Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LIKAR KROMBACHER: U nedjelju na Višnjiku humanitarni KEKS Pay All-Star

Objavljeno

-

U nedjelju, 6. ožujka s početkom u 11 sati u Dvorani 3 ŠC Višnjik odigrat će se prva All-Star utakmica zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher pod nazivom KEKS Pay All-Star.

Dvoboj “zvijezda” bit će humanitarnog karaktera, a putem KEKS Pay aplikacije Erste banke prikupljat će se sredstva za Humanitarnu udrugu Jakov Zadranin, koja vodi Socijalnu samoposlugu pri samostanu sv. Frane.

Na KEKS Pay All-Staru snage će odmjeriti po dva najbolja igrača iz svih 12 momčadi koje sudjeluju u ovogodišnjem LIKAR Krombacheru. Momčad iz skupine A s klupe će voditi Mate Kanjer i Miro Dundov, dok će treneri predstavnika skupine B biti Umberto Piasevoli i Siniša Pećanac.

S obzirom na ograničenja koja se odnose na okupljanja u zatvorenom prostoru, organizatori su omogućili gledanje prvog KEKS Pay All-Stara uživo i putem Facebook stranice LIKAR Krombacher te platforme Zadar.tv. A osim same utakmice, na poluvremenu će se održati i natjecanje u tricama.

LIKAR Krombacher uspješno privodi kraju svoju drugu sezonu. Nakon prve, koja je odigrana u legendarnim Jazinama te svih izazova koji su uslijedili nošeni pandemijom, druga sezona u cijelosti se održava u Dvorani 3 ŠC Višnjik, a do njenog kraja preostali su još susreti doigravanja.

Svake nedjelje LIKAR Krombacher tako pod svodom dvorane koja nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića okuplja velik broj košarkaških zaljubljenika, amatera i rekreativaca. Ove godine sudjeluje 12 momčadi s ukupno preko 150 igrača, a s obzirom na velik interes koji je liga polučila u prve dvije sezone, u planu je i njeno daljnje širenje.

Jedan od ciljeva je stvoriti prijateljsko okruženje i obiteljsku atmosferu tijekom odigravanja lige, koja gaji nultu toleranciju na bilo koji oblik netrpeljivosti i nasilja uz konstantno unapređivanje disciplinskih mjera kako bi se obeshrabrilo bilo kakav oblik nesportskog ponašanja, a sankcije maksimalno usmjerilo u humanitarne svrhe.

Liga ima i humanitarni karakter, jer sva sredstva prikupljena od sankcioniranja nesportskog ponašanja tijekom sezone idu u dobrotvorne svrhe, a krajnjeg korisnika odredit će momčad dobitnik fair-play nagrade.

KEKS Pay All-Star još je jedan korak naprijed u smjeru pozicioniranja LIKAR-a kao natjecanja koje, uz zdrav duh, rekreaciju i sportski način života, promiče i važnost humanitarne djelatnosti te pomaganja drugima.

A najjednostavniji način za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji je skeniranje QR koda putem KEKS Pay aplikacije Erste banke.

Donirati možete i uplatom na račun:
IBAN: HR0224020061500091121 otvoren kod ERSTE bank
NAZIV PRIMATELJA: Udruga zadarskih sportskih novinara
ADRESA PRIMATELJA: Splitska 3, Zadar
MODEL I POZIV NA BROJ: HR00 DATUM (npr. HR00 06022020)
OPIS PLAĆANJA: Donacija

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGRAM / Od 22. do 27. travnja Sveučilište u Zadru s brojnim aktivnostima sudjeluje u Festivalu znanosti

Objavljeno

-

By

Sveučilište u Zadru i ove godine dovodi Festival znanosti u Zadar.

Zadar je jedan od brojnih gradova u Hrvatskoj u kojemu se od 22. do 27. travnja održava Festival znanosti, manifestacija koju sudionici i publika uspoređuju s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan način. Ovogodišnja glavna tema festivala je INTELIGENCIJA.

Sveučilište u Zadru tradicionalno sudjeluje u provedbi programa Festivala znanosti, ove godine  s preko 160 aktivnosti koje možete naći u programu:

Program

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKI DANI / U subotu predstavljanje projekta „Jedimo zdravo“

Objavljeno

-

By

Zadarska županija je u suradnji s Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom provela  program usavršavanja kuhara osnovnih škola Županije.

Uvođenjem obvezne prehrane učenika u osnovnim školama iskazala se potreba za dodatnim usavršavanjem prethodno stečenih znanja i vještina, a u svrhu stjecanja novih znanja i vještina u pripremanju zdravih i hranjivih obroka za djecu.

Program se sastojao od dva dijela: zdrave mediteranske prehrane i dijetalne prehrane.

Nastava se sastojala od  teorijske i praktične nastave koja se odvijala  u specijaliziranim praktikumima kuharstva i slastičarstva.

Program je obuhvaćao mediteransku prehranu, namirnice mediteranske prehrane, mediteranska jela, osnove dijetalne prehrane, namirnice dijetalne prehrane, pripremanje dijetalnih jela i higijene u ugostiteljstvu.

Program su vodili nastavnik kuharstva Renato Kraljev i nastavnica slastičarstva Kristina Lončar.

U programu su sudjelovale:

OŠ Privlaka, Ljubica Begonja,

OŠ Privlaka, Tomislava Glavan,

OŠ Braća Ribar, Posedarje, Branka Knežević

OŠ Braća Ribar, Posedarje, Marija Klanac

OŠ Stjepana Radića Bibinje,  Ana Lisica

OŠ Stjepana Radića Bibinje,  Ljerka Mirt

OŠ Pakoštane, Mandalina Vulin

OŠ Pakoštane, Anita Macuka

Prezentacija realiziranog programa biti će u sklopu Županijskih dana  na Narodnom trgu u subotu, 20. 4. 2024. u vremenu od 10,00 – 12,00 sati.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Predstavljanje knjige Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna 

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna.

Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u utorak 23. travnja s početkom u 18:30.

Sudjeluju: Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., Marin Fuzul te Mladen Baraba Cvitić, autor knjige.

U glazbenom dijelu programa sudjeluje klapa Koporan iz Poličnika.

Marinu krunu na stihove Mladena Barabe uglazbio je Ljubo  Stipišić Delmata, 2010. godine.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu