Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LOŠE PROGNOZE / Kiša i snijeg sve do kraja tjedna. Od petka zimske temperature

Objavljeno

-

Danas umjereno do pretežno oblačno s kišom. Na Jadranu i predjelima uz njega ponegdje i obilnom oborinom, lokalno u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. U gorju mjestimice susnježica i snijeg. Poslijepodne na zapadu postupan prestanak oborina. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar. Na Jadranu u početku jugo i jugozapadnjak u okretanju na jak sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 5 do 9, na Jadranu između 11 i 15 °C.

U srijedu većinu dana sunčano i suho. Rano ujutro pa opet kasno navečer u Gorskom kotaru i Lici uz više oblaka može pasti malo snijega, a na Jadranu kiše. Vjetar slab, na istoku prijepodne umjeren sjeverozapadni, popodne na sjeveru i u gorju južni. Na Jadranu ujutro umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, oslabit će i sredinom dana okrenuti na sjevernom dijelu na jugo i jugozapadnjak. Slab mraz ujutro u unutrašnjosti, najniža temperatura uglavnom od -2 do 2, a na Jadranu od 5 do 9 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti između 3 i 7, na obali i otocima od 7 do 12 °C

IZGLEDI VREMENA:

U srijedu djelomice sunčano, ujutro još ponegdje na jugu malo kiše, a u gorju i na istoku snijega. Umjereno i pretežno oblačno s kišom i južinom već u četvrtak, a svuda češćom i ponegdje obilnom oborinom u petak, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. S padom temperature u petak će ponajprije u gorju kiša prelaziti u snijeg. Na kopnu vjetar slab pa umjeren jugozapadni i u petak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, u srijedu ujutro i bura, na udare lokalno olujna.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U NEDJELJU SVEČANO U KATEDRALI: Umirovljeni zadarski nadbiskup Puljić slavi 50 godina svećenstva

Objavljeno

-

By

Umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić u nedjelju, 16. lipnja, proslavlja 50 godina svoga svećeništva.

Mons. Puljić predvodi zahvalno misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 19 sati. Na misi propovijeda zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša, predsjednik HBK.

Svi su vjernici dobrodošli sudjelovati u tom zahvalnom misnom slavlju zlatnog svećeničkog jubileja mons. Želimira Puljića.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR – “DONATOLINA 1”: Premijera predstave “Pustolovine kroz vrijeme”

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 13. lipnja u 20 sati održati će se premijera predstave “Pustolovine kroz vrijeme” polaznika dramsko-lutkarske radionice DONATOLINA 1 Kazališta lutaka Zadar.

Ulaz u zabranjeni podrum pun zanimljivih stvari u trojici glavnih junaka probudi znatiželju. Upravo su čuli informaciju da djed i baka posjeduju sat kojim su putovali kroz vrijeme. Pronašavši taj sat, koji je nekako proradio, krenulo je njihovo putovanje kroz stoljeća. Praljudi, gusari, kralj i kraljica koji su ih skoro posvojili, Indijanci i kauboji, te scena mladosti bake i djeda, sve su to naši junaci uspjeli preživjeti. A što su sve naučili i jesu li se uspjeli vratiti svojoj kući doznajte na predstavi!

Voditeljice: Anđela Ćurković-Petković i Irena Bausović Tomljanović

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Još dva dana kiše. Od petka sunčano i sve toplije

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas u unutrašnjosti pretežno oblačno s kišom, moguće lokalno izraženim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja. Na Jadranu barem djelomice sunčano, mjestimice kiša, lokalno pljuskovi i grmljavina, također izraženiji, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak, na srednjem dijelu i sjeverozapadnjak, a na sjeveru bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 23 do 28 °C.

U četvrtak promjenljivo, u unutrašnjosti ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i grmljavina, lokalno moguće izraženiji pljuskovi, osobito na Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu sjeverozapadnjak, ponegdje prolazno jak, te jugozapadnjak, a na sjeveru i bura. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na Jadranu 22 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U četvrtak promjenljivo, ponegdje na kopnu i pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, a na moru može biti neverina. Od petka većinom sunčano, u unutrašnjosti ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar na kopnu u četvrtak slab do umjeren sjeverni, u petak sjeverozapadni, uglavnom na istoku, a u subotu jugozapadni. Na Jadranu u četvrtak slaba i umjerena bura, okrenut će na sjeverozapadnjak. U petak i subotu od sredine dana slab i umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka na moru bez veće promjene, na kopnu od petka postupno toplije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu