Connect with us

Sport

Bujan: "Od mladih očekujem da daju dodatan impuls momčadi"

Objavljeno

-

Tihomir Bujan (foto: Z NET/ Žeminea Čotrić)
KK Zadar u 20. kolu NLB lige na Višnjiku dočekuje Igokeu. Riječ je o ekipi koja u 19 odigranih utakmica ima 10 pobjeda i 9 poraza, dok je Zadar usamljen na dnu ljestvice sa samo pet pobjeda i čak 14 poraza. Zadar će u nedjelju u 17 sati imati na raspolaganju i novog razigravača Downeya, a trener Tihomir Bujan rekao je kako je svjestan da njegovu momčad očekuje teška utakmica.
– Radi se o iskusnoj ekipi koja je u dobrom stanju, nedavno je pobjedila i euroligašku Olimpiju. Imaju puno iskusnih igrača. Njihov play Chase je na visokom nivou i daje ritam cijeloj ekipi. Dobro su pokriveni na centarskim pozicijama. Igraju pravu mušku košarku s dobrim skokom u napadu i šutom.
Bujan šansu vidi u mladosti njegove ekipa, budući da je Igokea puna iskusnijih igrača.
– Oni su dosta stariji i dat ću više prilike mladim igračima koji su to nakon zadnje utakmice i zaslužili. Od njih očekujem da daju ekipi veći impuls. Trebamo igrati agresivno u obrani, čvrsto na loptu, da bi dolazili do što više lakih koševa.
Kakvo je stanje u svlačionici s obzirom da igrači, kako je već i poznato, nisu odavno dobili plaće?
– U svlačionici je sve dobro, treniramo dobro i na treningu momci pokazuju veliku želju i energiju. Ja želim da oni to prenesu na utakmicu. Sigurno da nije lako igrati uz sve probleme s financijama, ali evo danas su nam rekli da ćemo dobiti isplatu većeg dijela dugovanja. Koliko god novci utjecali na igrače, kada se izađe na teren to se sve treba zaboraviti.
Bujan je rekao kako im ide u prilog što duži period igraju kod kuće te da će se momčad stićiodmoriti i osvježiti.Za Downeya je rekao:
– Na treningu on izgleda dobro. Pohvatao je akcije i sigurno da će unijeti jednu dozu svježine u ekipu. Nije toliko opasan po koš koliko jako dobro razigrava ekipu. Ima jako dobar pregled igre i mislim da će nam pomoći u nedjelju.
Svi normalno treniraju osim Browna koji je jučer bio pošteđen jer je na prošloj utakmici dobio nezgodan udarac u koljeno.

Jakov Vladović skinuo je gips, ali treba sačekati 8-10 dana da se vidi napredak oporavka. Sigurno da šaka ide ka boljemu, no to je još daleko od onog kako bi trebalo biti, rekao je Bujan.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu