Connect with us

Nekategorizirano

Obećavajući TV projekti, ali ne i za Hrvatsku

Objavljeno

-


Što se televizijskih serija tiče 2011. mogla bi biti zanimljiva jer već na početku godine pojavili su se brojni piloti obećavajućih TV projekata čije vrijeme tek dolazi. U ponudi je uglavnom cijeli niz humorističnih tema. Naravno, većinu toga nećemo vidjeti na domaćim malim ekranima još neko vrijeme, ali to ne znači da ne možemo baciti pogled na ono što se sprema.
U Episodes (Showtime), Matt LeBlanc, poznatiji kao Joey iz popularnih “Prijatelja” napokon se vratio sa serijom koja je vrijedna spomena. Polusatni sitcom prati uspješni bračni par i njihova nastojanja da britansku hit seriju pretvore u američku hit seriju i pritom zadrže umjetnički integritet. No, od samog početka njihov se plan izjalovljuje jer uloga starog ravnatelja i erudita spletom okolnosti pripada Mattu LeBlancu, inače najpoznatijem po ulozi dežurnog tupavca.
Prve dvije epizode pokazuju potencijal, Stephen Mangan i Tamsin Greig savršeni su u ulozi zbunjenih producenata u izvještačenom Hollywoodu , a LeBlanc je hrabro prihvatio šale na vlastiti račun. Jedino pitanje je hoće li i američka publika prihvatiti seriju koja ne spada u kategoriju tipičnog sitcoma.
Priče o boksačima u filmskom svijetu do sad su izrodile niz odličnih filmova, od “Razjarenog bika”, preko “Rockyja”, pa sve do “Djevojke od milijun dolara” i najnovijeg “The Fightera”. Dok su se televizijske serije malo kada bavile ovom temom. Ali eto serije koja će iz tjedna u tjedan donositi kadrove iz ringa i ako stvari sjednu na svoje mjesto, moglo bi se raditi o novom TV hitu.                         Priča djeluje obećavajuće iako nije najorginalnija. Patrick “Lights Out” Leary (Holt McCallany) je bivši prvak u teškoj kategoriji, otac troje djece i čovjek u teškoj financijskoj situaciji. Uspješan povratak u ring za njega bi značio bijeg od daleko nepopularnije alternative, utjerivanja dugova.

Bob’s Burgers (Fox) nova je animirana serija. Otkad je sredinom prošle godine ukinut “King of the Hill”, Fox je u potrazi za adekvatnom animiranom zamjenom koja bi popunila nastalu prazninu, a Loren Bouchard (“Lucy, The Daughter of the Devil”, “Home Movies”) mogao bi biti čovjek iza novog crtanog hita u nastavcima. Uspjehu će svakako pridonijeti i odličan termin jer 9. siječnja, “Bob’s Burgers” kreće s emitiranjem odmah nakon uvijek gledanih “Simpsona”.                                                                                                             Radnja ove animirane serije vrti se oko obitelji koja drži pečenjarnicu, a za glasove će se pobrinuti neki od trenutno najpoznatijih alternativnih komičara u Americi (Kristen Schall, Henry Jon Benjamin, Eugene Mirman itd.).
William H. Macy napokon je dobio vlastitu seriju, radi se o Shameless (Showtime) i čini se da bi ova mogla biti baš po njegovoj mjeri. Riječ je o remakeu istoimene britanske serije koja je u sedam sezona pokupila gomilu nagrada, a u isto vrijeme i seriji koja će se savršeno uklopiti u sada već klasični Showtimeov pristup disfunkcionalnoj obiteljskoj drami, odnosno, komediji (Nurse Jackie, Weeds, The United States of Tara, Californication).
Frank Gallagher je alkoholičar i samohrani otac šestero djece (postoji opravdana sumnja da jedno nije njegovo) i dok on dane provodi opijajući se u lokalnim barovima, njegova se najstarija kćer Fiona (odlična Emmy Rossum) brine da obitelj ne bude obezglavljena.
Being Human (Syfy), radi se o još jednoj seriji s britanskim korijenima, a riječ je o prilično popularnom motivu. Pokušajte kombinirati “Prijatelje”, “Sumrak”, “Mladog vukodlaka” i “Duha” i otprilike bi mogli pretpostaviti o kakvom se džumbusu radi. Naime, riječ je o dramskoj seriji koja prati (polu)živote dvadesetineštogodišnjaka koji se pokušavaju nositi sa svakodnevnim problemima iako su redom vampir, vukodlak i duh.
I baš kao što možete pretpostaviti, ideja koja je toliko sumanuta da bi mogla biti savršena, u Britaniji traje već dvije sezone (treća je u pripremi), kritike su više nego odlične, a s oduševljenjem će ju vjerojatno prihvatiti i u mlade sablasti zaljubljena Amerika.
U seriju Mr. Sunshine (ABC) nakon odlične i prerano ukinute “Studio 60 on the Sunset Strip” i bezuspješnog pokušaja holivudske karijere, vraća se još jedan “prijatelj”. Matt Perry vratio se u ulozi četrdesetogodišnjaka koji preispituje svoj život nakon što stane na čelo drugorazredne sportske arene u San Diegu.
Perry je ujedno i kreator ove humoristične serije, a zaista je teško predvidjeti kako će se cijela situacija razvijati jer u ovih šest godina Matthew Perry se još uvijek nije uspio othrvati prokletstvu Chandlera Binga. Hoće li ovo za Perrya biti ono što je Californication za Duchovnya, pokazat će vrijeme.
Portlandia (IFC), posljednja serija na listi čudnovati je projekt SNL-ovca Freda Armisena i Carrie Brownstein-
Neki seriju opisuju kao komični Twin Peaks, a oni koji su imali prilike pogledati njihove prijašnje radove u sklopu “Thunderanta” znaju o kakvom je tipu humora riječ. Sve u svemu, Lorne Michaels kao izvršni producent, gomila poznatih gostiju (Selma Blair, Steve Buscemi, Gus Van Sant), odličan tim scenarista (SNL, The Colbert Report) i ideja koja će zabaviti prvenstveno ljubitelje “čudnog” humora, što god to značilo.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu