SEMINAR NA VIŠNJIKU Slavko Trninić otkriva kako oblikovati vrhunske igrače

Objavljeno: 14.2.2020. u 08:59
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U sklopu završnoga turnira Kupa Krešimira Ćosića na Višnjiku u Zadru, održat će se i seminar za trenere. Predavač će biti hrvatskim eminentni košarkaški stručnjak, Zadranin prof. dr. sc. Slavko Trninić, a tema je “Izvedba i stvaranje vrhunskih igrača”.

Gosti će tako u subotu, 15. veljače u Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića od 10 do 12 sati imati priliku čuti što je Trninić pripremio o temi koja bi, s obzirom na okolnosti koje vladaju u hrvatskoj košarci, trebala biti itekako zanimljiva.

– U pripremi ovoga seminara svoje izlaganje temeljio sam na nizu uporišnih točaka koje su proizašle iz dugogodišnje prakse, te znanstvenoga pristupa. Govorit ću, uz ostalo, o tomu kako svladati kvalitetu izvedbe, kako postići vrhunsku kvalitetu izvedbe, što je u pozadini vrhunske izvedbe, pa kako igrači opisuju vrhunsku izvedbu kao stanje u kojem se ne razmišlja – kaže prof. dr. sc. Slavko Trninić.

Njegovi sadržajni predavanja i seminari višedimenzionalni su, uvijek potkrijepljeni brojnim činjenicama i zanimljivim podacima, popraćeni ilustracijama…

– Podastrijeti ću i spoznaje kako upravljati razvojem igrača i koji čimbenici utječu na oblikovanje vrhunskih igrača. Čut će i zašto je postavljanje ciljeva presudno u razvoju vrhunske izvedbe, kao i koja kombinacija ciljeva u postupku sportske pripreme vodi do izvrsne ili do superiorne izvedbe, te kako izgraditi uvjerenje igrača o vlastitoj kompetitivnosti.

Jedan dio seminara odnosit će se i na psihološki segment.

– Da, na primjer, je li psihologija treniranja presudna za razvoj ličnosti mladih igrača i kakva je uloga treninga psiholoških vještina u razvoju stabilnosti u učinkovitosti izvedbe – kaže prof. dr.sc. Trninić.

Na koncu seminara slušateljima će biti predočeni zaključci koje će moći i primijeniti u svojoj budućoj praksi.

Izvor: Visnjik.hr

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program