Connect with us

magazin

Sedam savjeta uz koje će vašem ljubimcu petarde i vatromet biti manja trauma

Objavljeno

-

unsplash

Vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana osim fine klope i druženja nosi i nimalo privlačne popratne aktivnosti, a to je bacanje petardi opasno za sve, posebno traumatične za kućne ljubimce. Osim njih tjeskobu im predstavlja i vatromet koji je za nas poseban vizualan doživljaj, ali za pse i mace tjeskobno iskustvo.

Donosimo savjete kako im olakšati pirotehničke novogodišnje aktivnosti.

1. Neka vaš pas ili mačka ima mjesto u kući gdje se može skriti i kojem će uvijek imati pristup.

To, na primjer, može biti mjesto ispod namještaja, u nekom ormariću, a možete ga prirediti i u najtišoj prostoriji u vašem domu. Imate li psa, ostavite mu u toj prostoriji njegove igračke kako bi je povezivao sa sigurnošću, bezbrižnošću i uživanjem te će iz tog razloga kad čuje vatromet otići upravo na to mjesto, prenosi Zadovoljna.hr.

Kad je o macama riječ, njima će biti dovoljno da se skriju ispod stola ili kreveta ili u neki miran kut. Nemojte je mamiti da iziđe van dok ona sama nije spremna jer će joj to uzrokovati još više stresa.

2. Pobrinite se da se vaš pas ili mačka uvijek nalazi u sigurnom okruženju te da ne može pobjeći na cestu ako se preplaši.

Ugradite ljubimcu mikročip, što je i zakonska obveza, kako biste ga lakše pronašli u slučaju da ipak pobjegne.

3. Tijekom sezone vatrometa i petardi psa šećite dok je vani još danji svjetlo.

Navečer ga izvedite nakratko, a u vrijeme kad očekujete vatromet držite ljubimca unutar kuće. Kad padne mrak, zatvorite prozore i navucite zavjese te pustite glazbu kako biste prikrili zvuk vatrometa.

4. Kada je vaš ljubimac uplašen nikada ga zbog toga nemojte kažnjavati ili vikati na njega jer ćete tako samo pogoršati situaciju.

5. Ignorirajte i vi zvuk petardi i vatrometa.

Zabavljajte se s igračkom vašeg psa kako biste i njega potaknuli da se pridruži, ali nemojte ga forsirati da se igra ako ne želi.

6. Znate li psa koji se ne boji zvuka pirotehničkih sredstava i slaže se dobro s vašim psom, bilo bi idealno kada bi za vatrometa jedan drugom pravili društvo što bi vašem mezimcu pomoglo da shvati da se vatrometa ne treba bojati.

7. Kaveze, krletke ili druge nastambe u kojima borave vaši ljubimci djelomično prekrijte dekama tako da je jedan dio dobro zaštićen od zvukova.

Pazite da životinja i dalje može gledati van. Osigurajte ljubimcu dodatnu prostirku u koju se može skriti.

 

magazin

FOTOGALERIJA / Noć tvrđava u Zadru 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

VEČERAS NA FORUMU / Od 20 sati javno gledanje finala Eurosonga!

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom organizira javno gledanje finala Eurosonga koje će se održati danas s početkom od 20 sati na Forumu.

Ovo je izvrsna prilika za sve Zadrane i mnogobrojne turiste u našem gradu da na jedinstven način uživaju u najvećem svjetskom televizijskom glazbenom natjecanju.

Hrvatsku u finalu Eurosonga predstavlja Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim, a slovi za jednog od favorita za osvajanje prvog mjesta.

Ovogodišnje 68. izdanje Eurosonga održava se u švedskoj Malmö Areni, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.

Pridružite nam se na Forumu i budite dio ove velike glazbene fešte koja će obilježiti subotnju večer u Zadru!

 
Nastavi čitati

magazin

Internetom se dijeli hashtag #SettleForCroatia. Evo o čemu je riječ

Objavljeno

-

By

Nakon drugog polufinala Eurosonga, u kojem je izraelska predstavnica Eden Golan s pjesmom Hurricane izborila finale natjecanja, toj su zemlji jako porasle šanse za pobjedu, ako je suditi po eurovizijskim kladionicama.

Eden Golan je prije polufinala bila na osmom mjestu eurovizijskih kladionica, no skočila je na visoko drugo mjesto i ozbiljna je prijetnja hrvatskom predstavniku Baby Lasagni za pobjedu. Zbog toga su tviteraši osmislili hashtag – SettleForCroatia.

O čemu je riječ?

Fanovi Eurosonga, barem oni koji su od početka željeli bojkotirati Izrael i smatrali da mu nije mjesto na ovogodišnjem natjecanju, sada pozivaju sve gledatelje da glasaju za Hrvatsku samo kako Izrael ne bi pobijedio. Hashtag koji se masovno dijeli u prijevodu znači “zadovoljiti se Hrvatskom”.

Pogledajte što sve pišu gledatelji Eurosonga.

Nekima je zbog toga krivo jer smatraju da Baby Lasagna zaslužuje pobijediti bez ovakvih stvari u pozadini.

“Prvi put imamo predstavnika koji ima podršku publike i koji apsolutno zaslužuje pobjedu zbog svega što je napravio i sad imamo tu situaciju s Izraelom i ljudi na Twitteru pozivaju da se za Hrvatsku glasa da Izrael ne pobijedi. Čak postoji i i #SettleForCroatia tag koji meni baš grdo zvuči”, napisala je korisnica X-a (bivšeg Twittera).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu