Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OD MOSTA PREMA LANTERNI U ponedjeljak 4. listopada započinje rekonstrukcija Liburnske obale

Objavljeno

-

U ponedjeljak, 4. listopada počinju radovi na rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, koji će se odvijati u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”. Tim povodom gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, župan Zadarske županije i predsjednik UV LU Zadar, Božidar Longin i ravnatelj LU Zadar, Robert Škifić održali su konferenciju za medije.

– Riječ je o trećoj fazi projekta poznatijeg kao obnova zadarske rive. Uz sanaciju obalnog zida i produljenje gata na rivi, rekonstruirat će se Liburnska obala u dužini od 600 metara, s time da se opločenje mijenja u dužini od 400 metara. Uz to, riješit ćemo oborinsku odvodnju te postaviti dodatne energetske ormariće, što je važan element zbog velikog zahtjeva brodara. Kako bismo izašli ususret građanima i u što manjoj mjeri ometali njihov normalan život, samu rekonstrukciju Liburnske obale smo također podijelili u tri faze kako bi dvije trećine gradilišta uvijek bilo slobodno za parkiranje, istaknuo je ravnatelj Lučke uprave Zadar Škifić.

Izvođači će u posao biti uvedeni 1. listopada, a sami radovi počet će 4. listopada u dužini od 130 metara od gradskog mosta. Javnost će biti pravovremeno obaviještena o uvođenju posebne regulacije prometa.

Škifić je iskoristio priliku kako bi javnost izvijestio i o napretku radova na drugoj strani Poluotoka, Obali kralja Petra Krešimira IV. Djelatnici Zajednice ponuditelja Adriaing d.o.o. Koper (Republika Slovenija) i Adriaing d.o.o. Buje, u posao su uvedeni krajem srpnja s rokom dovršetka radova od 27 mjeseci

– Dosad je skinuto kameno opločenje na površini od tisuću kvadrata, napravljeno 144 od ukupno 522 predgotovljenih elemenata, a već je izgrađeno i 12 metara novog nadmorskog zida. Radovi idu prema predviđenom planu i vjerujem da ćemo sa 70 posto izvedbe dočekati sljedeću turističku sezonu, kako je ne bi ometali kao što nismo ni ovu, istaknuo je ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Gradonačelnik Dukić naglasio je kako je ovaj projekt kruna dosadašnjih zahvata na uređenju obalnog pojasa u gradu.

– Počeli smo od Jazina, pa Puntom Bajlo, preko 1. faze Kolovara i bivšeg kupališta Jadran, Puntamike i Dikla do Petrčana. A pri kraju je i obnova starog pristaništa na Premudi. U pripremi je projekt obalne šetnice u Kožinu, a s ministrom Butkovićem i državnim tajnikom Bilaverom, kojemu posebno zahvaljujem na ovom projektu, razgovaramo o uređenju uvala Maestral i Draženica, istaknuo je gradonačelnik i naveo nekoliko važnih informacija za građane:

– Radovi kreću od mosta prema lanterni. Podijeljeni su u tri faze i to je ono najvažnije jer će se na taj način omogućiti da brodovi koje naše otočane voze prema gradu i obrnuto uvijek nesmetano pristaju na ovu rivu. Drugi su problem parkirališna mjesta koja će tijekom radova biti reducirana, ali za trećinu. Baš zato, ali i zbog potreba turističkih brodova, važno je da radovi budu izvedeni na vrijeme, do početka turističke sezone. Svjesni su toga i izvođači radova i Lučka uprava. Ne zaboravimo ni na barkajole. Zadar je pomorski grad, grad koji živi s morem i uz more i za to treba svoje rive i uređene obale, rekao je gradonačelnik Dukić.

Predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar i župana Longina veseli kako će se, nakon parkinga koji je uređen prije nekoliko godina, ovim projektom sada urediti i obala.

„Naša, Županijska lučka uprava uz podršku resornog Ministarstva, Grada i Županije kroz proteklih nekoliko godina uredila je obalu i šetnicu oko uvale Jazine, a sada će ona dobiti i svoj nastavak te ćemo imati uistinu jednu veliku lijepu šetnicu na koju ćemo biti ponosni.  Izvođačima želim da radove obave kvalitetno i u zadanim rokovima, nadzoru da ih dobro prati, Lučkoj upravi Zadar, kao nositelju projekta, puno uspjeha u njegovoj provedbi, a građanima puno strpljenja da dočekaju povratak svoje rive koja će biti kao što je i opjevana – najljepša riva na svijetu“, poručio je župan Longin.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici: https://zadarska-riva.hr/

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Subotnja špica (by Saša Čuka)

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Policijskoj upravi zadarskoj

Objavljeno

-

By

Foto: PU zadarska/Gradsko društva Crvenog križa Zadar

Ovom humanitarnom akcijom prikupljene su 22 doze krvi, a darivateljima su uručene zahvalnice za prvo i druga jubilarna darivanja

U organizaciji Policijske uprave zadarske i Gradskog društva Crvenog križa Zadar, uspješno je provedena prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama policijske uprave. Humanitarna akcija u kojoj su ukupno prikupljene 22 doze krvi, trajala je od 10 do 12 sati.

“Policijski službenici i zaposlenici Policijske uprave zadarske iznova su na djelu pokazali humanost i plemenitost darivajući dragocjenu tekućinu. Za troje djelatnika danas je to bilo prvo darivanje krvi za koja su im djelatnici Gradskog društva Crvenog križa uručili zahvalnice. Zahvalnice su uručene i drugim zaposlenicima i policijskim službenicima Policijske uprave zadarske za 5,10, 20, 25, 30 i 40 darivanje krvi.

Posebno možemo istaknuti kako se policijski službenici i tijekom cijele godine odazivaju na zaprimljene pozive Gradskog društva Crvenog križa za izvanrednim potrebitim dozama dragocjene tekućine.

Zahvaljujemo svim sudionicima što su se pridružili ovoj hvalevrijednoj akciji darivanja krvi”, stoji u objavi iz PU Zadarske.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

COIN BUSINESS CAFE Održano predstavljanje novog zanimanja – virtualni asistent

Objavljeno

-

By

Ceh intelektualnih usluga pri Udruženju obrtnika Zadar pokrenuo je inicijativu za održavanje COIN business cafea, panel događanja kojemu je cilj povezivanje poduzetnika kroz neformalno druženje a ujedno i predstavljanje raznih vrsta i načina poslovanja, te približavanje istih potencijalnim poduzetnicima kao i široj javnosti.

Prvi COIN business cafe održan je u četvrtak, 2. veljače s početkom u 18,00 sati, u prostorijama COIN coworkinga, s temom predstavljanja novog zanimanja Virtualni asistent.

Na samom početku predstavljanja okupljenih 30-ak sudionika pozdravio je Hrvoje Grandov, predsjednik Ceha intelektualnih usluga pri Udruženju obrtnika Zadar. Istaknuo je kako je ovo prvo događanje COIN business cafea u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar, a planirano je da se kontinuirano kroz godinu nastavi održavati sa raznim temama predstavljanja različitih vrta i načina poslovanja. Zahvalio je prisutnima na interesu za sudjelovanje, te ih pozvao da se odazovu i na sljedeći.

Kroz panel raspravu predstavile su se dvije zadarske poduzetnice, koje se bave virtualnom asistencijom, Dražena Radov ispred tvrtke Dražena consulting i Emila Ražov ispred tvrtke Fiera Zadar. Ove dvije zadarske poduzetnice okupljenima su predstavili ovo moderno zanimanje, koje podrazumijeva samozaposlene osobe registrirane kroz obrt ili tvrtku, koje pružaju razne usluge na daljinu mikro, malim i srednjim poduzetnicima, kojima su desna ruka u organizaciji poslovanja.

Specifičnosti virtualnog asistenta su što posluju na daljinu (pružaju svoje usluge na daljinu iz vlastitog ureda ili doma putem računala i telefona), ne morate ih zaposliti jer su samozaposlene osobe, rade sa svojom opremom, rad naplaćuju po satu, po obavljenom poslu, po stavkama ili paušalno, a paleta usluga je raznovrsna te ovisi o vještinama i potrebama, od administracije, financija, preko vođenja projekata, marketinga, prodaje, logistike i ljudskih resursa, fleksibilni su i prilagođavaju se potrebama klijenta.

Virtualna asistentica Dražena Radov po zanimanju je knjigovođa, a virtualnom asistencijom počela se baviti kako bi objedinila i unaprijedila administrativni posao za klijente. Iskustvo i znanje su joj pogon u poslovnom životu. Kao virtualni asistent nudi razne administrativne usluge povezane većinom uz financije, poput izdavanja i slanje računa, ponuda, te izrade putnih naloga, vođenja blagajne, platnog prometa, sastavljanje i izrada jednostavnih dopisa, poslovne korespondencije i dr. Po pitanju ljudskih resursa daje usluge poput planiranja i budžetiranje radnih mjesta i broja zaposlenih, sastavljanje oglasa za natječaj, zaprimanje mailova sa životopisima i molbama, odgovaranje te dogovaranje prijemnih razgovora, prijava i odjave na HZZO i HZMO, unapređenje djelatnika i dr. Svoje vrijeme rada mjeri u minutama u aplikaciji predviđenoj za to, te zajedno sa računom dostavlja klijentu kako bi vidjeli da naplaćuje efektivni rad.

Iskustva do sad su joj pozitivna i sa njene strane kao pružatelja usluge a ujedno i od strane klijenata sa kojima je radila. Istaknula je kako smatra da će vrijeme pokazati kako virtualni asistent kao novo zanimanje u poslovnom svijetu velikim korakom osvaja mnoge poduzetnike i stvara im sigurnost u poslovanju i organizaciji vremena.

Virtualna asistentica Emila Ražov s iskustvom i znanjem u administracijskim poslovima kao tajnica i voditeljica ureda iz privatnog sektora, te bavljenja marketingom u turističke svrhe, kao i educiranjem i osposobljavanjem za poslove internet marketinga, odlučila je krenuti u poduzetničke vode. Usluge virtualnog asistenta koje ona nudi unutar svoje tvrtke su obrada administracije, internet marketing, promocija i oglašavanje za poduzetnike. Istakla je kako za sada posao virtualnog asistenta još nije dovoljno prepoznat kod nas ali se polako podiže svijest oko istog. Poduzetnicima nudi uslugu svega onoga što oni ne stignu ili ne znaju, bilo da je riječ o osnovnoj poslovnoj administraciji ili o nekoj vrsti promocije i oglašavanja na društvenim mrežama. Ona ovo zanimanje naziva zanimanjem budućnosti jer olakšava poslovanje poduzetnicima.

Zaključak panela je kako angažmanom virtualnog asistenta poduzetnici oslobađaju veliki dio vlastitog radnog vremena, koji onda mogu preusmjeriti na daljnji razvoj tvrtke ili dobiti više slobodnog vremena za obitelj i prijatelje.

Sudionici panela aktivno su sudjelovali na panelu sa pitanjima veznim uz organizaciju poslovanja, registraciju navedene djelatnosti i dr., a razmjena iskustava nastavila se nakon službenog dijela i kroz ležerno druženje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu