Connect with us

Sport

Sutra kreće proljetni dio 1. HNL

Objavljeno

-

Nogomet NK Zadar- NK Šibenik (Foto: Ivan Katalinić)
Duga zimska stanka u natjecanju Prve HNL završila je. Utakmicama 19. kola ovog vikenda, 25. i 26. veljače, nastavlja se prvenstvo.
Premijerna utakmica biti će susret Lokomotive i Osijeka na stadionu u Maksimiru koja se igra u petak 25. veljače u 15.00 sati, a dva sata kasnije u Kranjčevićevoj ulici snage će odmjeriti momčadi Zagreba i Šibenika. Oba ova susreta vrlo su važna za sva četiri kluba budući da su na tablici u zoni borbe za ostanak u ligi i svaka od 12 preostalih utakmica do kraja prvenstva nose veliki ulog.
U subotu u dnevnom terminu od 15.00 sati igrati će se dvije utakmice, u Koprivnici Slaven Belupo i Split te susret momčadi Varaždina i Rijeke.
Kasniji termin od 17.00 sati rezerviran je za tri utakmice. U Splitu će drugoplasirani Hajduk ugostiti četvrtoplasiranu momčad Inter-Zaprešića, u Vinkovcima se sastaju Cibalia i Zadar dok će na novouređenom stadionu Aldo Drosina u Puli u derbiju zaćelja tablice snage odmjeriti dvije posljednje plasirane momčadi, Istra 1961 i Hrvatski Dragovoljac. Za goste iz Zagreba ova utakmica mogla bi biti praktički zadnja prilika za pokušaj očuvanja prvoligaškog statusa budući da posljednje mjesto na tablici i veliki bodovni zaostatak za Istrom 1961, Šibenikom i ostalim klubovima ne ostavlja puno mogućnosti za popravak.
Redoviti televizijski termin, subota 20.15 sati, prema odabiru vlasnika televizijskih prava Prve HNL,  Hrvatske televizije, rezerviran je za prijenos utakmice Karlovac-Dinamo.
Iako se vremeska situacija u zadnjih nekoliko dana podosta pogoršala i u većem dijelu zemlje zabilježene su niske temperature i oborine, prognoza vremena za slijedećih nekoliko dana predviđa stabilno vrijeme bez padalina tijekom vikenda pa je za očekivati da, osim nešto hladijeg vremena (tek nekoliko stupnjeva iznad nule), neće biti večih poteškoća u igranju utakmica.
Za sedam igrača Prve HNL  ionako duga stanka od prvenstvenih utakmica produžiti će se za još jedan tjedan zbog kazni.
Zbog tri žuta kartona u 19. kolu Prve HNL nemaju pravo nastupa Asim Šehić (Istra 1961), Dino Gavrić (Osijek), Vedran Purić (Slaven Belupo), Josip Serdarušić (Split), Toni Pezo (Zadar) te Josip Barišić (Hajduk) koji je automatsku kaznu donio iz prvenstva BiH igrajući za Široki Brijeg.
Sedmi igrač pod kaznom je Ivica Jurakić (Slaven Belupo) koji je iz HAŠK-a donio jednu utakmicu zabrane igranja zbog isključenja u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva Druge HNL.

Nogometaši Zadra sezonu nastavljaju sa desetog mjesta na tablici sa 23 boda. Proljetni dio otvaraju sa trećeplasiranom Cibaliom koja ima 30 bodova.
Zebićeva momčad odradila je naporne pripreme u Rovinju gdje i nisu baš briljirali u prijateljskim utakmicama. U susretu na Stanovima protiv Karlovca slavili su s 1:0. Povratak kapetana Jakova Suraća i njegova dobra igra, pokazali su da Zadrani imaju što očekivati u nastavku natjecanja. Sastav je za proljetni dio pojačan osim povratkom kapetana Suraća napadačima Matoševićem i Bugarijom.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati

Sport

NAJAVA IZ PP VELEBIT: 8. lipnja utrka Baške Oštarije trail 2024 (Sky BOŠT 2024). Prijave u tijeku…

Objavljeno

-

By

Atletski klub Velebit u suradnji s Općinom Karlobag i Parkom prirode Velebit organizira četvrtu po redu  trail utrku na Baškim Oštarijama koja će se održati 08.06.2024. na Baškim Oštarijama.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti jednu od sljedeće tri utrke:

Family time – utrka ukupne dužine 7 km, prilagođena svim zainteresiranim trkačima kao i hodačima.

BOŠT 4 You – utrka ukupne dužine 11 km za one koji žele bolje upoznati ljepote srednjeg Velebita i okusiti čari jedne od najljepših staza srednjeg Velebita.

Sky Bošt – utrka ukupne dužine 30 km za sve one koji su spremni na najveće napore jer utrka počinje na razini mora u Karlobagu, a završava na Baškim Oštarijama. Svi koji nastupe na ovoj utrci morat će savladati 2300 m ukupnog uspona.

Za sve natjecatelje organizatori su u startnom paketu osigurali: novčane nagrade za najbrže natjecatelje, nagrade sponzora, finišerske medalje za sve natjecatelje, pamučne majice s logom utrke, obrok i piće nakon utrke, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i osiguranje GSS.

Sve ljubitelje aktivnosti u prirodi, prekrasnih pogleda i dobre zabave pozivamo da se prijave na sljedećem linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu