Connect with us

Sport

Dević odlučio odmoriti od košarke, Pavić nije u sastavu zbog ozljede

Objavljeno

-

Ante Dević (foto: Žeminea Čotrić)
Košarkaše Borik Puntamike već sutra očekuje teško gostovanje kod Zaboka. Iako je Borik na ljestvici ispred njih, jer oni imaju tri pobjede i dva poraza, a Borik četiri pobjede i jedan poraz, činjenica da Zabok igra kući jako je bitna.
“To što mi imamo bolji učinak do sada od njih ne igra nikakvu ulogu. Treba uzeti u obzir da im je jedan poraz od Splita, a u zadnjem kolu dobili su na gostovanju 19 razlike Kvarnera što govori puno o njihovoj kvaliteti,” je za Z NET trener Puntamičana Neven Plantak.
Dogodila se važna promjena u sastavu Borik Puntamike. Naime, Ante Dević odlučio je odmoriti se od košarke.
“Meni je jako žao zbog takve njegove odluke. Imao je problema s ozljedom i budući da mu je proces oporavka i rehabilitacije trajao duže od očekivanog, kod njega je došlo do zasićenja. Jednostavno je izgubio strpljenje i motivaciju za dalje. Mene je to iznenadilo, ali moj stav o njemu kao igraču i osobi ostaje isti, sve najbolje,” rekao je Plantak.
Osim Devića, nedostajat će im i Ivo Pavić.
“Pavića neće biti u sastavu jer ima razbijenu arkadu, a tek u ponedjeljak će početi s treninzima. Osim njega i dalje nema Troskota kojeg muči koljeno već duže vremena.”
Što se tiče same utakmice protiv Zaboka i njegovih očekivanja, Plantak je rekao:
“Oni su sigurno favoriti, no mi idemo odigrati borebno i naravo na pobjedu. Ipak, ne idemo s nekim imperativom, bitno mi je da što bolje odigramo. Zabok ima Tomeljka na poziciji razigravača, koji je vrlo dobar i iskusan igrač, zatim Krapića koji dominira na poziciji centra i sigurno da nam neće biti lako. Najbitnije je da damo svoj maksimum.”

Ljubitelji zadarske košarke utakmicu Zaboka i Borika moći će pratiti u izravnom prijenosu na Sport klubu u 18:15 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati

Sport

ŠC VIŠNJIK / U Zadru se prvi put održava Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Objavljeno

-

By

Hrvatski sportski savez gluhih u subotu, 18. svibnja prvi put u Zadru organizira Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sportski dani održavaju se u sklopu Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a do sada su se održali u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Varaždinu.

U Športskom centru Višnjik od 10 do 14 sati, treneri će demonstrirati judo i gimnastiku. Uz kineziologinju i trenericu, Anamariju Reić, na raspolaganju djeci bit će i prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika, Mihaela Babić za svu djecu i roditelje kojima je potreban isti.

„Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitan je čimbenik u biopsihosocijalnom razvoju djece, a svakako je  značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha.  Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji sudjelovanje se smatra glavnim pokazateljem dječjeg zdravlja bez obzira na dijagnozu i funkcionalnu sposobnost, a dobrobit od sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima sveobuhvatna je za svu djecu, pa tako i za djecu s oštećenjem sluha. Sport je iznimno važan i socijalizacijski i rehabilitacijski, doprinosi cjelokupnom razvoju osobe i daje joj izravnu svjesnost o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti te o kapacitetu za rast i poboljšanje. I još jednom da ponovim – gluha djeca mogu sve!“ –  izjavio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

U Zadru će se od 27. do 30. lipnja održati i treći Sportski kamp jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu djece i članova njihovih obitelji, koji će se tijekom četiri dana kampa družiti, trenirati i natjecati. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a obuhvaća sportsko-rekreacijske aktivnosti poput dva treninga dnevno, sportskih edukacija i radionica važnih za razvoj djeteta s oštećenjem sluha u sportu i natjecanjima.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina.  Sportski dani se od ove godine organiziraju diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu