Connect with us

Sport

Zadrani kod Dragovoljca po prvi gostujući bod

Objavljeno

-


Hrvatski dragovoljac i Zadar dugogodišnji su rukometni rivali još iz Druge lige. S vremenom su oba kluba napravila korak više i došli su do prve lige. U osmom kolu Dragovoljac ugošćuje Zadrane.
Nakon sedam kola Zadra ima samo tri boda i trenutačno je pretposlijednja momčad na ljestvici. Jasno je da će se Zadar boriti za ostanak u ligi.
Prije ovog dvoboja, Zadrane najviše ohrabruje igra u prošlom kolu kada su na svom terenu protiv Mladog rudara upisali pobjedu.
Susret se igra u nedjelju u 18 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

5. SVIBNJA / Niko Kovač dolazi u Zadar trčati Wings for Life World Run 

Objavljeno

-

By

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dolazi u Zadar trčati 5. svibnja za one koji ne mogu, na 11. izdanju Wings for Life World Run utrke.

Zadar će i ove prve svibanjske nedjelje biti krcat pozitivnom energijom. Ukupno 8 tisuća natjecatelja velikog srca jurnut će točno u 13 sati s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A među njima će biti i jedno svima poznato lice. Riječ je o proslavljenom bivšem nogometašu Niki Kovaču. Poznat po svojoj borbenosti i disciplini na travnjaku, Kovač je početkom novog milenija bio kapetan i jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti da je osvojio dvostruku titulu s Bayernom 2003. godine, a igrao je još za Herthu, Bayer Leverkusen i HSV. Igračku karijeru je završio titulom u Austriji s Red Bull Salzburgom 2007. godine, a s istim klubom je kao pomoćnik započeo i svoju trenersku karijeru.

Danas 52-godišnji strateg može također reći da je vodio hrvatsku reprezentaciju kao izbornik na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je s Eintrachtom oduševio osvajanjem njemačkog Kupa 2018. godine. Ponovio je kao trener dvostruku krunu iz igračkih dana s Bayernom 2019. godine, a zatim je još trenirao Monaco i Wolfsburg.

Sada jedan od najcjenjenijih hrvatskih trenera dolazi u Zadar, gdje će se pridružiti zaljubljenicima u kretanje koji iz godine u godinu neumorno trče za one koji ne mogu, u humanitarnoj utrci u kojoj stopostotna vrijednost svih startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Iako je zadarski Wimgs for Life World Run rasprodan, još uvijek se možete prijaviti i sudjelovati na utrci uz aplikaciju bilo gdje, osim u Zadru.

 
Nastavi čitati

Sport

SJAJNA! Klara Bošnjak iz KDP Donat oborila rekord na Državnom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno

-

By

Na jučer održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu, na 5 km u bazenu, Klara Bošnjak članica kluba daljinskog plivanja Donat je postala prvakinja Hrvatske i srušila 13 godina star hrvatski rekord koji sada iznosi 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki. 

Klara je time poboljšala stari rekord čak za 23 sekunde, što je fantastično, a kad je to napravila u odnosu na bivšu vlasnicu Karlu Šitić onda je to još cjenjenije.

Za podsjetnik – Karla Šitić je najbolja hrvatska maratonka koja je osvojila 11. mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. 

Sa ovim rekordom je Klara pokazala da pred njom stoji lijepa maratonska budućnost.

Dražen Adžić, predsjednik Kluba:

“Znamo da je Klara najbolja Hrvatska plivačica, ali moram priznati da me ugodno iznenadila ovim rušenjem rekorda. Klara je jako mlada plivačica za ovaj sport i izgleda da se sve lagano slaže u njezinoj karijeri. 

Ovo je fantastičan motiv našoj Klari za Europsko prvenstvo koje slijedi početkom lipnja u Beogradu.”

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 26. travnja 2024.
KOŠARKA – Poluzavršnica PH-e U 13: Cibona – Kastav, ŠK Zadar – Brod, ŠK Zadar – Kastav i Cibona – Brod, pomoćna dvorana 3 u 10, 12, 30, 16 i u 18, 30; Kup regija U 17: Opus Puntamika – Hermes i Diadora – Mladost, pom. dvorana 4 u 15, 30 i u 20. sati.
ODBOJKA – Županijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Donat, pom. dvorana 4 u 14, 30 sati.

Subota, 27. travnja 2024.
KOŠARKA – LIKAR: Voštarnica – Vrsi i Veterani Puntamike – Vodovod, pom. dvorana 4 u 10, 30 i u 12; Poluzavršnica PH-e U 13: Brod – Kastav, ŠK Zadar – Cibona, pom. dvorana 3 u 10 i u 12, 30; Prva liga seniorke: Zadar – Podravac, pom. dvorana 3 u 18; FAVBET: Zadar – Bosco, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Vodice u 9, 30, Treća liga: Zadar – Vodice u 11; kadetsko PH-e: Zadar – Marsonija i Rovinj – Sisak u 13, Zadar – Sisak i Rovinj – Marsonija u 14, 30 sati, sve u pom. dvorani 1.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Bibinje u 9; papaline: Zadarnova III – Zadarnova IV u 10, 15, Zadarnova II – Polača u 11, 30 sati.

Nedjelja, 28. travnja 2024.
NOGOMET – Pioniri i kadeti: Zadar – Lučko u 14 i u 15, 45; ml. pioniri: Zadarnova – Zara II u 18; tići: Zara – Dalmatinac u 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu