Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA S PROMOCIJE 105 MAGISTRICA I MAGISTARA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU Rektorica Vican: Vaša radost i postignuća nadahnuće su nam za nove generacije studenata

Objavljeno

-

U dvije odvojene promocije na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 105 magistrica i magistara različitih struka. U svijet akademskih građana promovente su uveli rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i promotorica izv. prof. dr. sc. Diana Sorić.

Rektorica Vican čestitala je na početku svima koji su opravdali povjerenje roditelja i skrbnika, prijatelja i svojih najmilijih, ali i roditeljima koji su živjeli u žrtvi i nadi da će danas biti u loži promovenata.

  • Dobivanjem sveučilišne diplome niste riješili sve životne ciljeve, niti ste riješili sve životne probleme. Međutim, sa sveučilišnom diplomom povećavate mogućnosti izbora. S višim obrazovanjem niste popili pamet cijelog svijeta, ali ravnopravnije i s većim mogućnostima kročit ćete na tržištu rada. S diplomom ste na jednom novom početku u kojemu vam želimo ono što sami sebi želite – dobra, sigurna i kvalitetna zaposlenja, rekla je rektorica Vican.

Sveučilište ispraća svoje magistrice i magistre s uvjerenjem da su oni ono što Hrvatska danas treba – profesionalni, intelektualni, kulturni i moralni kapital.

  • Kad sam ja bila vaših godina onda se govorilo o sukobu dviju generacija. Danas se govori o razlikama između sedam generacija. Vi ste tzv. cyber generacija koja zahvaljujući informacijsko-komunikacijskim tehnologijama od djetinjstva ima cijeli svijet na dlanu. Generacija ste koja u jednom satu komunicira s mnoštvom čimbenika, medija, osoba, vršnjaka. Ne stavljajte vrline na vrata zaborava, kako to neki žele. Čovjek se učvršćuje izgradnjom duha kroz sva osjetila, kroz emocije, kroz volju čovjeka da čini dobro. Radite na svojoj unutarnjoj potpunosti. Samo tako ćete se oduprijeti onima koji vam žele ubrizgati osjećaj manje vrijednosti, upinjući se u uvjeravanju da s diplomom ne možete puno postići u životu, da u Hrvatskoj ništa ne valja, da je drugdje bolje. Vaši uspjesi naša su radost; vaša postignuća naš ponos; vaše ostvarenje velikog cilja – naše nadahnuće za nove generacije, poručila im je rektorica Vican.

Promotorica Sorić istaknula je da je diploma „putovnica“ za jedan novi svijet, koji od njih traži veliku odgovornost, inovativnost, predanost i stručnost, ali i priliku da pokažu svoju proaktivnost i kreativnost.

  • Vjerujem, i nadam se, da znanje nije jedini kapital koji ste dobili od našeg Sveučilišta i njegovih nastavnika, već da smo vam svojim primjerom pokazali da je uz stručnost jednako važno biti pošten i dobar čovjek, koji cijeni kolegijalnost, koji se moralno i odgovorno ponaša u svom radnom okruženju te promiče interes svoje struke. Kao budući profesori, nastavnici, odgojitelji ili suradnici budite uzor budućim generacijama, poštujte savjete i konstruktivne kritike svojih kolega, ali isto tako imajte hrabrosti i samopouzdanja iznositi svoje ideje, poručila im je promotorica.

U svečanoj prisezi promoventi su obećali kako će sve svoje snage upotrijebiti za dobrobit svog naroda i procvat Domovine te znanje stečeno na ovom Sveučilištu i dalje produbljivati. Studentski a capela sastav A.K.A. Crescendo prigodno je izveo Rockin’ Around The Christmas Tree i tradicionalni Gaudeamus igitur.

U 11.00 sati promovirani su: Marko Antolčić, Maja Bakota, Adriana Batur, Rea Bešić, Flavia Bilalović, Manolo Jure Birkić, Mirna Blašković, Sara Bonifačić, Katarina Bradanović, Josipa Braica, Josipa Čagalj, Sara Čović, Antonia Dražić, Marijana Dutković, Katarina Franov, Kristina Gagula, Laura Grbić, Tajana Grigić, Monika Grudić, Marijana Guzić, Adriana Janković, Lucija Jurjević, Kristina Kale, Leo Klapan, Antonio Knežević, Marin Kolega, Terezija Tia Komarić, Lucija Kraljev, Božena Lovrić, Dario Lozovina, Niko Marin, Ivana Mijačika, Marijana Milovac, Lucija Momčilović, Antea Obradović, Simona Orlić, Jelena Palikuća, Katarina Predovan, Maja Raguž, Taki Rudić, Lucija Sikirić, Lucija Šestan, Dominik Šimunić, Ana Škarica, Ina Štrbac, Jelena Tadin, Anita Žigun i Marija Župan

U 12.30 sati promovirani su: Maša Atlaga, Marina Baraka, Marin Bilaver, Luka Butković, Kristina Čačić, Anamarija Čirjak, Žana Ćosić, Magdalena Dević, Marko Đulmez, Marija Francetić, Nikolina Glasnović, Ivana Hansen, Iva Herceg, Marija Herco, Sunčana Jelovčić, Lidija Jerković, Eva Juraga, Ivan Jurić, Lea Jurinjak, Katarina Kokić, Sanja Krišto, Ana Kutija, Filip Lenić, Edi Lukin, Ana Majčica, Franko Markulinčić, Ana Martinić, Sara Masnić, Ruža Matijević, Dolores Matika, Ivana Matković, Lana-Kira Athys Mraz Mišurac, Karla Njegrić, Mario Olivari, Andjela Pavić, Iva Pavić, Viktorija Pavlović, Andreja Pavrlišak, Emil Perović, Marko Petrov, Matea Prša, Ema Radoš, Lovre Radovčić, Josip Ralica, Marta Ramljak, Blanka Ražov, Svijetlana Ribičić, Kristina Rubelj, Iva Slačanac, Tea Škiljo, Krešimir Trdin, Katarina Vidović, Tina Viduka, Sunčica Vlajić, Doris Vlašić, Lucija Vukoja i Dora Župan.

Promocija-20211211_0003

Image 1 of 20

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PAG: Noć tvrđava u petak u kuli Skrivanat

Objavljeno

-

By

Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga organizira “Noć tvrđava – Night of Fortresses” u petak, 10. svibnja u kuli Skrivanat.

PROGRAM:

13:15 “Sat povijesti na otvorenom” za učenike osnovne i srednje škole, građane i goste u prostoru kule Skrivanat

19:00 “Šetnja kroz prošlost” – Obilazak kule Skrivanat uz priču na temu “Fortifikacije Grada Paga”

20:00 “Preko kula do zvijezda” – Promatranje nebeskih tijela (teleskopom) u suradnji sa Astronomskom udrugom Zadar (Astronomska udruga Zadar)

Noć Tvrđava dio je European Fortress Summer manifestacije koja povezuje i promovira događanja na utvrđenim fortifikacijskim spomenicima diljem Europe. U organizaciju manifestacije uključena su međunarodna udruženja EFFORTS i FORTE CULTURA.

Ulaz je besplatan. Dobrodošli!

ORGANIZATOR: Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga

u suradnji sa O.Š. Juraj Dalmatinac i S.Š. Bartol Kašić, Pag.

POKROVITELJ: Turistička zajednica Grada Paga

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Martin Sinković posjetio 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila HRZ-a

Objavljeno

-

By

Foto: HRZ

Legendarni hrvatski veslač Martin Sinković posjetio je protekli tjedan 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Martina Sinkovića ugostio je satnik Ivan Dukić, pilot na Canadairu CL-415 koji se i sam bavio veslanjem prije vojnog poziva i karijere u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a bio je juniorski prvak u veslanju u Hrvatskoj.

“Osim što sam sportaš, ugovorni sam pričuvnik Hrvatske vojske, a uz to i zaljubljenik u zrakoplove te sam rado iskoristio poziv da posjetim vojarnu u Zemuniku”, izjavio je Sinković prilikom posjete te istaknuo kako mu je u počecima karijere satnik Ivan Dukić kao jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj bio uzor i kako mu je velika čast posjetiti protupožarnu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Prilikom posjete, Martina Sinkovića oduševio je avion Canadair: “Nevjerojatno mi je na koliko stvari piloti kanadera moraju paziti prilikom gašenja požara. Obzirom da često veslam na Peruči ponekad i tamo vidim kanadere koji mi uvijek izgledaju fascinantno, a sada sam ih imao priliku vidjeti i s druge pozicije pa mi je zato još zanimljivije”.

Zapovjednik 855. protupožane eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je hrvatskom veslaču na posjeti te mu u znak pažnje uručio plaketu 855. protupožarne eskadrile s potpisima svih pilota eskadrile.

“Ovim putem želim još jednom zahvaliti Ivanu Dukiću i zapovjedniku pukovniku Darku Kučeju kao i ostalim kolegama što su nas lijepo ugostili i sve nam pokazali”, rekao je krajem posjeta eskadrili Martin Sinković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Predsjednik Milanović u Zadru odlikovao Središte za obuku dočasnika Redom bana Jelačića za doprinos razvitku OSRH

Objavljeno

-

By

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas u Zadru na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine. Tim povodom Predsjednik Republike odlikovao je Središte gardijsko za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“  Redom Bana Jelačića za izniman doprinos u ustroju i razvitku  Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uoči dodjele odlikovanja pročitana je povjesnica Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine, postrojbe koja je osnovana 17. travnja 1994. godine na inicijativu generala Ante Gotovine. Cilj postrojbe je stvaranje visoko profesionalnog i autoritativnog dočasnika odnosno zapovjednika desetine ili voda koji će biti primjer podređenima i uzdanica nadređenima uz visoku nacionalnu svijest i s osobnošću hrvatskog vojnika.

„Prvi dočasnik Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske – naš je pripadnik , prvi dočasnik Središta za razvoj vođa – naš je pripadnik, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, zapovjednik Središta za razvoj vođa Marko Babić – naš je pripadnik i mnogi naši pripadnici i polaznici raznih obuka obnašali su ili još uvijek obnašaju odgovorne dužnosti u Hrvatskoj vojsci“, rekao je između ostalog umirovljeni djelatnik Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine Željko Turić koji je čitao povjesnicu Središta.

Nakon dodjele odlikovanja predsjednik Milanović sudjelovao je na svečanosti završetka natjecanja Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku“ na kojoj je uručio prijelazni pehar pobjedniku natjecanja. Ovogodišnje natjecanje održano je povodom obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran” te u spomen na 30. godišnjicu pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku” održalo se na području bivše vojarne u Šepurinama, Nina, Ninskih Stanova, Žerave i Zadra. Cilj natjecanja je prikazati odlike hrvatskog vojnika – požrtvovnost, hrabrost, izdržljivost i predanost, a natjecatelji pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja pokazuju svoje znanje i vojničke vještine te tjelesnu i psihološku pripremljenost na zahtjevnoj stazi dugoj približno 34 km, savladavanjem sedam radnih točaka. Natjecali su se pripadnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova te pripadnici oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja.

Na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu