Connect with us

Sport

Jusup ne razmišja o ostavci, igrači loše igraju jer nisu dobili ni kune

Objavljeno

-

Ivan Batur (Foto: Ivan Katalinić)
Odigrane su tri utakmice 16. kola NLB lige, a jedna od te tri je Zadrova protiv Zagreba. U utakmici za prvo mjesto igrao se slovenski derbi između Krke i Union Olimpije. Olimpija je slavila nakon velikog preokreta kada su gubili 19 razlike. Igokea je bila bolja od Nymburka na domaćem terenu 82:70.
Zadar je odigrao lošu utakmicu i razočarao solidno popunjenu dvoranu. Nakon pobjede nad Cedevitom, izgubili su od Olimpije, no realno tu nitko i nije očekivao pobjedu, ali domaće utakmice se ne smiju gubiti. Pogotovo ne kada se borite za ostanak u ligi.
Zagreb je bio bolji tijekom cijelog susreta, a ostao je dojam da su mogli i više od 10 razlike, koliko su pobijedili, 71:81. Zadrani su i prije same utakmice govorili kako imaju problema s virozom, temperaturom… Ivanov nije ni bio u sastavu, a Marčinković je odigrao nešto sitno. Jedini od bolesnih koji je imao značajniju minutažu je Marko Car koji je za 25 minuta provedenih u igri šutirao 4/10, zabio 11 poena uz sedam skokova i dvije osvojene lopte. Kapetan Jakov Vladović igrao je 31 minutu i definitivno nije bio na razini. Za 31 minutu zabio je 4 koša. Bilan je odigrao 30 minuta, zabio je 4 poena uz postotak šuta 14 %. Za dva je šutirao 1/7, a imao je i dvije izgubljene lopte. Novi razigravač Mason odigrao je bolje nego prve dvije utakmice. U 25 miuta igre zabio je 10 koševa, ali ukupni šut mu je 3/10. Za pohvaliti je njegova borbenost koja se vidi iz toga što je imao 9 skokova od čega četiri napadačka. Uz dvije asistencije imao je i tri izgubljene lopte. Jedini koji je koliko toliko bio na razini je Ivan Batur koji je za 27 minuta provedenih na parketu zabio 16 poena. Za dva je šutirao 100 % (5/5), a trice je gađao polovično (2/4).
Najviše poena na utakmici zabio je Zadranin u dersu Zagreba Luka Žorić, koji je u 32 minute ubacio 20 koševa uz šest skokova, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.
Nakon utakmice trener Zagreba mogao je biti zadovoljan jer su upisali pobjedu, treću gostujuću ove sezone.
– Čestitam svojim igračima. Bila je ovo teška utakmica. Svi znamo da u Zadru nije ni malo lako igrati. Od samog početka smo kontrolirali susret i mislim da je naša pobjeda zaslužena, zadovoljno je rekao Erjavec nakon utakmice.
Trener Zadra, Danijel Jusup, s druge strane nije imao previše razloga za zadovoljstvo.
– Kao što ste vidjeli odigrali smo jako lošu utakmicu. Od samog početka utakmice bili smo bez energije i snage. Vidio sam da su igrači prazni. Imali smo problema s gripom, Ivanov uopće nije bio u sastavu. Ne izgledamo dobro i mislim da ovo sada treba prespavati i vidjeti što i kako dalje.
Na to su ga novinari upitali razmišlja li o ostavci, a Jusup je rekao kako treba vidjeti kako dalje s igračima koji boluju od gripe, a da o ostavci ne razmišlja.
– Igračima ne mogu ništa zamjeriti. Oni daju sve od sebe i bore se koliko mogu, a za to ne dobivaju ni kune. Čovjek nekada i pukne kada se sve skupi, komentirao je Jusup.
Zadar je odigrao vrlo lošu utakmicu i u takvom izdanju svatko bi ga pobijedio. Trener Erjavec nije se složio s tim:
– Nije istina. Mi smo ih svojom obranom natjerali da izgube rješenja u napadu, a naš napad je bio na zadovoljavajućoj razini.
Zadar je nakon 16 odigranih utakmica na omjeru 5-11. Sigurno da je upitan ostanak u ligi, a i sam Jusup je rekao kako nisu daleko od ispadanja. Već u subotu igraju na gostovanju kod Nymburka koji je u ovoj godini u tri susreta zabilježio dvije pobjede. Na gostovanju kod Zvezde i kod kuće u produžetku protiv Radničkog. Jučer je izgubio od Igokee 82:70.

Jusup je rekao kako misli da je za sutrašnju utakmicu u Kupu sve dogovreno i rješeno, a da se Žuža još uvijek čeka te da bi tijekom današnjeg dana trebao dati svoj odgovor.

Union Olimpija 16 11 5 27
Krka 16 10 6 26
Partizan 15 9 6 24
Budućnost 15 9 6 24
Zagreb 15 9 6 24
Cedevita 15 8 7 23
Igokea 16 7 9 23
Široki 15 8 7 23
Nymburk 16 7 9 23
Hemofarm 15 7 8 22
Cibona 15 6 9 21
Zadar 16 5 11 21
Radnički 14 6 8 20
Zvezda 15 5 10 20
 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu