Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Gradonačelnik Dukić obišao gradilište ispraćajnice u Crnom

Objavljeno

-

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima obišao je gradilište započete ispraćajnice na mjesnom groblju u Crnom.

U obilasku su ga pratili predsjednik MO Crno, Ivica Grgurović i drugi članovi mjesnog odbora.

Osim same zgrade projektom izgradnje predviđeno je i uređenje okoliša i pristupnoga puta. Izvođač radova je KONSTRUKT d.o.o., iz Gorice. – Ugovorena cijena radova je 1.226.003,30 bez PDV-a.

Projektant i nadzor je tvrtka CUBUS d.o.o. iz Zadra, a rok završetka radova je srpanj ove godine. Također, u MO Crno u planu je izgradnja i uređenje mjesnoga trga pored crkve sa rekreativnim i drugim javnim sadržajima za građane.

Kako bi se pojačala sigurnost i zaštita pješaka, gradonačelnik Dukić najavio je postavljanje kamera za nadzor na glavnu prometnicu koja prolazi kroz Crno.

Ova mjera je nužna s obzirom da, kako su istaknuli predstavnici mjesnog odbora, u ovom dijelu grada stanovništvo raste, a posebno se njegov broj poveća tijekom ljetnih mjeseci.

Osim toga, obnovit će se i fasada zgrade mjesnog odbora, a gradonačelnik Dukić obišao je i lokacije koje zahtijevaju izgradnju komunalne infrastrukture, asfaltiranje novih prometnica i slično.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu