UPITNA VJERODOSTOJNOST “ŠKORISTA” 9. IZBORNE JEDINICE Listu nosi Zekanović, čovjek sa dvije stranke, a velika nada je – bivši HDZ-ovac i MOST-ovac Frane Tokić!?

Objavljeno: 30.6.2020. u 11:48
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Naoružan ambicioznim predznakom “Domovinski pokret”, Miroslav Škoro (koji prvi nikada nije bio uspješan političar, čak ni uz punu podršku HDZ-a) udara po HDZ-u u devetoj izbornoj jedinici, okružen sve redom sa sebi sličnima. Dobro ih je našao.

Nositelj liste je Hrvoje Zekanović, predsjednik stranke Hrvatski suverenisti, ali (zlu ne trebalo) i potpredsjednik stranke HRAST. Jer, nikad se ne zna. Naravno, i on se poput Škore svojevremeno, u Sabor ušuljao s liste HDZ-a.

Tu je i “svježe” otkriće – Frane Tokić. Njegov bi politički sukus bio – “HDZ-ov MOSTO-ovac u ŠKORO-istima”.

Ovaj dogradonačelnik Benkovca, naime, upravo kao član HDZ-a, potom kao nezavisni kandidat za gradonačelnika nastoji srušiti HDZ u Benkovcu u namjeri da se popne stepenicu (fotelju) više. Nakon neuspjeha, izbačen je iz HDZ-a, pa ulazi u MOST gdje ih podržava na EU parlamentarnim izborima.

Na kraju, vidjevši da nema kruha u MOST-u, prikrpio se Škori, oportunistički i u stilu “prodaj se dok još možeš”.

Mandat dogradonačelnika dobro je oplodio. Ishodio je besplatan materijal za kuću na krilima HDZ-a u vrijeme kada je mu je ta stranka osigurala plaću od 10.000,00 kn neto, baš kao i njegovoj supruzi imenovanoj na poziciju ravnateljice, kako se komentira Benkovcem, “izmišljenog gradskog poduzeća”.

- Da, dobio sam materijal za kuću, ali tek nakon mandata u Gradu Benkovcu. Ne vidim što je tu sporno, javio sam se kao i svi drugi i čekao materijal dugo godina, kazao je Tokić za Z NET portal.

Riječ je, dodaje, o materijalu vrijednom “sitnicu”…

- Ne znam, možda oko 80 tisuća kuna. Samo da napomenem, za dovršiti obiteljsku kuću trebalo mi je tri ili četiri puta više.

Ostaje nagađati koja je to socijalna kategorija koja sa tolikim primanjima u javnim službama dobiva besplatno rješavanje stambenog pitanja, a sasvim sigurnim se čini da je Škoro skupio otpatke HDZ-a.

Ne zaboravimo i famoznu Ljiljanu Zmijanović koja je – razočarana u HDZ zbog neimenovanja ravnateljicom NP Krka – Škori prišla iz revolta.

Ima tu još šarolikog društva – od propalih HSP-ovaca kojima su montirane bombe pod auta i sličnih.

Kakva god da je, lista nije dosadna, a u politici je, izgleda, najvažnije privući pažnju. Uglavnom udarajući po HDZ-u. I to nakon što otamo ne uspiješ izvući kakvu korist.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)
UPITNA VJERODOSTOJNOST "ŠKORISTA" 9. IZBORNE JEDINICE Listu nosi Zekanović, čovjek sa dvije stranke, a velika nada je - bivši HDZ-ovac i MOST-ovac Frane Tokić!?, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

7 komentara za “UPITNA VJERODOSTOJNOST “ŠKORISTA” 9. IZBORNE JEDINICE Listu nosi Zekanović, čovjek sa dvije stranke, a velika nada je – bivši HDZ-ovac i MOST-ovac Frane Tokić!?”

 1. Sramota!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. BENKOVAČKI KONTROLORI
  benkovacki.kontrolori@gmail.com

  PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

  -Benkovački kontrolori- je grupa dobrovoljno udruženih građana koja ne participira u političkoj vlasti već je na zakonit i dopušten način kontrolira i javno kritizira.

  Osnovni motiv i zadatak ovog polu-tajnog udruženja (pojašnjenje na kraju teksta) je upoznavanje javnosti o svakom mogućem nezakonitom postupanju vlasti, naročito njezinih političkih moćnika i njihovih podrepaša.

  Dakle, cilj je stvoriti bolje i pravednije društvo u Gradu Benkovcu i njegovim selima, a to se najbolje postiže točnim informiranjem građana.

  Kontrolirat će se: postupci, odluke, javni radovi i svi važniji događaji u gradu i šire,- a naročito onda kada se troše sredstva iz gradskog i državnog proračuna, odnosno kada se troši novac poreznih obveznika.

  Benkovački kontrolori neće podizati nikakve kaznene prijave jer policija i državno odvjetništvo ionako moraju reagirati ukoliko se javno objavi osnovana sumnja o počinjenju kaznenog djela.

  Svi članovi i dobronamjerni građani mogu svoj komentar, prijavu ili bilo kakvu informaciju poslati na naslovljenu e-mail adresu.

  Njihova prijava koja stigne na e-mail adresu neće se uzeti „zdravo za gotovo“, već će se detaljno provjeriti, a ukoliko se javno iskoristi prijavitelj će biti zaštićen, odnosno ostat će anoniman.

  Jednako tako, svaki: upit, primjedbe, preporuke ili savjet gradskoj vlasti, njihovim tijelima, ustanovama i poduzećima, mogu se slati na gornji mail, a -Benkovački kontrolori- nastojat će to dalje proslijediti nadležnim institucijama u obliku: pritužbe, predstavke ili javnim priopćenjem putem medija.

  Dakle, može se zaključiti da –Benkovački kontrolori- nisu nikakva nezakonita organizacija koja želi ostvariti neku osobnu korist, niti im je cilj da politički utječu na birače, već su osmišljeni kao neprofitna grupa dobronamjernih i kvalificiranih građana koji žele biti uši i oči naroda, odnosno
  žele istinski biti –informatori i kontrolori demokracije-.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
  • -Benkovački kontrolori- je trio iz Przogrnaca. Boje van je u Pristeg na janjetinu ili u Nunic kod Zeljka svratit !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Što to ima veze tko se je s kim slikao?
  Frane Tokić nije bio nikad član SKH za razliku od mnogih hadezenjara.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Kakav članak.
  Kapa do poda

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Ala tome Shkhori jamite mikrovon iz ruku jerbo nista kroznjega pametno provuka nije, justo se nerazumi njanka ni govorit a troke mislit. U pemziju sa takoviman, netribadu nan vise fosili i iskopine za vodit Rvacku nam svetu. Neka on ode pivat kokosima u Slavoniju a more i u banske dvore Koja ekipa …za krepat…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Tako je Bumbista!
  Svi za MOST i broj tri, IVAN MATIĆ!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program