NAJAVA “Jadnici” u petak u Kino Zoni

Objavljeno: 12.2.2020. u 13:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Prije nešto više od mjesec dana, ovogodišnje izdanje Kino Zone otvorio je filmski fenomen imena “Parazit”. Koncertna dvorana Kneževe palače se zbog nezapamćenog interesa publike dupkom ispunila u dva navrata, a isti film je, uz mnoštvo do sad prikupljenih nagrada, nekidan ispisao povijest osvojivši vrlo značajna četiri zlatna kipića na Oscarima. Ovog petka nam pak u goste stiže film koji je imao male šanse preoteti mu priznanje u kategoriji najboljeg stranog filma, ali i koji je na prošlogodišnjem izdanju festivala u Cannesu dobio itekako prestižnu nagradu žirija. Riječ je dakako o hvaljenoj triler krimi drami “Les Misérables”.

Radnja filma smještena je u predgrađe Pariza ili preciznije Montfermeil, kvart u kojem je slavni pisac Victor Hugo svojevremeno postavio radnju svojeg literarnog remek-djela Les Misérables. Ovdje je u fokusu priče umjesto Hugovog Jeana Valjeana novi policajac Stephane koji je friško dodijeljen brigadi za borbu protiv kriminala. Na ulicama Pariza naime vladaju kaos, klasne i rasne podjele, a Stephane se nakon jedne incidentne situacije nađe na tankoj liniji između lojalnosti i pravde.

Režiju i scenarij (u suradnji s Giordanom Gederlinijem i Alexisom Manentijem) potpisuje talentirani Ladj Ly, a valja naglasiti i kako je ovo dugometražna adaptacija njegovog istoimenog kratkog filma iz 2017. Uz spomenutu nagradu žirija u Cannesu i nominacije za Oscara i Zlatni Globus, “Les Misérables” je među ostalima osvojio i Goyu za najbolji europski film, odnosno, nagradu Europske Filmske Akademije za “Europsko otkriće godine”.

Ulaznice možete kupiti svakim radnim danom od 8 do 14h u prostorijama Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji projekcije 45 minuta prije početka. Podsjećamo, projekcija filma će se održati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače u petak 14.02. s početkom u 20 sati.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program