Poslije Austrije i Rumunjske, Bilosnić u Španjolskoj i Americi

Objavljeno: 04.2.2020. u 09:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Poslije nedavne objave pjesama iz zbirke Odisej Tomislava Marijana Bilosnića u međunarodnom višejezičnom časopisu Orizont Literar Contemporan, u Rumunjskoj i Panonskom listu (Pannonisches Blat / Pannon Lap), u Austriji, poezija ovog hrvatskog autora našla se i na stranicama časopisa i portala u Sjedinjenim Američkim Državama i Španjolskoj.

Istodobno u rumunjskoj je tiskana i The Wolrd Anthology, u koju je uključen Bilosnić.

Časopis Gobshite Quarterly, br. 36. proljeće 2020., (urednik R. V. Branham), koji izlazi u Portlandu, u Sjedinjenim Američkim Državama, objavljuje pjesmu Tomislava Marijana Bilosnića Balkansku bluest iz zbirke Znaci za uzbunu u četverojezičnom izdanju (str. 22-23).

Uz hrvatsku verziju Balkanski blues objavljen je i na engleskom jeziku u prijevodu Romana Karlovića, dok španjolski prijevod potpisuje T. Warburton y Bajo y rvb, a ruski Andreja Sen-Senjkova. Isti časopis dao je na engleski prevesti i pjesmu Odisej iz istoimene Bilosnićeve zbirke.

Pjesme iz Odiseja na španjolskom, francuskom, rumunjskom, njemačkom i hrvatskom objavljuje i ugledni španjolski književni portal Cerear en Salamanca, praćen u cijelome hispanskome svijetu, a kojega uređuje poznati španjolski pjesnik i umjetnički fotograf José Amador Martín. Uz pjesme i Bilosnićev portret José Amador Martína, objavljena je i Bilosnićeva opširna biografija. Odisej je zapravo svojevrsna najava vrlo skore objave zbirke Afrika Tomislava Marijana Bilosnića (u prijevodu dr. sc. Željke Lovrenčić) u Salamanci, kod izdavača Trilce, koju uređuje pjesnik i akademik Alfredo Pérez Alencart. Isti izdavač je prije četiri godine s velikim uspjehom objavio i Bilosnićevu zbirku pjesama Tigar, danas kao e-knjigu dostupnu u cijelome svijetu.

Link: http://www.crearensalamanca.com/odiseo-de-tomislav-marijan-bilosnic-poema-en-cinco-idiomas/

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Poslije Austrije i Rumunjske, Bilosnić u Španjolskoj i Americi, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program