Connect with us

Sport

Goleš oborio Atilu!

Objavljeno

-


Sinoć je u teretani Omnia (bivši klub Gotham) održano šest profesionalnih boksačkih mečeva. Glavna borba sinoćnjeg boksačkog spektakla bila je ona između Zadranina Marina Goleša i Mađara Atile Makule. Pobjedu je odnio Marino Goleš u četvrtoj rundi. Goleš je u borbu ušao agresivnije i od starta imao samouvjereniji nastup. Makula se jedno vrijeme nosio s tim, te se trudio izmoriti Goleša. Početkom četvrte runde, točnije u prvim sekundama, Goleš je uputio jak udarac Makuli u lijevo rebro, te na taj način okončao meč u svoju korist. Marino Goleš je u teškoj kategoriji do sada postigao dvije profesionalne titule, u WBF i WBPO verziji.
Uz Goleša, pobjedu je zabilježio i zadarski borac Ivan Jukić (BK Zlatna rukavica). Pobjedio je Mihalja Halasa u prvoj rundi tehničkim nokautom.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

WINGS FOR LIFE / Utrka će okupiti i ekipu sastavljenu od 70 djelatnika hrvatskih županija

Objavljeno

-

By

Na startu ovogodišnje utrke Wings for Life World Run koja u nedjelju, 5. svibnja kreće s Liburnske obale u Zadru, prvi put će se naći i tim Hrvatske zajednice županija (HZŽ) s više od 70 sudionika iz svih županija. Ekipa je dobila naziv “Volim svoju županiju”, a za kapetana su izabrali iskusnog maratonca Igor Androvića, župana Virovitičko-podravske županije.

„Kao maratoncu rekreativcu koji je do sada istrčao deset maratona, velika mi je čast po prvi puta trčati Wings for Life World Run i biti kapetan divnim ljudima najbolje ekipe pod nazivom “Volim svoju županiju”. Ovo je jedinstvena utrka, i možda je upravo to ključno zašto je toliko uspješna, a cilj je svima isti – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Motivacije nam ne nedostaje i naš natjecateljski duh željan je adrenalina, a vjerujem da će i publika u Zadru biti kao i uvijek, najbolji navijači i poticaj svima da istrče ono što su i poželjeli, jer ovo je jedan dan, cijeli svijet, jedan cilj“, kaže Andrović. 

Osim virovitičko-podravskog župana za tim HZŽ-a još trče karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, zadarski župan Božidar Longin te nekoliko zamjenika župana. Ostali članovi tima “Volim svoju županiju” zaposlenici su Zadarske županije, ali i niza drugih hrvatskih županija.

„Veselimo se što ćemo u Zadru ugostiti naše prijatelje iz svih hrvatskih županija. Trudit ćemo se biti dobri domaćini, a svima nam je zajednički cilj podržati ovu humanitarnu utrku koja je Zadar postavila na kartu renomiranih svjetskih gradova u kojima se ona paralelno održava“, poručio je župan Božidar Longin. 

Da su svoj prvi nastup na Wings for life utrci shvatili ozbiljno, govori i podatak da su prošlog mjeseca članovi tima imali organizirane trkačke treninge, a one u Virovitici vodio je trostruki pobjednik zadarske utrke Robert Radojković.

Veselimo se našoj prvoj zajedničkoj humanitarno-sportskoj aktivnosti i kilometrima koje ćemo zajedno osvojiti, poručuje ekipa “Volim svoju županiju”.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku automobilizam, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Subota, 4. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9; daska 1 i 3 metra od 17 sati.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zadarnova – Abeceda II u 8; papaline: Zara – Novalja u 9, 10; ml. pioniri i pioniri: Zadar – Trogir u 10, 10 i u 11, 25; ml. pioniri: Zara II – Sv. Mihovil u 12, 50; kadeti: Zara – Bibinje u 14, 20; seniori: Abeceda – Polača u 17 sati.

Nedjelja, 5. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9 do 11 sati.
AUTOMOBILIZAM – Nagrada Grada Zadra, sjeverno parkiralište od 13 sati. Izložba oldtimerskih vozila oko Dvorane Krešimira Ćosića.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Zara u 9; papaline: Zadarnova II – Zadarnova III u 10, 10; kadeti i juniori: Arbanasi – Jadran u 12 i u 14 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) BBK Pakoštane organizirao tradicionalni MTB Maraton Vransko jezero za Praznik rada

Objavljeno

-

By

foto: Marijan Domislović

I ove godine, tradicionalno u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Pakoštane održan je MTB Maraton Vransko jezero.

Možemo reći da je MTB Maraton Vransko jezero prepoznat u biciklističkom svijetu kao dobro pripremljena utrka sa dobro označenom stazom koja privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma.

“Svake godine se trudimo da organizacija bude što bolja, puno pažnje ulažemo u organizaciju i provedbu. Jako je puno popratnih stvari prije,tijekom i nakon utrke koje se trebaju odraditi, a odrađuju ih volonterski članovi Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Članovi kluba izdvajaju dosta svog slobodnog vremena kako bi sve bilo besprijekorno i spremno na vrijeme. Mogu reći da sam zahvalan našem timu i čestitam svim članovima BBK Pakoštane na još jednoj uspješno organiziranoj utrci.”- rekao nam je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane

Ove godine na Maraton Vransko jezero prijavilo se 130 natjecatelja, najviše prijavljenih natjecatelja bilo su domaći vozači, prijavio se i veliki broj slovenskih vozača koji već

tradicionalno u velikom broju pohode maraton Vransko jezero

Staza se sastoji od 33km i 350m uspona, nije tehnički zahtjevna pa je pogodna za sve natjecatelje koji su zaljubljenici u biciklizam i za sve one koji se tek počinju natjecati u brdskom biciklizmu.

“Ove godine naš klub slavi 10.godina od osnutka, a u rođendanskoj godini i dan prije utrke dočekali smo 4 nova kilometra staze uz Vransko jezero. Tih 4 kilometra možda zvuči malo, ali zbog tih 4 kilometra imamo zatvoreni krug oko Vranskog jezera, koji svim biciklistima, turistima i ljubiteljima boravka u prirodi omogućava vožnju oko Vranskog jezera bez vožnje po Jadranskoj magistrali.  Ovim putem želimo se zahvaliti Parku prirode Vransko jezero i djelatnicima parka koji su navedeno i omogučili.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Najbrži natjecatelji bio je Roko Doljanin iz BBK Posedarje, a najbrža natjecateljica Sabina Rzepka.

“Od naših domaćih natjecatelja moramo pohvaliti Lidiju Zubac koja je osvojima 3.mjesto u kategoriji rekreacija žene i Roka Banđena koji je svoju biciklističku priču u dresu BBK Pakoštane započeo prošle godine upravo na Maratonu Vransko jezero a ovo godine osvojio 3.mjesto u kategoriji rekreacija muškarci. Moramo spomenuti i mlade članove BBK Pakoštane koji su odvozili maraton u pratnji starijih članova kluba a to su Marko Arsov i Maro Stojanov i našu sada već iskusnu natjecateljicu Maratona Vransko jezero Laru Krpetu.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Ukupni poredak po kategorijama:

SPORT M

1. Roko Doljan

2. Gregor Krajnc 

3. Miran Kovačić

SPORT Ž

1. Sabina Rzepka

2. Silvija Orlović 

3. Dora Čičić Šain

REKREACIJA M

1. Mitja Kit

2. Rajko Zvonar 

3. Roko Banđen

REKREACIJA Ž

1. Andriana Čobanov

2. Sanja Panić

3. Lidija Zubac

E-bike M

1. Grgo Franin Pečarica

2. Marko Bojanić

3. Renato Majić

E-bike Ž

1. Leja Košir

2. Irena Hošpel

3. Janja Černjavić

“Ovim putem se još jednom zahvaljujemo TZ Pakoštane, svim članovima kluba i volonterima. Kao i Vina Karaba, Opg Čelina, Ilirija, Maškovića han, Dalmaland koji su osigurani nagrade za pobjednike i ukupne pobjednike i Maraski za osvježenje na stazi.”- naglasili su iz BBK Pakoštane.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu