NOVO IZ ŽUPANIJSKOG STOŽERA: Na zadarskom području 54 pozitivnih na koronavirus – na respiratoru dvojica Zadrana od 55 godina

Objavljeno: 06.4.2020. u 10:11
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

- Od prošle konferencije za medije, od petka, imamo pet novih pozitivnih pacijenata i, nažalost, jednu preminulu osobu. Riječ je o pacijentu starom 88 godina koji je bio kronični bolesnik, kazao je jutros dožupan Šime Vicković, šef županijskog Stožera za civilnu zaštitu.

Stožer je ovom prilikom još jednom izrazio sućut obitelji preminuloga.

- U petak smo preselili šest pacijenata u biogradsku bolnicu, danas ide još troje. Riječ je o pacijentima s lakšim simptomima zaraze koronavirusom. Za sada je stanje stabilno i pod kontrolom i nadamo se da će tako ostati, dodao je Vicković.

Epidemiolog Alan Medić:

- S današnjim danom istekao je nadzor za 1.431 osobu pod samoizolacijom. I dalje je u samoizolaciji 466 ljudi, od jučer 30 novih. Imamo, dakle, 54 pozitivnih na koronavirus. 35 dovodimo u vezu sa Ortopedskom bolnicom – njih 20 koji su osoblje i pacijenti, te 15 kontakata.

- Dvije osobe koje su na respiratoru u Zadru mlađe su životne dobi, imaju 55 godina, i u dosta su ozbiljnom stanju, kazao je dr. Edi Karuc:

- Poruka je to da svi moramo biti ozbiljni i odgovorni.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program