NE POMAŽU NI POŽURNICE Centar za vještačenja “Ivan Vučetić” više od sedam mjeseci vještači jedan potpis u predmetu Novoselović – Elektra! Je li riječ o pogodovanju?

Objavljeno: 07.7.2020. u 19:35
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Sredinom prosinca 2019. godine, jedan od načelnika u Policijskoj upravi zadarskoj u neslužbenom je razgovoru podijelio s redakcijom Z NET portala informaciju o stanju stvari u predmetu “Lav zaštite” Zadar, odnosno poslovanju Antuna Novoselovića i zadarske Elektre. Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ u Zagrebu, rečeno nam je, poslan je na analizu izvjestan potpis iz Novoselovićeve natječajne dokumentacije za koji se sumnja da je – falsificiran.

Prošlo je otada gotovo sedam mjeseci, a iz zagrebačkog Centra povratnih informacija o rezultatu vještačenja nema ni za policiju, ni Državno odvjetništvo, pa ni za medije.

Centar “Ivan Vučetić”, otkrivamo i sami, nije ustanova posebno otvorena za objašnjenja i razgovore. Formalno samostalna ustrojstvena jedinica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u praksi ne samo da ne daje nikakve informacije i izjave, već ima skrivene od očiju javnosti i sve kontakte.

Ovih smo dana pokušali doći do tamošnje načelnice, Andree Kosovac Ledić koja je inače vrlo susretljiva za davanje promotivnih intervjua, posebno na temu modne industrije, no za informacije o ovom predmetu nikako ne.

Da se do gospođe načelnice ne može ni telefonom, ni osobno ni e-mailom, prenijela nam je ljubazna gospođa na jedinom javno objavljenom kontakt broju.

Neslužbeno, opet, doznajemo da nije puno bolje ni njezinim kolegama u Zadru. Niti oni nemaju objašnjenja zbog čega bi se sedam mjeseci analizirao jedan jedini potpis!?

Naš sugovornik tvrdi da niti nakon nekoliko požurnica gospođi Kosovac Ledić nemaju ni povratne informacije ni rezultate vještačenja.

Obzirom da je Novoselović i sam sudski vještak, a njegova kolegica, zagrebačka načelnica stručnjakinja je za vještačenje upravo na rukopisima, sve opisano može izgledati i vrlo vrlo neugodno.

Nalazi, kakvi god bili, nakon ovolikog vremena čekanja ne mogu ne biti dovedeni u pitanje.

Zbog čega se mlada forenzičarka dovodi u ovu situaciju, vjerujemo da će se, kao i sve drugo, brzo otkriti.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.9/5 (60 votes cast)
NE POMAŽU NI POŽURNICE Centar za vještačenja "Ivan Vučetić" više od sedam mjeseci vještači jedan potpis u predmetu Novoselović - Elektra! Je li riječ o pogodovanju?, 4.9 out of 5 based on 60 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program