KORONA JE PROŠLA, ALI STOŽER I DALJE RADI Lukić: “Mi smo turistički grad, nema opuštanja, prostora za greške”

Objavljeno: 02.6.2020. u 10:23
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

S današnjim danom nema vise zaraženih koronavirusom u Zadru i Zadarskoj županiji.

Sedamdeset i jedan dan na terenu je postrojba Civilne zaštite na čelu sa Antom Babićem, načelnikom stožera, te voditeljem Matom Lukićem. Zapovjednik je Mate Marić.

- Svi ljudi – njih pedesetak – od prvog dana su na terenu i obavljali su doslovno sve zadatke koje su dobivali. Iz početka hrabri amateri, sad su već profesionalci. Kako se opseg posla smanjio, međutim, tako je i postrojba CZ svedena na minimum, kaže Lukić u razgovoru za naš portal:

- Prošao sam sve s njima – od punktova karantena, nadzora ophodnji. I dalje svakodnevno obavljamo nadzore jer si ne smijemo dopustiti opuštanje i mogući povratak ove još uvijek nepoznanice. Mi smo turistički grad i živimo od turizma, pa bilo kakve nagle promjene na loše mogu biti pogubne za nas. Građane educiramo, upozoravamo, a ako smo bas prisiljeni posežemo za drugim sankcijama.

Najstroži će, kaže Lukić, biti i dalje prema velikim centrima gdje je najveći protok ljudi.

- Za trenutačno povoljnu situaciju, moram naglasiti, najviše su zaslužni građani koji su svojim ponašanjem pokazali maksimalnu odgovornost. Trenutačno noću nadziremo klubove, a preko dana pekare, kafiće, plaže, frizerske salone, trgovine…

Načelnik Babić upravlja cijelom situacijom od prvog dana, zajedno sa Ivicom Katićem i Robertinom Dujelom.

- Ja sam na terenu konstantno i zadužen sam da se od šefa stožera Babića ideje provedu u djela. Konstantno imamo podršku MUP-a i Državnog inspektorata. To se pokazalo 100% efikasno, dodaje Lukić.

Dolaskom turista, međutim, opseg posla će se povećati.

- Politiku sam trenutno ostavio po strani. Lokalna politika mi je uvijek bila zanimljivija od nacionalne, za sada, kaže Lukić i dodaje da se zahvaljuje Zadranima na svjesnom i odgovornom ponašanju.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.7/5 (14 votes cast)
KORONA JE PROŠLA, ALI STOŽER I DALJE RADI Lukić: "Mi smo turistički grad, nema opuštanja, prostora za greške", 4.7 out of 5 based on 14 ratings

3 komentara za “KORONA JE PROŠLA, ALI STOŽER I DALJE RADI Lukić: “Mi smo turistički grad, nema opuštanja, prostora za greške””

 1. Bravo svaka čast momci

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 2. otečenko i njonjo sa višnjika gadljivo

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
 3. Da se grad dade ovakvima ko Padre za godinu dana bi bili Raštević,.Svaka čast gradonačelniku i svima.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (4 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program