Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LIKAR KROMBACHER: U nedjelju na Višnjiku humanitarni KEKS Pay All-Star

Objavljeno

-

U nedjelju, 6. ožujka s početkom u 11 sati u Dvorani 3 ŠC Višnjik odigrat će se prva All-Star utakmica zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher pod nazivom KEKS Pay All-Star.

Dvoboj “zvijezda” bit će humanitarnog karaktera, a putem KEKS Pay aplikacije Erste banke prikupljat će se sredstva za Humanitarnu udrugu Jakov Zadranin, koja vodi Socijalnu samoposlugu pri samostanu sv. Frane.

Na KEKS Pay All-Staru snage će odmjeriti po dva najbolja igrača iz svih 12 momčadi koje sudjeluju u ovogodišnjem LIKAR Krombacheru. Momčad iz skupine A s klupe će voditi Mate Kanjer i Miro Dundov, dok će treneri predstavnika skupine B biti Umberto Piasevoli i Siniša Pećanac.

S obzirom na ograničenja koja se odnose na okupljanja u zatvorenom prostoru, organizatori su omogućili gledanje prvog KEKS Pay All-Stara uživo i putem Facebook stranice LIKAR Krombacher te platforme Zadar.tv. A osim same utakmice, na poluvremenu će se održati i natjecanje u tricama.

LIKAR Krombacher uspješno privodi kraju svoju drugu sezonu. Nakon prve, koja je odigrana u legendarnim Jazinama te svih izazova koji su uslijedili nošeni pandemijom, druga sezona u cijelosti se održava u Dvorani 3 ŠC Višnjik, a do njenog kraja preostali su još susreti doigravanja.

Svake nedjelje LIKAR Krombacher tako pod svodom dvorane koja nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića okuplja velik broj košarkaških zaljubljenika, amatera i rekreativaca. Ove godine sudjeluje 12 momčadi s ukupno preko 150 igrača, a s obzirom na velik interes koji je liga polučila u prve dvije sezone, u planu je i njeno daljnje širenje.

Jedan od ciljeva je stvoriti prijateljsko okruženje i obiteljsku atmosferu tijekom odigravanja lige, koja gaji nultu toleranciju na bilo koji oblik netrpeljivosti i nasilja uz konstantno unapređivanje disciplinskih mjera kako bi se obeshrabrilo bilo kakav oblik nesportskog ponašanja, a sankcije maksimalno usmjerilo u humanitarne svrhe.

Liga ima i humanitarni karakter, jer sva sredstva prikupljena od sankcioniranja nesportskog ponašanja tijekom sezone idu u dobrotvorne svrhe, a krajnjeg korisnika odredit će momčad dobitnik fair-play nagrade.

KEKS Pay All-Star još je jedan korak naprijed u smjeru pozicioniranja LIKAR-a kao natjecanja koje, uz zdrav duh, rekreaciju i sportski način života, promiče i važnost humanitarne djelatnosti te pomaganja drugima.

A najjednostavniji način za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji je skeniranje QR koda putem KEKS Pay aplikacije Erste banke.

Donirati možete i uplatom na račun:
IBAN: HR0224020061500091121 otvoren kod ERSTE bank
NAZIV PRIMATELJA: Udruga zadarskih sportskih novinara
ADRESA PRIMATELJA: Splitska 3, Zadar
MODEL I POZIV NA BROJ: HR00 DATUM (npr. HR00 06022020)
OPIS PLAĆANJA: Donacija

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PH U KRAPINI Oldtimer klub Zadar osvojio prvo mjesto u poretku klubova!

Objavljeno

-

By

Na svečanoj podjeli nagrada u Krapini ovu subotu zaključilo se auto-moto Prvenstvo Hrvatske Hrvatskog oldtimer saveza za 2022. godinu.

Oldtimer klub Zadar osvojio je 1. mjesto u poretku klubova (auto) za što su zaslužni odlični plasmani članova kluba po klasama.

U najstarijoj klasi, klasi F, slavio je Arman Bogdanić kojemu je ovo već deseto osvojeno Prvenstvo.

U klasi G 2. mjesto pripalo je Siniši Paviću, 3. mjesto Josipu Tokiću, a 4. mjesto Marinu Pestiću.

U klasi H najuspješniji je bio Karlo Stipčević, a pratili su ga klupski kolege na 2. i na 5. mjestu, Domagoj Praljak i Boško Bjelanović.

U klasi T već tradicionalno najbolji bio je Valentino Stipčević.

Ovom podjelom nagrada završila je vrlo uspješna natjecateljska sezona za OTK Zadar koji nastavlja sa svojim drugim projektima s kojima će dočekati proljeće i početak nove sezone.

Automobili se svrstavaju u sljedeće klase:
F – automobili proizvedeni od 1961. do 1970. god
G – automobili proizvedeni od 1971. do 31.12.1980. god
H – automobili proizvedeni od 1981. do 1990. god.
T – Terenski automobili proizvedeni do 31.12.1990. god.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽU BILAVER I BUTKOVIĆ U Zadru sutra centralno obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorit će Konferenciju, dok će vijence u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima položiti državni tajnik za more Josip Bilaver.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! U srijedu bez vode dvije ulice u Zadru

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 06.12.2022. godine (srijeda) u Zadru, u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u Kruševskoj Polačkoj ulici.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se prebacuju za sljedeći dan.                                

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Kruševskoj  ulici k.br.14.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu