Connect with us

Nekategorizirano

Izložba "Zadarska županija u Domovinskom ratu"

Objavljeno

-


U Znanstvenoj knjižnici Zadar otvorena je izložba “Zadarska županija u Domovinskom ratu”. Izložba knjiga obogaćena je i predstavljanjem nagrađenih radova učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije na temu “Domovinski rat u digitalnoj fotografiji”. U ovu manifestaciju uključilo se i Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske izlaganjem nastavnih sredstava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.
Ravnatelj Znanstvene knjižnice Zadar Miro Grubić, kao domaćin pozdravio je sve prisutne:
– Pozdravljam i sve branitelje ma gdje bili! Čast nam je što možemo sada u sklopu Županijskih dana sudjelovati kao i povodom Svjetskog dana zdravlja, a tema je životna i postavlja se pitanje: ima li što bolje od zdravlja? Ima. Sloboda i slobodna država, rekao je ravnatelj Grubić.

Nakon minute šutnje, Grubić je pozdravio ovakvu izložbu govoreći kako su ovakve izložbe koje u svoju organizaciju i postavljanje uključuju djecu kao i podizanje razine infomiranosti u školama.
Nakon himne učenice glazbene škole, glumica HNK Zadar Jasna Ančić pročitala je pjesmu:
– Ovo je pjesma koja ima istu percepciju kao i izložba. Veličina ove pjesme je poput ove izložbe i teme – nezaboravna je, rekla je Jasna Ančić.
U izložbenom prostoru Znanstvene knjižnice, slike rata, knjige o ratu i sve izloženo ostaju nezaboravne.

 

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu