POLICIJA PRED VRATIMA I NOVOG ŠEFA SDP-a ZADRA Daniel Radeta ilegalno snimao dronom po gradu!?

Objavljeno: 14.1.2021. u 09:04
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Najnoviji predsjednik zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, uvjerljivo slijedi stope svog prethodnika Antuna Novoselovića. Nakon što je policijska akcija smijenila njegova mentora, naime, i sam Radeta u problemu je sa čuvarima reda i mira, pa i šire.

Najnoviji hobi bljedolikog vođe SDP-a Zadra, nezaposlenog predsjednika samoosnovane Udruge bez članova, partnera, izbora, skupštine, tajnika… mogao bi ga stajati u najmanju ruku prekršajne prijave. U uređenoj stranci, elementarno nepoznavanje domaćih zakona, ili ignoriranje istih, još i gore, mogao bi ili bi trebao platiti i smjenom sa stranačke funkcije?

Otkriveno je, naime, da se mladi Radeta zaigrao s novom igračkom – dronom, odnosno da su brojni videozapisi koje je njime snimio, snimljeni – ilegalno.

“Sukladno članku 98. Zakona o obrani (NN 73/13, 75/15, 27/16, 110/17,30/18, 70/19) ‘Osobe registrirane za djelatnost snimanja iz zraka u Republici Hrvatskoj’ mogu snimati područja Republike Hrvatske. Uredbom o snimanju iz zraka (NN 77/20) uređuje se izdavanje odobrenja za snimanje iz zraka i uporabu zračnih snimaka”, pojašnjavaju iz Državne geodetske uprave u čijoj je nadležnosti odobravanje snimanja iz zraka i korištenja tih snimaka.

Evo kako komentiraju Radetine videozapise kojima se pohvalio na svom Facebook profilu (ispod teksta), te u dijelu medija:

“Vidljivo je da se radi o ciljanom snimanju izdvojenih lokacija i građevina na području Grada Zadra. Na temelju članka 5.stavka 1. Uredbe o snimanju iz zraka (NN 77/20), ciljano snimanje iz zraka izdvojenih lokacija i građevina može se obaviti sustavima bespilotnih zrakoplova bez odobrenja za snimanje iz zraka samo u slučaju da se obavlja isključivo za potrebe vlasnika, odnosno korisnika predmetne lokacije.”

Budući da Radeta, koliko je poznato, nije vlasnik stare Tehničke škole, Foše i drugih dronom snimljenih lokacija… Možda je kao vođa socijaldemokrata, savjesni građanin i legalista zatražio ipak neko posebno odobrenje?

- Sve i da jest, ne može ga niti dobiti, doznajemo dalje.

“Uvidom u naše evidencije nemamo informaciju da je netko zatražio odobrenje za snimanje iz zraka i uporabu zračnih snimaka”, kažu iz Kabineta glavnog ravnatelja DGU.

Dronom kakav ima, da sumiramo, Radeta legalno može snimati samo vlastitu rođendansku zabavu.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, inače nadležna za sigurnost letenja, potvrdila je zaprimanje informacija o slučaju Radeta. Evo što kažu:

“Iste smatramo prijavom koju ćemo istražiti po službenoj dužnosti.”

U toku dana očekujemo očitovanje i iz Policijske uprave zadarske, gdje su također upoznati sa ilegalnim hobijem prvaka SDP-a u Zadru.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
POLICIJA PRED VRATIMA I NOVOG ŠEFA SDP-a ZADRA Daniel Radeta ilegalno snimao dronom po gradu!? , 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program