Apple nakon niza godina ‘ubija’ iTunes, Siri će dobiti novi glas

Objavljeno: 04.6.2019. u 09:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

iTunes tehnički neće nestati, već će dobiti specijalizaciju pa ćemo tako imati Apple Music, Apple Podcasts i Apple TV. Apple je otkrio i novi MacPro odličnog dizajna i visoke cijene

Kao što su sugerirale brojne glasine Apple je danas potvrdio niz velikih promjena u svom iOS operativnom sustavu.

Tako će nakon 16 godina ‘ubiti’ popularni glazbeni servis iTunes. Tehnički on neće nestati, već će dobiti specijalizaciju pa ćemo tako imati Apple Music, Apple Podcasts i Apple TV.

Što se privatnosti tiče, aplikacije koje traže podatke o lokaciji morat će svaki put od vas tražiti dozvolu kad trebaju takav podatak, a bit će im zabranjeno uzimati podatke s Wi-Fi ili Bluetooth signala. Apple uvodi i novi način prijave u aplikacije koristeći podatke s vašeg Appleovog računa umjesto podataka koje ste inače upisivali za neku društvenu mrežu. Korisnici će tako moći sakriti svoju email adresu, a Apple će kreirati alternativnu adresu koja će se proslijediti na vašu stvarnu poštu.

Appleov operativni sustav iOS 13 dobit će niz promjena u dizajnu te nove funkcije. Jedan od noviteta je ‘tamni mod’ s crnom pozadinom, a Appleove karte dobit će mod sličan Googleovu Street View načinu rada. Appleov sat će dobiti vlastitu trgovinu aplikacijama i biti manje ovisan o telefonu.

Uz novosti na području telefona, mnoge je oduševio redizanirani Mac Pro s moćnim Intelovim procesorom i 6K ekranom te cijenom koja starta od 6000 dolara i ne uključuje ekran i stalak.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program