Connect with us

Nekategorizirano

Marko Tomasović preko odvjetnika demantira medijske napise

Objavljeno

-


Hrvatski olimpijski boksač Marko Tomasović je, preko svoga punomoćnika, odvjetnika Damira Primorca i Odvjetničkog društva “Primorac i partneri”, poslao pismeni zahtjev za objavu demantija na članak, koji je na Z NET-u prenesen iz eminentnih medija na nacionalnoj razini.
Demantij objavljujemo u cijelosti:
Obraćam Vam se kao punomomoćnik mojih stranaka, gospodina Marka Tomasovića iz Splita, kao i tvrtke Vila In-finitus d.o.o., glede članka objavljenog na Vašem portalu, ZNET.hr, dana 17. listopada 2010. godine pod naslovom “Priveden Kerumov boksač Marko Tomasović”, napisanog po Vašem novinaru, Mariu Nakiću, koji već u samom naslovu, moje stranke stavlja u negativan kontekst sa zbivanjima u hotelu Lav, prvenstveno u odnosu na premlaćivanje Željka Rajića, sve iz razloga što su tekstom koji je objavljen, povrijeđena prava i interesi mojih stranaka. Slijedom navedenog, a temeljem odredbi Zakona o medijima (Narodne novine br. 59/04) zahtijeva se da u prvoj sljedećoj elektroničkoj publikaciji Vašeg portala, bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedni način na koji je objavljena informacija na koju se odnosi ispravak objavi sljedeće:
Netočno je da je moja stranka, gospodin Marko Tomasović, hrvatski olimpijac i boksački reprezentativac, priveden, te potom sproveden na kriminalističku obradu, kao što su to sudionici incidenta u hotelu Lav, već se isti, dobrovoljno javio djelatnicima policije s ciljem otklanjanja bilo kakve umješanosti u iniciranju ili sudjelovanju u incidentu o kojem pišete u spornom članku. Napominje se pri tom, kako se moja stranka ni u kojem trenutku, pa tako ni prilikom događanja u hotelu Lav, nije eksponirala nasilnim ponašanjem, niti je to ikada činila, sve iz razloga što je na sportskoj sceni, te u javnom životu poznat kao uzoran građanin, uspješan sportaš, student, reprezentativac i olimpijac, te kao takav višestruki osvajač državnih i međunarodnih odličja, Marko Tomasović, koji je svoje ime i reputaciju stjecao i branio samo i isključivo na sportskim borilištima. Kao takvom, svakako mu nije potrebno da ga se etiketira ičijim boksačem, pa tako niti “Kerumovim”. Inače, prilikom nastalog incidenta, Marko Tomasović isključivo je razdvajao sukobljene strane, a o čemu mogu posvjedočiti sudionici ovog događaja.
Nadalje, moja stranka kao uspješan sportaš osnovala je tvrtku Vill In-finitus d.o.o. koja na tržištu posjeduje sve kvalitete i reference za obavljanje zaštitarskih poslova, posluje zakonito i transparentno, a sve navedeno prvenstveno zahvaljujući zdravom okružju unutar same tvrtke, koje je svakako utemeljeno na sportskim uspjesima, stručnosti te organizacijskim sposobnostima hrvatskog boksačkog reprezentativca i osnivača tvrtke Villa In-finitus d.o.o., gospodina Marka Tomasovića.
Slijedom navedenoga, potpuno je neosnovano i neutemeljeno bilo kakvo dovođenje mojih stranaka u kontekst sa terminima kao što su “premlaćivanje”, “obračun među splitskim redarima” i dr., što sve zajedno bespotrebno stvara negativno ozračje u sportskim i poslovnim krugovima.
Ovakve netočne i neistinito objavljene informacije smatram grubim napadom na čast i ugled gospodina Marka Tomasovića, a jednako tako i štetnim po tvrtku Vila In-finitus d.o.o. Upravo radi takvih neistinitih informacija, kojima je mojim strankama nanesena golema šteta, bit ću primoran pokrenuti odgovarajuće sudske postupke radi naknade štete te kaznenih djela uvrede i klevete.
Marko Tomasović
VilLa In-finitus d.o.o.
po punomoćniku,
dr. sc. Damir Primorac

Redakcija Z NET-a se javno ispričava ukoliko su informacije objavljene na našem portalu netočne. Podsjećamo, radi se o tekstu koji je prenesen iz drugih hrvatskih medija i mi nismo imali razloga ne povjerovati u njihovu istinitost. Z NET nije ništa mijenjao niti dodavao svoje komentare. Informacije su prenesene s dobrom vjerom i namjerom, a bez želje ikoga uvrijediti. Ukoliko se to dogodilo, ispričavamo se.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu