Pripremite se za najveći nebeski spektakl. Evo kad možete najbolje vidjeti suze sv. Lovre…

Objavljeno: 11.8.2020. u 16:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Meteorski roj Perzeidi svoj maksimum aktivnosti imat će u noći s 12. na 13. kolovoza

Nebeski spektakl, poznatiji i kao suze sv. Lovre koji uvijek rado čekamo u kolovozu, prema prognozama svoj maksimum aktivnosti imat će u noći s 12. na 13. Prosječna aktivnost prognozira se od oko 100 meteora na sat, a najbolji mogući uvjeti za promatranje će biti od oko 00:30 sati pa do zore, kada bi nas ipak u svemu tome mogao malo ometati Mjesec svojim sjajem.

Gdje god da budete te noći sa srijede na četvrtak, kako biste bolje vidjeli Perzeide i cjelokupni nebeski spektakl, pokušajte pronaći mjesto što dalje od rasvjete i svjetlosnog onečišćenja. Ono što biste trebali znati kod promatranja jest da ne gledate direktno u ishodišnu točku meteorskog roja jer ćete tamo opaziti najmanje meteora, piše Dalmacijadanas.hr.

Isto tako, za ovu nebesku avanturu nije vam potrebna nikakva posebna oprema osim možda nešto na čemu ćete ležati, jer se meteori najbolje opažaju golim okom ležeći na tlu. Imajte na umu i da je potrebno 30 minuta biti u tami kako bi se vaše oči prilagodile noćnim uvjetima. I da, kišu meteora svakako popratite u dobrom društvu, a ako budete te sreće i vidite zvijezdu padalicu, ne zaboravite zaželjeti želju.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Pripremite se za najveći nebeski spektakl. Evo kad možete najbolje vidjeti suze sv. Lovre..., 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program