Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Zadar je uvijek dobar domaćin Wine EnoGASTRO Vip Eventa

Objavljeno

-

Održan je Wine EnoGASTRO Vip Event u Zadru, u Hotelu Kolovare. Bez obzira na visoke temperature i činjenicu da je sezona već krenula, respektabilan broj ugostitelja i turističkih djelatnika došlo je poslušati edukativne radionice vrhunskih govornika i uživati u brojnim kvalitetnim proizvodima mnogih izlagača.

Govornici su bili Mira Šemić, Filip Savić, Mario Meštrović, Manuela Maras, Filip Sarilar i Nikolina Paleka, te su oni na svojim radionicama nastojali dio svog znanja prenijeti i ostalim ugostiteljima i vinarima u svrhu poboljšanja usluge.

U pauzama između radionica gosti su mogli isprobati proizvode brojnih izlagača: Vina Prelac, Vinarija Gospoja, Matić vina, Sosich Wines, Ščurek vino iz Slovenije, Kopjar, Blato 1902, PP Orahovica, Vinarija Vivoda, Galić vina, Vinarija Florijanović, Vinari sa područja Zadarske županije – Kervin, Masvin, Vinarija Škaulj, Kraljevski vinogradi, Vina i likeri Fiolić, Cromaris, PG Orehovec, Tiskara Sušak, Gastro tim, Katunar estate Winery, Đanić rakija i likeri, Riba Dražin, Marikomerc, Metro, Mini mljekara Veronika, Auto centar Serdarević ovlašteni zastupnik Peugeot vozila, Vinarija Iuris, Dukat Hrvatska sa sirevima President, Scorpio ugo oprema iz Rijeke, Maraska, Sirana Gligora i voda Jana.

Glavni cilj organizatora događaja Dantesa Begića (agencija – Ricerca Mercato) bila je edukacija, zatim promocija enogastronomije i lokalnih proizvođača, podizanje kvalitete ponude i usluge i međusobno povezivanje partnera izlagača i ugostiteljskog sektora.

Kvalitetu ovog događanja prepoznali su mnogi te su tako partneri ovog eventa Hrvatska turistička zajednica, Zadarska županija, Grad Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, a sam projekt je i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede te nekoliko općina i gradova kao donatori projekta.

Uz druženje sa izlagačima posjetitelji su mogli poslušati brojne radionice vrlo kvalitetnih govornika. Vrlo lijepu prezentaciju odmah na početku smo imali od GASTRO-Tima iz Pazina o MEIKO perilici čaša koja je pobudila veliki interes, o sljubljivanju sira i vina govorila nam je fenomenalna vinska dama Mira Šemić, zatim chef Dragan Jovanović prezentirao je o Sousvide kuhanju i vakumiranju moderne generacije, dok je Filip Savić pričao o potencijalu Rose vina.

Bilo je tu i ostalih zanimljivih tema poput: važnost pravilnog servisa u ugostiteljstvu (Mario Meštrović), prezentacija Povratak zaboravljene Svrdlovine (Nikolina Paleka i Manuela Maras), novi trendovi u miksologiji (Filip Sarilar).

Također, treba napomenuti kako su održani humanitarni Cooking Show i humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina u čijoj su pripremi sudjelovali gastro chef Dragan Jovanović, kuhar Marikomerca Tomislav Karamarko, kuhar Luka Dančulović, Željko Sabalić te kuhari hotela Kolovare.

Gosti su mogli uživati u vrhunski pripremljenim jelima koja su bila sljubljena sa vrlo kvalitetnim vinima kao i u promociji enogastronomije Zadarske županije i Dalmacije. Sommelieri Filip Savić, Mira Šemić i Mario Meštrović uz stručno vođenje Manuele Maras svojim pojašnjenjima su dočarali uzvanicima zbog čega je određeno jelo sljubljeno s nekim vinom i kako da kvalitetno sljubljujemo vino i hranu.

Prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”.

Organizator Dantes Begić i Agencija Ricerca Mercato poziva sve koji su voljni pomoći da mogu to učiniti uplatom novčane donacije sa naznakom „za sobu čuda” na račun Udruge IBAN: HR3324840081105429603 SWIFT: RZBHHR2X – RBA dd a sve info možete dobiti na info@uosismz.hr

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VELIKI PETAK / Večeras Služba Muke Gospodnje i procesija s Križem središtem Zadra

Objavljeno

-

By

foto: arhiva, IKA

Na Veliki petak, 29. ožujka, Službu Muke Gospodnje u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon obreda u katedrali, nadbiskup, svećenici i puk idu u procesiji s Križem središtem Zadra, za vrijeme koje će se pjevati prijekori Puče moj – od katedrale sv. Stošije, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje će nadbiskup Zgrablić puku udijeliti blagoslov s Križem.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu