Connect with us

Nekategorizirano

PREDAVANJE U ZADRU Dr. Josip Mužić o "protunatalitetnoj politici": "Brak će postati društvena udobnost, a sreća će biti bez Marxa i bez Isusa"

Objavljeno

-


„Ugrožavanje života dobiva ogromne dimenzije. Posebno zabrinjava što se radi o programiranim prijetnjama na znanstveni i sistematski način. Nalazimo se pred objektivnom zavjerom protiv života u koju su uključene i međunarodne ustanove. Posebnost te zavjere je da se njeni nositelji drže tako jakima da nastupaju javno, ne tajno, institucionalizirajući svoje djelovanje kroz strukture grijeha”, podsjetio je na riječi sv. Ivana Pavla II., na svećeničkoj rekolekciji u dvorani sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru, dr. don Josip Mužić, tijekom predavanja pod nazivom ‘Zavjera protiv života’.
Dr. Mužić, pročelnik katedre Filozofije na KBF-u u Splitu, dodao je:
– Pojedinačna i društvena moralna savjest danas je podložna velikoj i smrtnoj opasnosti pomutnje između dobra i zla u odnosu na osnovno pravo na život. Zato je potrebno poraditi na istinitoj informaciji i formaciji. Potrebno je omogućiti da sazri snažan kritički osjećaj, sposoban otkriti istinske vrednote i iskonske potrebe. Ne treba podcjenjivati dramatičnost situacije u kojoj se nalazimo, kampanju širenja kontracepcije, sterilizacije i pobačaja. Sv. Ivan Pavao II. rekao je da se nalazimo usred golemog i dramatičnog sukoba između zla i dobra, između smrti i života te da smo „svi uključeni i svi smo sudionici s neizbježnom odgovornošću da se bezuvjetno odlučimo u korist života”.
– Mi smo se jedva oslobodili komunističkog totalitarizma, da bismo sada upali u ovaj takozvani demokratski koji je neusporedivo gori, istaknuo je dr. Mužić.
Govoreći o “interesnoj globalizaciji elita”, dr. Mužić je rekao da „zapadne elite sebe drže izabranima da i drugima planiraju život”.
– Globalno se događa proces rasta ekonomske nejednakosti, povećava se jaz između bogatih i siromašnih. Od 2003. do 2013. g. u svijetu je broj ultrabogatih porastao za 59%, sa 105,641 na 167,669. Bogataši smatraju da postoji jedno zajedništvo interesa među svim bogatašima cijelog svijeta i da jedino zajedno mogu sačuvati stečene privilegije. S eventualnom, ali potrebnom pravednom raspodjelom dobara, siromasi su najveća prijetnja njihovoj sigurnosti i zato treba držati pod kontrolom njihov razvoj, osobito demografski.
Istaknuo je i da je “velika uloga masonerije, iz ideološko-ezoterijskih pobuda, u progresivnom uvođenju protunatalitetne politike”, u prilog čemu je naveo konkretne protagoniste i njihove izjave:
– Prema Pierre Simonu, „preobrazba se događa u temeljima, jer institucionalizirano reguliranje poroda vodi do promjene morala, a novo shvaćanje seksualnosti vodi do stvaranja novog etičkog kodeksa. S pilulom se raspolaže normalnim seksualnim životom bez prokreacije. S umjetnom oplodnjom prokreacija će se odvijati bez spolnog čina. Odatle se izravno događa preobrazba obitelji ili uspostava nove sheme obitelji. Seksualnost će biti razdvojena od prokreacije, a prokreacija od očinstva. Cijelo shvaćanje obitelji ovdje pada: otac nije više roditelj, nego onaj koji odgaja dijete. Tada ćemo se približiti polinezijskom modelu obitelji gdje je obitelj proširena, slobodna od krvnih veza. Djeca cirkuliraju među više ‘očeva’ i ništa ne sili njihovog roditelja da ih odgaja. Sreća će biti bez Marxa i bez Isusa. Brak će postati društvena udobnost. Tako će se u konačnici stvoriti nova ljudska priroda i novo shvaćanje života. Otkrit ćemo tako da su priroda, život, više nego ikad, ljudski proizvod.
 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. GTJ

    3. prosinca 2016. at 13:37

    Ma, otkad je brak udobnost,profesore !!!!

     
  2. sranje od Indexa

    3. prosinca 2016. at 20:17

    Ako covjek vjeruje u SLUCAJNOST, onda je daleko od zrelosti. Nema slucaja i sve nam je programirano!!! Treba poslusati i svoju podsvijet!!! Bez onoga gore, koji s nama upravlja, a obicno se za krivo odlucimo, nece ici, garantirano!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu