NOVI DETALJI U “SLUČAJU NOVOSELOVIĆ – ELEKTRA ZADAR”! TKO NIJE GOVORIO ISTINU? Načelnica Ledić za Z NET: “Nalaz vještačenja je poslan PU zadarskoj još u veljači – pitajte njih i ODO Zadar”

Objavljeno: 08.7.2020. u 10:18
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

“Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” temeljem Naloga ODO Zadar od 29.10.2019. te popratnog dopisa PU zadarske 045.11.2019., proveo je vještačenje u traženom predmetu još u veljači ove godine te je Zapisnik o vještačenju zajedno s cjelokupnim materijalom vještačenja 26.02.2020. otpremljen u PU zadarsku. Za sve ostale informacije obratite se PU zadarskoj te ODO Zadar”, stoji u današnjem dopisu Z NET-u Andree Ledić, načelnice Centra “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Nakon pola godine čekanja obećanog “službenog odgovora”, Z NET portal jučer je objavio jedinu raspoloživu informaciju o predmetu Novoselović, a ta je da “izvidi traju toliko dugo jer se čeka vještačenje sumnjivog potpisa u natječajnoj dokumentaciji Novoselovićeve Lav zaštite”.

Takav podatak s novinarima Z NET portala u prosincu je podijelio jedan od načelnika PU zadarske, a sve do jučer isto su govorili i u Općinskom državnom odvjetništvu.  Neslužbeno, dakako. Jer su “izvidi tajni”, sve do zaključenja.

Kako je sve do danas stvar stajala, službeno zaključenje mogli smo niti ne dočekati. Na današnji dan, naime, devet mjeseci od otvaranja predmeta, odnosno premetačine, umalo i privođenja Antuna Novoselovića, pretresanja njegovih i prostora zadarske Elektre, izvanrednih revizija i tomu sličnoga, iz policije i Odvjetništva ni jedne jedine informacije, osim rijetkih neslužbenih, među kojima i ta da “dio ljudi nije sklon procesuirati bivšeg kolegu” (LINK).

Predmet Novoselović – Elektra Zadar otvoren je po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru u kolovozu 2019. godine. Ono što je započelo pisanjem medija, nastavilo se u obliku ozbiljnih policijskih izvida i, u konačnici, čak i pretresa obiteljskog stana, poslovnih prostora i automobila obitelji Novoselović (LINK), te njegovom ostavkom na sve javne funkcije u Gradu i SDP-u (LINK).

Nekadašnji šef Krim policije u Zadru kojeg su iz iste ispratile brojne kontroverze – prvo u politiku, potom u privatni biznis s državnom firmom, našao se, činilo se, u ozbiljnim problemima. No, tad su uskočili bivši kolege…

Tko nije govorio istinu u ovom predmetu, “vadeći” se na zagrebački Centar u dugim susretljivim i “povjerljivim” razgovorima s novinarima – Anton Dražina, načelnik PU zadarske ili njegov kolega, šef ODO-a Zadar?

Je li općinski državni odvjetnik Ivica Škara (i kada) zaprimio materijale iz zagrebačkog Centra, je li utvrđeno da je potpis krivotvoren, te koji je novi izgovor za rekordno duge izvide – gotovo godinu dana – ostaje da saznamo…

(Uskoro više informacija…)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (13 votes cast)
NOVI DETALJI U "SLUČAJU NOVOSELOVIĆ - ELEKTRA ZADAR"! TKO NIJE GOVORIO ISTINU? Načelnica Ledić za Z NET: "Nalaz vještačenja je poslan PU zadarskoj još u veljači - pitajte njih i ODO Zadar", 5.0 out of 5 based on 13 ratings

1 komentar za “NOVI DETALJI U “SLUČAJU NOVOSELOVIĆ – ELEKTRA ZADAR”! TKO NIJE GOVORIO ISTINU? Načelnica Ledić za Z NET: “Nalaz vještačenja je poslan PU zadarskoj još u veljači – pitajte njih i ODO Zadar””

  1. Lažni Branitelj

    Ma nije to istina. ODO je “transparentno i nepotkupljivo”.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program