijeti odluku o smanjenom broju članova Nadzornog odbora s devet na sedam. Na sljedećoj Skupštini možemo očekivati da se taj broj dodatno smanji na pet, a konačni cilj je očito na tri kako bi onda oni glumili upravni odbor i donosili sve odluke, naravno bez ikakve odgovornosti. Tako bi naši Nadzornici/upravitelji mogli odrediti tko će biti sportski direktor, voditelj marketinga, trener, član stručnog stožera.

Mogu odabrati igrače, trenere mlađih kategorija, čiji će mali igrati u petorci, izabrati „oružara“ pa i vozača klupskog autobusa. Može se izabrati i revizorska kuća. Sve to, naravno, bez obzira na natječaje, cijenu, troškove. Oni nemaju struku ni reference, ali političari su i zaljubljenici, bit će kako oni žele, pa što košta košta. Naravno ne njih, nego klub.

A ja sam protekle četiri godine mislio kako je potrebno odmaknuti politiku od kluba, usmjeriti ga prema poslovanju po tržišnim uvjetima. Mislio sam da je važno postići financijsku stabilnost, klub učiniti konkurentnim na sponzorskom i investicijskom tržištu. Smanjivati financijske obveze, inzistirati na razvoju škole košarke i zadarskoj mladosti. Zato sam dao povjerenje predstavnicima poslovnih subjekata, mahom financijskim i marketinškim stručnjacima u NO koji su ukupne obveze u te četiri godine smanjili za 14 milijuna kuna, pronalazili sponzore na ekonomskim osnovama, raspolagali uvijek u lipu sa sredstvima iz gradskog proračuna. I vjerovao Upravi i njihovom izboru igrača koji su u te 4 godine donijeli u Zadar pehare za najbolju košarkašku ekipu u Hrvatskoj u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i poneki Kup. Upravi koja ima grešaka, koja može i mora bolje, ali koja je u prvoj momčadi našla mjesta za četiri mlada zadarska igrača.

Mislio sam naivno kako je važna činjenica za košarkaški Zadar što u nacionalnim selekcijama danas imamo 15 igrača i tri trenera. Dva člana NO objasnit će vam zašto to nije bilo dobro. Obrazložit će zašto kao članovi NO ne trebate tražiti sponzore nego se kreditno zadužiti, zašto dogovoriti zapošljavanje u klubu, a ne držati se kriterija natječaja, zašto odabrati plaćanje skupljih poslova neovisne revizije, a ne tražiti ih po istim kriterijima na tržištu…

Čestitam, uspješno vode klub prema njegovom kraju. Predlažem da broj članova NO spustimo na dva kako bi Rubeša i Meštrović, dva političara i gradska vijećnika, sami mogli nesmetano nastaviti „spašavati KK Zadar“ od politike, netransparentnosti i nezakonitosti. Za propast zadarske svetinje će i tako biti krivi HDZ, Vlada, Srbi i Masoni.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADU BIOGRADU 11 MILIJUNA ZA NADOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA Bit će mjesta u vrtiću za svu djecu s područja grada!

Objavljeno

-

By

U okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“, objavljenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, Gradu Biogradu na Moru su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 11.016.000,00 HRK za projekt „Rekonstrukcija zgrade dječjeg vrtića Biograd“.

Svrha projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci bez obzira na socioekonomski status.

Projektom će se dograditi i nadograditi postojeći objekt predškolske ustanove DV Biograd na predjelu Kosa u Biogradu na Moru. Provedba projekta rezultirati će povećanjem broja dnevnih boravaka ( 9 dodatnih dnevnih boravaka – 1 za jasličnu i 8 za vrtićke skupine) čime će se povećati kapacitet novih učionica i broj izgrađenih mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (172 mjesta). Nakon provedbe projekta ukupan broj mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju iznositi će 316 te će biti 17 dnevnih boravaka (3 za jaslične i 14 za vrtićke skupine).

Provedba projekta rezultirati će osiguranim mjestima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za svu djecu na području Grada Biograda na Moru.

Planirana rekonstrukcija: U prizemlju sa sjeveroistočne strane dograđuju još 2 sobe za boravak djece s pratećim sadržajima, a s jugoistočne strane dograđuje se 1 soba za boravak djece s pratećim sadržajima te novi kuhinjski pogon. Sa sjeveroistočne strane dograđuje se novi ulaz te se dio prizemlja reorganizira u skladu s novim potrebama. Na katu se nadograđuje još ukupno 6 soba za boravak djece s pratećim sadržajima od kojih se dvije mogu razdvojiti prema potrebi (višenamjenski prostor – dvorana za predstave/radionice).

Planiranom rekonstrukcijom proširuje se prostorni kapacitet dječjeg vrtića za 9 soba dnevnog boravka s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorijama i terasama. Također, zahvatom će se urediti vanjski prostori: prilazni putevi, parkiralište, dvorište, slobodne i zelene površine koji će biti ograđeni i sigurni za djecu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Briševo u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 08.12.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 09:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Samostalne satnije Briševo kod k.br.47.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZIV IZ GRADA: U petak javna tribina o gospodarenju otpadom – svi su pozvani!

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Obavještavaju se građani da Grad Zadar organizira javnu tribinu o gospodarenju otpadom, koja će se održati u petak 9. prosinca 2022.g. u Velikoj vijećnici Grada Zadra, Narodni trg 1 s početkom u 11.00 sati, priopćeno je.

Svrha tribine je educiranje i informiranje građana o gospodarenju otpadom, odgovornom postupanju s komunalnim otpadom uključujući razvrstavanje otpada te upoznavanje sa zakonskim propisima i obvezama.

 Tribina je otvorena za sve zainteresirane, te se ovim putem pozivaju građani da se odazovu na javnu tribinu o aktualnostima iz područja gospodarenja otpadom.

Tribinu će voditi izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura, stručnjakinja u području gospodarenja otpadom s Veleučilišta Velika Gorica.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu