Connect with us

Hrvatska

Ukrao utržak kasina "Royal"

Objavljeno

-

Policija (foto: Žeminea Čotrić)
U Zrinsko Frankopanskoj ulici jučer oko 15 sati 30-godišnjoj zaposlenici kasina “Royal” nepoznati počinitelj, odjeven u motorističko odijelo s kacigom na glavi, iz ruke istrgnuo vrečicu u kojoj se nalazio utržak kasina u većem iznosu.
Tijekom popodnevna policijski službenici uhitili su dvije muške osobe nad kojim je u tijeku krminalistička obrada.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Ministar turizma ima važnu poruku za turistički sektor: “Ako bude tako, neće biti problema”

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Hrvatski sabor, nakon dvotjedne stanke zbog izbora za Europski parlament, nastavio je rad aktualnim prijepodnevom na kojem pitanja članovima Vlade postavlja 40 zastupnika.

Nezavisni zastupnik Vladimir Bilek postavio je pitanje ministru sporta i turizma Tončiju Glavini.

“Potencijalni gosti će izostati ili prolongirati odmor zbog Europskog prvenstva u Njemačkoj i Olimpijskih igara u Parizu. Što su Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica napravili kako bi privukli turiste? Kako procjenjujete mogućnosti kontinentalnog turizma i što će se napraviti da bi se razvijao?”, pitao je.

Ministar je u odgovoru pojasnio je da se kroz europske fondove “uložio znatan novac”, a kroz Nacionalni fond za oporavak više od 260 milijuna eura, od čega oko 60 posto odlazi za razvoj kontinentalnog turizma. Što se pitanja oko turističke sezone tiče, koje je pitao i HDZ-ov Dalibor Milan, ministar Glavina naglasio je zadovoljstvo rezultatima te naglasio da je Hrvatska postala cijelogodišnja turistička destinacija.

“Trebamo biti racionalni i odgovoriti na izazove sezone. Europsko prvenstvo će definitivno odvući dio pažnje, kao i Olimpijske igre, a po svim parametrima u sektoru, svakako ćemo imati dobru sezonu. Iskoristio bih apel turističkom sektoru, ali i upozorenje, ovo je godina kad se vodi prava tržišna utrka pa nam je bitno poslati poruku svijetu da smo još bolji i konkurentniji. Pozvao bih sektor da pripazi na odnos cijena i ponude. Ne postoji gost koji je nezadovoljan cijenama ako je usluga kvalitetna. Ako bude tako, neće biti problema.”

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Oprez, prijeti nova opasnost: Prevaranti žele vaše bankovne podatke

Objavljeno

-

By

Pexels

Prevare se u digitalnom dobu najčešće odvijaju putem lažnih e-mail i SMS poruka, internetskih stranica, a priču “zaokružuju” zlonamjerno, sofisticirano i vjerodostojno lažno predstavljanje. Upravo zato bitan je oprez u svakom trenutku, posebno ako stiže s nepoznatih brojeva i adresa.

Konkretnije, Hrvatska udruga banaka (HUB) upozorava na niz aktivnih kampanja kriminalaca koji u posljednje vrijeme imaju za mete klijente banaka, a sve zbog ostvarivanja financijske koristi i krađe podataka.

Cilj kibernetičkih kriminalaca je preuzimanje tajnih podataka klijenata banke poput korisničkog imena i zaporke, broja tokena i njegove jednokratne zaporke za prijavu na digitalne usluge banke, odnosno preuzimanje tajnih podataka kartica CVC/CVV broja kako bi ostvarili neovlašteni pristup bankarskim aplikacijama potencijalne žrtve te pribavili protupravnu imovinsku korist.

Odavanjem financijskih i osobnih podataka ili kodova koje generira token trećim osobama građani se izlažu značajnom riziku te se omogućava nepoznatim osobama da neovlašteno pristupe njihovom internetskom i mobilnom bankarstvu te im nanesu financijsku štetu.

“Preporučamo da o aktualnim vrstama prijevara građani informiraju svoje bližnje, a osobito starije članove obitelji kako bi se zaštitili od potencijalnih prijevara. U slučaju dodatnih pitanja ili ako sumnjate da ste žrtva prijevare i ako ste dali bankovne podatke, odmah se obratite svojoj banci, a prijevaru prijavite MUP-u”, navode iz HUB-a.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Na ceste stigla nova kamera: Gotovo je nepogrešiva, a snima u svim smjerovima

Objavljeno

-

By

Poljska tvrtka Vitronic Machine Vision jedna je od vodećih na ovom tržištu čiji je primarni interes obuzdati nestašne vozače. Upravo je poljskoj prometnoj policiji isporučila niz svojih novih uređaja, nazvanih Poliscan, koji jamče izvrsne performanse.

U Vitronicu kažu da se njihove snimke ne mogu oboriti na sudu, odnosno da su svi aparati atestirani i precizni. Drugo, s kućištem koje podsjeća na stup, kamere snimaju u svim smjerovima, a jedan mjerni sustav prati nekoliko prometnih traka.

Kamere mogu detektirati promet koji se približava i koji se udaljava, snimiti vozila koja se kreću jedno iz drugoga. Sve to osigurava besprijekorno snimanje prekršaja, čak i u gustom prometu. Zahvaljujući tehnologiji laserskog mjerenja, nemoguće je zamijeniti vozila (krivo procijeniti) koja su prebrza, čak i ako voze paralelno. Na kvalitetu mjerenja ni na koji način ne utječu prometni ili vremenski uvjeti. Poljaci tvrde da je za raznovrsnost zaslužan laser, odnosno Lidar.

Vitronic svoj novi uređaj prodaje u tri konfiguracije, kao stup s nizom kamera, na tronošcu ili u kućištu koje podsjeća na stražnji dio kamp kućice. Na kraju, mnoge kamere imaju ograničenja brzine na kojima mogu snimati. Ova kamera posustaje tek nakon 320 km/h, piše HAK revija.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu