Connect with us

magazin

“SNJEGULJICA” I “SPLASHBACK” / Lana Barić i duo Julius/Hrgović u Kino Zoni predstavljaju svoje najnovije kratkiše!

Objavljeno

-

Nakon nezapamćenog niza projekcija briljantne drame ”Samo kad se smijem”, petak u Kino Zoni također posvećujemo domaćoj kinematografiji kroz manifestaciju ‘I kratki su važni’. Večer ‘kratkiša’ otvara dugoiščekivani redateljski debi jedne od naših ponajboljih glumica današnjice Lane Barić, ”Snjeguljica”, a zatim na red stiže i najnoviji fenomen autorskog dueta Julius/Hrgović, ”Splashback”! 

Glavna junakinja ”Snjeguljice”, Željka, ima 40 godina i živi mirnim životom u zabačenom selu. Neočekivan posjet vratit će je u prošlost i izbaciti je iz kolotečine… 

Lana Barić se kroz proteklih 15-ak godina zahvaljujući svojim nezaboravnim rolama s lakoćom profilirala u jednu od ponajboljih hrvatskih glumica današnjice, a da se u njoj skrivaju i drugi talenti dokazala je scenarijem za nagrađivanu dramu ”Tereza37” koji joj je donio priznanje za najbolji scenarij na festivalu u Puli. Ovom prilikom ćemo gledati njezin autorski debi gdje je kroz trostruku uloge redateljice, scenaristice i glavne glumice kreirala snažnu i proganjajuću priču, a to su prepoznali i nebrojeni selektori svjetskih i domaćih filmskih festivala. Među desecima istih, spomenut ćemo kako je njezina ”Snjeguljica” osvojila nagrade u Motovunu, Kleinu i Adani.

Uz Lanu u filmu među ostalima nastupaju i Nikša Butijer, Marica Vidušić, Tena Tadić, Neven Aljinović Tot, te Mirej Đurović.

Radnja filma ”Splashback” odvija se pak 1969. godine u NASA-i, za vrijeme povijesnog prvog slijetanja ljudske posade na Mjesec. Na marginama tog velikog (is)koraka čovječanstva, nalazi se smušeni nadglednik skladišta George Losser, koji želi stati na kraj jednom od najvećih mokraćnih izazova za svakog muškarca – splashbacku iliti “povratnom prskanju”…

Najnoviji film dvojca Julius/Hrgović, tvoraca fantastičnog ZF-a ”Slice of Life”, u potpunosti je sniman na engleskom jeziku s pretežito britanskom glumačkom postavom (Alan Hay, Matthew Simpson, Sam Rintoul, Timothy Nixon, David Gilliam, Kent Goldfinch…), a zahvaljujući nevjerojatnoj primjeni praktičnih i kompjuterskih efekata, satiričnom scenariju i majstorskoj režiji, autori iznova potvrđuju kako je i u našim skromnim uvjetima itekako moguće kreirati film kakav bi posramio i njihove američke kolege koji na raspolaganju imaju milijunske budžete.

Nakon projekcije nas očekuje, sigurni smo, jedan uistinu zabavan i poučan razgovor s autorima filmova, Lanom Barić, Dinom Juliusom i Lukom Hrgovićem koji će nam otkriti mnoštvo detalja sa snimanja svojih uspješnica, ali i otkriti svoje daljnje planove.

”Snjeguljica” i ”Splashback” su na rasporedu u petak 8. prosinca s početkom od 20:00h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaz na projekcije je besplatan!

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 

magazin

KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR: Predstava “Čarobnjak iz Oza” by Jurica Milin

Objavljeno

-

By

Udruga mladih Ahimsa, uz financijsku podršku Košarkaškog kluba „Diadora“, organizira kazališnu predstavu pod nazivom „Čarobnjak iz Oza“. Autor predstave je Jurica Milin, mladi Zadranin s Down sindromom koji je još jednom pokazao svoju kreativnost i dokazao da za njega i njegov talent, granice ne postoje. Jurica s volonterima i članovima Udruge već nekoliko mjeseci ulaže mnogo vremena, truda i energije kako bi se na kazališne daske postavila njegova vlastita interpretacija romana Čarobnjak iz Oza (1900.), autora L. Franka Bauma. Jurica je veliki ljubitelj istoimenog filma kojeg gleda gotovo svakog vikenda, a upravo iz želje da jednog dana postane glumac i ljubavi prema filmu, proizašla je ideja za ovu kazališnu predstavu.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i uživaju u predstavi te na taj način uveličaju ovaj veliki dan za našega Juru koji će utjeloviti lik Strašila, njegovog najdražeg junaka iz romana. Ostale uloge je dodijelio svojim najdražim prijateljima i rodbini prije više od tri godine. Lik Vještice utjelovit će Juričina majka, Klaudija Milin, Dobru Vilu prikazat će Josipa Ćurić, Toni Lovrović transformirat će se u likove Henrija i Lava, a Tomislav Babić u farmera i Limenog. Mira Treursić preuzima ulogu Doroti, Vida Treursić ulogu tete Eme, a Petra Baković, osim što je zadužena za scenografiju, utjelovit će i Stablo jabuke. Glas liku Čarobnjaka posudio je Tomislav Kabić, a naratoru Donat Kalito Pavić.

Predstava će se održati u subotu, 25. svibnja 2024., u Kazalištu lutaka Zadar, u sljedećim terminima: 17h i 19h.

Rezervacije se vrše putem e-mail adrese: carobnjakizahimse@gmail.com. U slučaju nemogućnosti dolaska, molimo Vas da nas o tome informirate najkasnije dva dana prije održavanja predstave putem iste e-mail adrese.

Mjesta su ograničena, a ulaznice za predstavu su besplatne. Svi oni koji žele poduprijeti budući rad i aktivnosti Udruge to mogu učiniti putem QR koda, koji se može skenirati s mobilnom aplikacijom banke za jednostavniju uplatu, ili uplatom na račun:

Udruga mladih Ahimsa

IBAN: HR9623400091111042030

Model plaćanja: 00

Šifra namjene: Dobrotvorno plaćanje

Opis plaćanja: Donacija za rad Udruge

QR kod za uplatu:

Na dan predstave na ulazu će biti postavljena i kutija za donacije.

Više informacija možete pronaći na našim društvenim mrežama: Udruga mladih Ahimsa (Facebook) i udruga_mladih_ahimsa (Instagram) ili na našoj web stranici: udruga-ahimsa.hr

 
Nastavi čitati

magazin

VIDEO / Nova pjesma i spot zadarskog glazbenika. Glavna glumica u spotu – Ava Karabatić! 

Objavljeno

-

By

Zadranin Mario Tomas, kojeg pamtimo kao natjecatelja Masterchef Hrvatska i večere za 5 predstavio je svoju novu pjesmu “Bella”.

Mario je ovog puta prešao na drugačiji žanr, odnosno trap. Istaknuo je da podržava  Gršu i njegov stil pjesama.

U spotu su se našla i poznata imena, tako je za glavnu ulogu angažirao Avu Karabatić i Victoriu Memić, kao i reality zvijezdu Marijanu Zonjić.

Za kraj je poručio čitateljima da pjesma ne smije imati ograničenja i zabrane, jer ljubav spaja sve.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu