Connect with us

Arijana Baraba

Pupić u zemlji fantazmagorije

Objavljeno

-

Prvo, kolega Opačić, Marko Pupić Bakrač nije gradski vijećnik, niti je veterinarski inspektor, nego je konjokradica i rogonja. Kad nekoga s nekim upoznajemo, onda ih predstavljamo po onome po čemu će identifikacija u datim okolnostima biti najefikasnija. Momka predstavljamo prijateljicama kao Mirka ili Slavka, a ne kao autolimara, direktora ili portira. Tom analogijom, Marko ne može biti vijećnik jer to sugerira makar kakav pozitivan javni angažman, čemu još nismo svjedočili, niti inspektor, jer ga s radnog mjesta u radno vrijeme još nismo ni čuli ni vidjeli. Marko Pupić Bakrač je, da utvrdimo, dakle, rogonja i konjokradica. Prvo još nije demantirao, a drugo nije demantirao ni sud.

Kad takav netko osvane na cijeloj stranici nekada ozbiljnog regionalnog lista, od pera nekad ozbiljnog lokalnog novinara, onda znaš da je kraj blizu. Predrag Opačić (autor teksta) od ranije je poznat po tome da voli drugima u usta poturiti ono što zapravo sam želi reći, odnosno da brine kako da učini da se čini da je sve rekao, a da ništa ne kaže, pa mu je Pupić taman podletio.

Sinovčić je otkrio da je pošteni policajac Baja zapravo mogući silovatelj, uz koješta drugo što smo u zadnje vrijeme spoznali, pa je SDP našao za shodno obrušiti se na Sinovčića.

Toliko je zanimljivo bilo braniti silovatelja Baju da je u jednom momentu ponijelo i čovjeka s najdužim stažem na mjestu vršitelja dužnosti glavnog urednika (Zadarskog lista), kojega u drugi mandat dovodi što i u prvi – nitko drugi neće – pa i on piše prvu kolumnu ikada i ustaje u obranu digniteta domaćih siledžija.

Jasno kao dan da je bilo samo pitanje momenta kada će taj paralelni svemir van svake pameti materijalizirati i Pupića.

Sa Sinovčića i Novoselovića, točnije Novoselovića i novog članka Kaznenog zakona, eto nas preko noći uz malu pomoć Opačića, do naslova – „Državno odvjetništvo u Zadru štiti organizirani kriminal!“!?

Grupa mladih delinkvenata, probisvijeta i općih ništkoristi u čijem ponašanju se sad već prepoznaju i naznake psihotičnih epizoda, ispaljuje konstrukciju po kojoj je situacija i teža od opisane u naslovu.

Svi smo mi kriminalna hobotnica. Reno, koji napada Novoselovića, SDP koji kao fol zbog toga napušta sjednicu pa za još veći fol saziva tiskovnu, pa Živko Kolega jer je predsjednik Gradskog vijeća u kojemu se sve to i dogodilo…

Jer, da Živko nije predsjednik Vijeća, bio bi predsjednik Vijeća Slavko, a onda bi za sve (na toj razini zbivanja) bio kriv Slavko, a ne Živko, ali ovako ne može nego Živko…

Sljedeći je kriv Kalmeta, naravno. On je poslovično kriv za sve. Ako je dobro, nije dobro jer je dobro od njega, a ako je loše – gore ne može. Naopako, u svakom slučaju.

Pa onda kaže Pupić ovako – da SDP-ovci „možda“ nisu htjeli ni smjeli raspravljati o urbanističkim planovima koji su od interesa Zdenka Zrilića, Jadre Lisice „i sličnih“. Komu sličnih? Zriliću? Lisici? Ja prvo ne vidim sličnosti između dvojice imenovanih, da bih dalje mogla zaključiti tko bi „njima“ bio sličan?

Angelina Jolie?

S točke žnj, idemo na ždrlj. U sljedećoj rečenici, Pupić krivca za to što je Sinovčić (da ne skrenemo s teme) otkrio da je Novoselović mogući silovatelj, pronalazi u Vladi RH. I oni su krivi. Ja točno mogu pratiti, ne znam za vas. I sve je logičnije. Da nije SDP na vlasti, bio bi HDZ, najvjerojatnije, i tad bi za sve što se događa na društveno političkoj sceni RH bio kriv HDZ. Ovako je SDP kriv jer je na vlasti i krivi su njihovi ministri. A ako su krivi ministri, krivi su i njihovi zamjenici i pomoćnici, a nije nedužna ni spremačica na Markovom trgu jer – što nije našla poštenijeg poslodavca? Sve je to vojska SDP-a i svi ima da odgovaraju za svoj dio krivice.

I državno odvjetništvo, u konačnici. Ako žele da Pupić ne procijeni kad mu zatreba kako oni štite ovoga ili onoga, nek presele u Švicarsku i budu Državno odvjetništvo Švicarske.

Jer, ako Marku zatreba, u Hrvatskoj su svi krivi – za to što on ne zna što mu žena radi.

Pod lupom je i uloga države Hrvatske same po sebi, pa možda sljedeći puta da Akcija mladih predloži ukidanje nacionalnog grba i zastave? Postojeći su već dobro kompromitirani. Umjesto aktualne himne možemo pjevati (u sve rjeđim prilikama) Smoke on the water.

O cijeloj ovog fantazmagoriji, Pupić je dakako obavijestio sve redom. I Cvitana i predsjednika države i premijera.

Ja zovem odmah sad i Odjel psihijatrije.

 

 
Nastavi čitati
25 komentara

25 Comments

  1. magla

    13. svibnja 2014. at 15:53

    Pupić prodaje maglu ko i uvik,niškorist koji nikad nije ni bio ništa drugo nego tužakalo svega i svakoga iliti korektor onaj bili kojim brišemo slova po papiru :-PPP

     
  2. Kacijola

    13. svibnja 2014. at 19:19

    A, e 😀

     
  3. Znetko

    13. svibnja 2014. at 21:01

    Kako ono ide ‘što više diraš govno ono više smrdi’. Njegovom umu ovo će samo podignuti ego..

     
  4. Mpb pbm

    13. svibnja 2014. at 21:07

    Pupićeva priopćenja nas barem nasmijavaju! Što taj čovijek može ispaliti… :O

     
  5. rabijes lyssa

    14. svibnja 2014. at 9:35

    Čujem da su pacijenti u bolnici na Ugljanu organizirali žestoki prosvijed pod nazivom “Nećemo Pupića.

     
  6. guska u magli

    14. svibnja 2014. at 12:22

    bitno da mu se ulizuje komentarima na fejsu ona guska u magli t.z.v.novinarka Vanjakoja uokolo moli da je zaposle a nigdje nije radila duže od 5 dana.

     
  7. savjetnik

    14. svibnja 2014. at 15:16

    hahahhaha neka pita svoju prijateljicu psihijatricu što to znači…

     
  8. volm, volim

    14. svibnja 2014. at 16:08

    Ja čuo da ta šalje svoje razgolićene slike na mob,daj meni pošalji koju.pizzzzzzz guskice

     
    • kk

      15. svibnja 2014. at 17:21

      DOBRO SI CUO; ISTINA.

       
  9. za žaljenje

    14. svibnja 2014. at 16:25

    A što će ti njene gole slike, da što vridi ne bi morala slati uokolo. Na pravu žensku se muško napali i kad je u kaputu.

     
  10. istina

    14. svibnja 2014. at 18:31

    Znetko dobro kažeš..ma ko je taj lik Pupić? i šta je korisno napravija za grad osim šta sebe promovira u sveznajućeg i svakom je loncu poklopac.
    da je zna tako radit svoj posa veterinara ne bi iša u inspekciju a sad još i politiku.
    od profesije taj nema kruva nigdi zaradit a bogme ni od politike kad mu istekne mandat.

     
    • Znetko

      14. svibnja 2014. at 18:58

      Svi se nešto žale kako su nam ridikuli u vijeću, a ko je pupića dovea neg oni sami.. Nek ode vrta okopavati, bolje bi mu išlo nego svi ti ‘poslići’ kojima se bavia dos ada.

       
  11. Ribar

    14. svibnja 2014. at 20:17

    Nemojte protiv Marka. Mi na ribarnici mu tu i tamo damo malo ribe i on zadovoljan. Ne dira nas. Čak ne mora biti ni najsvježija riba.

    P.S. Je li ta Vanja čemu? Ako je dobra da mi onaj ko ima pošalje koju sliku na light@yahoo.com

     
  12. pino

    14. svibnja 2014. at 21:33

    Kakve veze ima vanja? Ne samo da ste frustrirani i zlobni nego ste i imbecilni a ocito slabo se i ebete 😀

     
    • Političar

      15. svibnja 2014. at 16:10

      Tako je. Vanja je jedna poštena žena, kojoj ne treba plaćati par tisuća kuna za sex kao nekima drugima. Ona daje besplatno, a ako treba šalje gole slike na mobitel.

      Sve besplatno.

       
      • kk

        15. svibnja 2014. at 17:20

        VANJA NUDI BESPLATNO. NIJE DA DAJE, ONA NUDI.

         
  13. carla

    14. svibnja 2014. at 22:08

    Pratila sam putem interneta rad GV, drugi dio pitanja Sinvčića, koliko se sjećam, odnosio se na građevinske radove na aerodromu, na smještaj pilota i još neke pitalice koja nekako mirišu na korupciju ili čak još na nešto gore.

     
  14. pitanje

    15. svibnja 2014. at 8:27

    Carla, Sinovčić je pitanjima aludirao na poslove Pupićeve žene dok je bila direktorica aerodroma

     
    • carla

      15. svibnja 2014. at 14:07

      hvala, ali koji je to privilegij nedodirljivih, smijene je sa mjesta direktora i ona i dalje ostane raditi, nije samo ona, da li se na raspisani natječaj javlja i onaj tko je smijenjen, kakva je to sistematizacija radnih mjesta, uvik ima jedno upražnjeno misto, za, nedaj bože, ako ti daju nogu i više nisi potreban.
      Nikad mi nije bio jasan taj kozmički princip.

       
    • Laik

      15. svibnja 2014. at 16:07

      Nije valjda da ima istine u tome da su kamioni s maltom išli malo na aerodrom, a malo na gradilište kuće od Pupića Bakrača? A Zračna luka plaćala i jedno i drugo?

       
  15. lea

    15. svibnja 2014. at 17:16

    @rabijes iyssa,
    Različiti glasovi dopiru do nas, pa sam tako čula kako U bolnici na Ugljanu pacijenti organiziraju prosvjed solidarnosti pod motom: “Svi smo mi pupić bakrač”

     
  16. princip

    17. svibnja 2014. at 6:55

    zar se ne sićate da je to misto savjetnice sama sebi uglavila u kolektivni ugovor prije smjene???i plaću isto!!!!!

     
    • carla

      17. svibnja 2014. at 7:13

      po načelu “Sama svoj majstor”

       
  17. rok trajanja

    17. svibnja 2014. at 12:24

    svaka sila ima rok trajanja
    iako sporo kad tad pravda dođe na svoje

     
  18. din don

    26. svibnja 2014. at 13:10

    Evo čujem da Pupići grade veliki,veliki vlastiti bazen.Proširili se na gradsko zemljište i zapasali ohoho.Njima je valjda sve dopušteno.

    Još nedavno su Pupićevima bila puna usta “lopova” koji imaju vlastiti bazen.

    Uređenje plaže u Dinjišci ispred njihovih velebnih apartmana financirala je Općina Pag dok je direktorica još bila IN.

    Šta li će sad izmisliti Pupićevi?

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Arijana Baraba

ONLINE (Na)opaki svijet Antuna Novoselovića Baje

Objavljeno

-

Životni put našeg prijatelja Antuna Novoselovića Baje, privremenog podstanara u Zrinsko frankopanskoj 20, nadnaravna je priča s elementima misterije i znanstvene fantastike koja će gledatelja u neizvjesnosti držati prikovana za stolac sve do samoga kraja.

Kod njega ništa nije onako kako se čini, sve je drukčije od onoga u što bi se čovjek zakleo, ono što jest, ustvari nije, i na kraju je sve isto, osim stalnih obrata u svemu i ničemu.

Mnoge smo situacije i ljude do sada uspoređivali sa kultnim američkim serijalom „Zona sumraka“, ali nikad ovoliko osnovano.

Redom…

Koliko god se to danas činilo nevjerojatnim, Baja je nekad bio šef zadarske Krim policije.

Kao i sada, u medije je češće dospijevao zbog skandala, no zbog rezultata posla.

Slučajno ili ne, usred mnogih skandala o kojima se iscrpno pisalo, Baja je…

Dobio otkaz?

Nečastan otpust iz Policije?

Ne.

Orden, pa umirovljenje.

U naponu snage, u ranim četrdesetima, tek što je u rujnu 2009. dobio nagradu MUP-a zbog “iznimno visoke profesionalnosti i predanosti poslu”, u ljeto 2010. naš je Baja – prijevremeno umirovljen.

Tako “predan” policajac, netko bi pomislio, iscrpljen je od “posvećenosti” poslu pa će ostatak će života uživati u miru i tenisu, recimo?

Ne. Ovaj “profesionalni” policajac odlazi istog časa u – SDP.

Otamo grmi protiv nepotizma i raznoraznih društvenih nepravdi, tvrdi da se bez stranačke iskaznice HDZ-a ne može ništa…

Ali samo dotle dok u javnost nije procurila informacija da upravo on, točnije njegova obiteljska tvrtka, bogato posluje s državnim – HEP-om!?

Novoselović se povlači sa javne scene, nema više ništa reći ni o nepotizmu, ni o pogodovanju, još manje o javnim tvrtkama, zapošljavanju i natječajima. Nestaje sa lokalne i nacionalne političke scene i iz Gradskog vijeća, s Trga 5 bunara… Nema ga nigdje.

Ako ga tko traži, sad je u Zrinsko frankopanskoj 20. Izbacio je kamere pred ured obiteljske “Lav zaštite” i, piše na stranicama iste, bavi se zaštitom ljudi i imovine, odnosno detektivskim poslovima.

Točno kako i priliči nagrađenom, pa prijevremeno umirovljenom policajcu.

Opet – ne.

Policajac Baja niti koga štiti niti osigurava, koliko je poznato niti ne uhodi i ne provjerava.

On – čisti!?

Sa pola gradskog SDP-a, da ne zaboravimo, i očitava brojila potrošnje električne energije stanovnicima Zadra, a s metlom je došao i do Ploča, Bjelovara, Koprivnice… Do danas moguće da je pokrio i Sloveniju, nismo provjeravali neko vrijeme.

Ured od cca 20 kvadrata, zaposlenih malo i ništa, poslovno iskustvo nula, klijentela uglavnom policija i DORH… Kao da ništa nije.

Policajac Baja se reklamira kao detektiv, a u praksi čisti, na natječaje izlazi sa jednom, pobjeđuje sa desetom brojkom, direktor firme mu je sin, ali za sve se zove tatu…

Ništa ne smeta.

Inspektor prerušen u spremačicu, službeno je, ne zna proste radnje dijeljenja i množenja, ali sasvim dobro uspijeva.

Dapače. Dok se domaće gospodarstvo uslijed pandemije strmoglavo srozava, Bajina Lav zaštita doživljava poslovno proljeće.

Kako smo uvodno rekli, Baja je oživotvorena Zona sumraka.

Jedva čekamo novu epizodu.

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

Župan nije jedini. Svi se trebaju bojati Marka Pupića Bakrača, odavno!

Objavljeno

-

Najveća laž koju je Sotona prosuo jest ta da – ne postoji. Baš kao što je najveća laž koju je izrekao Marko Pupić Bakrač ona da se “njega nitko ne treba bojati”.

Kako pogrešno. Markom Pupićem Bakračem trebali smo biti užasnuti svi, odavna.

Tu je, međutim, jedna moguće još i gora njegova izjava:

“Shvaćaš li da mi je zbog tvog idiotizma izmaltretirana cijela obitelj?” – kazao je obraćajući se putem medija županu Longinu, istom onomu kojemu je par dana prije i ozbiljno zaprijetio.

Njemu je izmaltretirana cijela obitelj!?

Istom onome koji od ženinog otkaza naovamo ništa drugo ne radi ni na radnom mjestu ni kod kuće ni u krevetu, osim što maltretira i smišlja kako izmaltretirati svakog za koga mu se pričini da je korisno.

Njegova je obitelj izmaltretirana!?

Tko točno? Punica, radnica iz Maraske koja je nakon umirovljenja (prema njegovom iskazu) “u dva dana” digla zgradu sa osam apartmana na Pagu? Ili žena? Smijenjena direktorica javne tvrtke sa milijunima eura vrijednim nekretninama? Sin i nevjesta zaposleni u Bolnici dan nakon što su izašli s fakulteta? Svaki u svojoj vili s bazenom ispred, iznad i oko svakog apartmana… Sve ih vidimo kako shrvani i izmaltretirani plaču nad svojom sudbinom uz tropske koktele i roštilj okupljeni na krovnom bazenu najnovije, treće obiteljske vile u Josipa Kosora.

Kakve li nesretne sudbine. Da namakneš milijune eura, nabiješ ih svima na nos, ponosno, kao da si ih nakon 45 godina muke i znoja donio iz Njemačke, pa u istoj ulici nanižeš čak tri vile jer tebi nitko ništa ne može. Zar to nije svima jasno?

I, taman kad si mislio da je gotovo, da si prošao “lišo”, da te nitko ništa neće pitati – ni kako ni odakle, ono puna kuća policije. Ispada da ne smiješ ni prijetiti!? Kakve li nesreće.

Marko Pupić Bakrač već osam godina ne radi ništa drugo osim što maltretira, zlostavlja i nasrće na sve moguće načine na random odabrane adrese, sve sa samo jednom premisom, prvom i zadnjom koju je zapamtio iz djetinjstva – “reci joj dok ti ne kaže”.

Galami, provocira nerede i sukobe, vrijeđa, kleveće, podmeće i rovari sa sve redom sličnima sebi kao neka neuka i podla baba kakvu svijet nije vidio. Pod platformom, dakako, “drž’te lopova”.

Hoće li ga netko pitati konačno – gdje su lopovi bili prije 2013., kad je “izmaltretirana obitelj Pupić Bakrač” nogom u dupe izbačena sa Zračne luke Zadar?

Do tada je sve bilo ok?

Kakva glupost.

Jednaka onoj da je “kineski ražanj” nakon policijske posjete sve sem ražnja na kojem Kinezi okreću pse (a pas sa slike je zadarski župan).

Sad je “kineski ražanj” – “sintagma“, “vic”, “stari narodni izraz”… Ni prijetiti ne zna kako treba. Što je donekle i u skladu sa svim ostalim aspektima njegova života. Na terorističkim (nikako ne političkim!) tiskovnima se predstavlja kao inspektor RH, na radnom mjestu ga nema, kod kuće je rogonja… Pa jasno da na kraju nije niti onaj tko bi prijetio?

Istovremeno, MPB je jedini sudionik političkog života u Zadru otkad pamtim, a koji je u kratkom periodu više puta “imao posla” s oružjem. Te mu je bačena bomba, te prodaje oružje, te mu je u kući pronađen cijeli arsenal…

Učinak sudjelovanja MPB u društvenopolitičkom životu Zadra ravan je savezničkom bombardiranju grada. Trebat će desetljeća da nakon ove predstave ovdje izraste opozicija vrijedna slušanja, rasprave i komentiranja.

U pravu je Longin kada kaže da čak niti nije pitanje vlastitog straha kad prijavljuje prijetnju Marka Pupića Bakrača na čijem je Facebooku i dan danas “obećanje” da će biti nabijen na kolac.

Marko Pupić Bakrač je možda bio nebitan, pa je možda poželio postati bitan, možda je u nekim trenucima to i mogao biti, ali danas je krajnje opasan, suočen sa drugom starom narodnom – “dabogda imao, pa nemao”.

U jednom je trenutku imao sve – gradilišta, stanove, punu kesu i medijski mir.

Danas je obrnuto. Žena je bez posla, njemu se ozbiljno trese stolica u Ministarstvu poljoprivrede, pod povećalom je čak i opravdanost bolovanja na kojemu je skoro tri mjeseca, na zadnjim je izborima potvrdio biračko tijelo u težini 128 glasova. Umjesto pilota s aerodroma, horde turista i građevinskih radnika, kućama mu sad šetaju DORH, porezni inspektori i policija.

Sad je pravi trenutak za ispeći kokice, zavaliti se i gledati. Tko mu je sljedeći kriv i tko će platiti?

Jedini je problem što se komedija s elementima krimića naglo pretvara u ratni film.

Neugodna poruka svih predstava u režiji Marka Pupića Bakrača jest – “mene ne dirajte jer ćete požaliti” i vrlo brzo će to biti jasno svima.

On stoji na prvoj crti obrane krajnje sumnjivo stečenog obiteljskog bogatstva i ni metar dalje. Do sada mu je sve pošlo za rukom, pa misli da će i prijetnje.

Na potezu je Ivica Škara i ODO Zadar.

Može li Marko Pupić Bakrač što nitko ne može?

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

MADE IN KLOKOČEVCI Je li Glasovac zadarska Slavonka, slavonska Zadranka ili – zagrebačka karijeristica?

Objavljeno

-

Netko je strašno zamjerio jer je u zadnjoj kolumni o rasulu u SDP-u Zadar kao krivo napisano da je Sabina Glasovac “sa sjevera Hrvatske”.

Jer da Slavonija nije na sjeveru nego na istoku. Toliko smo veliki. Da nam je malo i četiri strane svijeta.

Uz duboke isprike, dopuštamo da je Glasovac i sa samog zenita iznad Slavonije, Dalmacije i Zagreba, pa da je to predisponira za političko čudo koje je danas kandidat za gradonačelnicu Zadra, sutra za saborskog zastupnika iz Slavonije, dogodine za međimursku županicu (?)…

Najpreciznije moguće, aktualni glas Slavonaca u Saboru i članica Predsjedništva socijaldemokrata u Zadru nije ni sa sjevera ni sa juga nego – iz Klokočevca.

Selo je to površine 33,58 km², sa oko 160 kuća. Je li presudno jesu li Klokočevci na jugozapadu, sjeveroistoku, sjeveru ili nadiru Republike Hrvatske… čini se da i nije.

Bitnije pitanje jest kako je žena iz Klokočevca uspjela postati članicom Predsjeništva SDP-a Zadar 2020. godine?

Tri dana nakon što je dospjela u Sabor zahvaljujući glasovima “rodne” Slavonije.

I kako je došla u poziciju da žica glasove “svojih” Slavonaca tri godine nakon što se nudila za gradonačelnicu – Zadranima?

Istina, nije da ne odgovara smjeru kojim zadarski SDP tone već godinama.

Članica Predsjedništva iz Slavonije ustvari se sjajno uklapa u vodstvo koje čine fetivi Zadrani Radeta, Mrčela i Gaši.

Radi se o tome da se još od mandata Antuna Novoselovića Baje Slavonci dobro zabavljaju sa zadarskom političkom scenom, sa SDP-om Zadar i sa samim biračima.

Baja je izgradio milijunski biznis na plećima poreznih obveznika, a Glasovac saborsku plaću i mirovinu.

Krajnje je pogrešno nazivati je i zadarskom Slavonkom i slavonskom Zadrankom. Nakon svega viđenog, sa sigurnošću se može reći tek to da je njena prava adresa – Zagreb, a jedina domovina – matična banka.

Zadar se i bez navedenih od neovisnosti zaista nagledao kojekakvih igrokaza na sceni koju zovemo političkom, ali ova se čini posebno iskarikirana.

Ovo nisu političke igre u SDP-u. Prije igre gladi.

 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu