Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI ZADOVOLJNI Zadarski Advent vratio je život na Poluotok, a ove je godine napravio i korak više

Objavljeno

-

Ako je prije koju godinu, kada je manifestacija zadarskog Adventa tek gradila imidž događaja koji se ne propušta, najvažnije bilo vratiti život na Poluotok te Zadranima i svim gostima grada ponuditi blagdanski šušur s obiljem koncerata, ića i pića – ovogodišnji „Advent u Zadru“ otišao je korak dalje. Ne u smislu puno bogatijeg programa ili gostovanja nekih međunarodnih zvijezda, kako je to prije pandemije bilo i planirano, nego upravo zbog činjenice da se unatoč pandemijskim okolnostima i složenosti organizacije, „Advent u Zadru“ održao i da nije zaostajao za svojim najboljim izdanjem iz vremena prije korona krize. Organizatori Grad Zadar, Tržnica Zadar d.o.o. i Turistička zajednica grada Zadra, treba to kazati, odradili su vrhunski posao. 

– Drago nam je da su Zadrani i ove godine prepoznali naš trud te da su mogli uživati u programu kojega smo imali. Napravili smo najviše što smo mogli u ovim pandemijskim okolnostima, a svima smo, uz poštovanje mjera, osigurali maksimalnu sigurnost. Na samom početku je bilo dosta negodovanja zbog COVID potvrda, ali je to u cijeloj Hrvatskoj bio uvjet za održavanje koncerata. Zato smo i omogućili brzo testiranje na licu mjesta, kako bi svi mogli uživati u vrhunskim glazbenicima. Zadar je ponovno nakon dvije godine imao odličnu i prepoznatljivu manifestaciju – kaže direktor Turističke zajednice grada Zadra, Mario Paleka. Ilustriraju to neke činjenice i brojke. 

Prvo, u turističkom smislu, studeni je Zadru donio sedmu poziciju među deset najboljih destinacija po ostvarenim noćenjima u Hrvatskoj, što je vrhunski rezultat za destinaciju koja uglavnom živi od ljetnih aktivnosti.

Ujedno je Zadar bio četvrti po broju noćenja domaćih gostiju, sedmi po hotelskom prometu u studenomu, četvrti u prometu u kampovima i šesti u kategoriji obiteljskog smještaja.

Od početka godine Zadar je peti kada su u pitanju noćenja domaćih gostiju s više od 305 tisuća ostvarenih noćenja Hrvata, a s 135 tisuća noćenja domaćih i stranih gostiju u hotelskom smještaju, Zadar je na osmom mjestu. Dakle, čvrsto u top 10 hrvatskog turizma u brojnim kategorijama, uz napomenu kako je uzbudljiviji i događajima potpuniji prosinac očekivano donio još bolje brojke.

Naravno, u prvom redu zbog adventskih događaja, odnosno manifestacije koja je bila najzahtjevnija i najsloženija manifestacija ikad organizirana u Zadru.

Od kraja studenoga do posljednjeg dana 2021. godine i programa za Silvestrovo, potom i novogodišnjeg koncerta grupe Kanela, u Zadru su nastupali Rockatansky band, Daleka obala, Bang Bang, Zaratino, 023 band, mnogi DJ-i, Neno Belan & Fiumensi, Željko Bebek, Jeremiah’s, Dražen Zečić, Massimo, grupa Forum, Sexymotherfuckers, Pink Noise, Gibonni, grupa Cambi, klapa Niko, Zoran Jelenković, Đani Maršan s klapom Munita i gudačkim triom Veljak te na Silvestrovo Black Coffee & Martine Thomas, Vjekoslav Ključarić, Eni Jurišić, Dino Purić i Petra Oreč. Priču je 1. siječnja 2022. zaključila grupa Kanela, ali tijekom „Adventa u Zadru“ održala se još promenada Svetog Nikole sa slikanjem i dijeljenjem slatkiša, promenada Svete Lucije i Djeda Božićnjaka s istim programom te nezaobilazni „Zadar Christmas Run“. Bio je tu i defile mažoretkinja te nekoliko humanitarnih akcija. Adventske kućice bile su pune s ponudom vrhunske hrane; sve raznovrsnijeg street fooda, burgera, blagdanskih slastica i toplih napitaka.

Ako je frontmen Vatre Ivan Dečak još prije dvije godine, penjući se na adventsku pozornicu, primijetio kako Zadar uz Zagreb ima najbolji Advent u Hrvatskoj, ove je godine – dojam je posjetitelja i sudionika – odrađen i više nego dobar posao.

– Ako govorimo o formatu i kompaktnosti programa, naša se manifestacija vjerojatno ističe na razini države jer zaista smo dali sve od sebe kako bi se zadržala kvaliteta po kojoj je poznata. No mi je svakako želimo razvijati dalje i nadograđivati kako bi tijekom zimskih mjeseci imali vrhunsku ponudu u gradu. Još se jednom zahvaljujemo svim partnerima koji su na bilo koji način sudjelovali i bili dio Adventa u Zadru – poručio je direktor zadarskog TZ-a.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV Pedikura, frizura, mjerenje tlaka i šećera, ručak… Umirovljenicima na dar

Objavljeno

-

By

U organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov, projekta Zaželi te Obrtničke škole Gojka Matuline akcija “Umirovljenicima na dar”.

Održat će se u utorak, 11. listopada 2022., u staroj školi, a u ponudi su: pedikura, frizura, mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi… Sve, dakako, besplatno i namijenjeno svim umirovljenicima Općine Sv. Filip i Jakov.

Organizirana će biti i zakuska, dakako, a uključuje fritule i rižoto.

Palac gore za Općinu Sv. Filip i Jakov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANO U SUBOTU City Galleria slavi rođendan!

Objavljeno

-

Posjetite ovu subotu, 08. listopada 2022. godine centar City Galleria i pridružite im se u proslavi još jednog rođendana uz veliko slavlje, brojne pogodnosti, super nagrade i odličnu zabavu za sve uzraste!

Već od jutra pridružit će nam se animatori i klaunovi kako bi vas nasmijali, podijelili balone i slikali se s vama;  u 11 sati slijedi nastup lutkarske skupine Produkcija Z s predstavom za djecu „TRI MAČKE“; a Foto Show Zadar omogućit će vam besplatnu šaljivu fotografiju za uspomenu na ovaj dan.

U popodnevnim satima cijeli vanjski trg centra prekrit će besplatni napuhanci za djecu,  dok se slavlje nastavlja u 16 sati nastupom Sportskog plesnog kluba BELLUS – znamo da sigurno ne želite propustiti podržati nastup ovih malih plesača!

Nijedna rođendanska proslava ne može proći bez odličnih popusta – trgovine centra će vam kroz cijeli dan nuditi mnoštvo odličnih popusta i promotivnih akcija za najbolji rođendanski shopping, adetaljan popis akcija i popusta potražite na http://citygalleria.hr/rodendanski-popusti/

Kao i svake godine, City Galleria vam cijeli dan omogućava besplatan parking u garaži centra, besplatnu kavu u odabranim kafićima uz kupone, a uz svaku kupnju u centru u minimalnom iznosu od 50,00 kn možete zavrtiti KOLO SREĆE sve dok se ne podijeli više od 600 nagrada!

Zato zabilježite subotu, 08.10. u vaš kalendar i ne propustite ovu super zabavu uz vrijedne nagrade u centru City Galleria!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

“FRA BONIFACIJE PEROVIĆ” Večeras u crkvi sv. Frane predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu

Objavljeno

-

By

Podsjećamo na večerašnje predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu „Fra Bonifacije Perović“ (petak, 7.10.) u crkvi sv. Frane.

Istovremeno će biti predstavljena i knjiga „Komunizam“ (pretisak) koju je ovaj franjevac iz Arbanasa napisao još 1938. On je veiki dio života proveo u inozemstvu, jer se zbog komunističke vlasti u Jugoslaviji nije smio vratiti kući.

Taj poznati franjevac još je kao student zajedno s kolegama skinuo talijansku zastavu sa zvonika crkve sv. Frane.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu