Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVA OVOSEZONSKA PREDSTAVA KOJU NE SMIJETE PROPUSTITI / Urnebesna tragikomedija “Tata” u HNK Zadar!

Objavljeno

-

TATA – najnovija predstava autora Mate Matišića- urnebesna tragikomedija jednog oca u vremenu koje dolazi!

Mate Matišić – pisac, scenarist, multiinstrumentalist i skladatelj te dobitnik niza nagrada za dramske tekstove, glazbu i scenarije. Tri puta je nagrađen Zlatnom arenom dok njegove drame osvajaju svijet!

Režiju potpisuje Zoran Mužić, a u predstavi ćete uživati u izvedbama sjajne glumačke ekipe: Ivica Pucar, Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber, Lucija Alfier i Mimi Zadarski.

Predstava je nastala integracijom različitih dijelova iz autorovog opusa fokusirajući se na lik oca kao središnjeg motiva. Otkrijte zanimljiv spoj elemenata iz predstava Bljesak zlatnog zuba, Legenda o Svetom Muhli, Ničiji sin i Hrvatska Lolita.

Kroz intrigantni pristup, TATA istražuje razloge za ukidanje tradicionalne figure oca u suvremenom društvu. Što je prethodilo tom činu? Kako očevi oblikuju svoje nasljednike i koje posljedice toga imamo danas?

Prva ovosezonska predstava HNK Zadar koju ne smijete propustiti!

Praizvedba: 7. prosinca | Izvedba: 8. prosinca

Gdje: HNK Zadar

Ulaznice u online prodaji od 28. studenog na Eventim.hr i od 4. studenog na blagajni HNK Zadar.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Od sredine dana kiša, sunčanije tek od utorka. Pripremite se na ljetne temperature…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas prijepodne djelomice sunčano i uglavnom suho, samo jug oblačniji uz pokoji pljusak. Od sredine dana porast naoblake i mjestimična kiša, najprije na Jadranu i predjelima uz njega, a zatim prema noći sve češće i drugdje. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, ponajprije u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 °C.

U ponedjeljak promjenjivo i nestabilno. Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno može biti i nevremena. Prema noći smirivanje i razvedravanje, najprije na moru. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno jugo, u okretanju na umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 11 do 16, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna između 19 i 24 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U ponedjeljak promjenjivo oblačno i nestabilno, osobito u unutrašnjosti mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće i izraženi te obilni. Potom sunčanije, posebice na moru, a na kopnu ne i posve stabilno pa se uglavnom poslijepodne ponegdje očekuju pljuskovi i grmljavina, češći u utorak. Vjetar slab, u unutrašnjosti u ponedjeljak i umjeren jugozapadni i jugoistočni, uz pljuskove prolazno i jak. Na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Dnevna temperatura zraka u postupnom porastu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(NE)RADNE NEDJELJE / Danas u Zadru rade ove trgovine i trgovački lanci…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

od 8 do 21

HEY PARK

od 7 do 21

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 20

KONZUM:

Ulica bleiburških žrtava 17 – od 7 do 21

Uvala Bregdetti 23 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ul. Nadbiskupa Mate Karamana 4 – od 7 do 21

Zadarska ulica 24 – od 7 do 21

Obala kneza Branimira 14 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Zlatarska ulica 4 – od 7 do 21

Ivana Zadranina 1/A – od 7 do 21

RIBOLA

Put Matije Gupca 22 – od 7 do 21

Ivana Lucića 18 – od 7 do 20

Miroslava Krleže 1A – od 7 do 21

Perkovića vlaka 31 – od 7 do 20

Ulica K. Odaka 5A – od 7 do 21

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Nakon sunčane subote, kiša. U ponedjeljak i pljuskovi s grmljavinom. Evo kad će razvedriti…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice ili pretežno sunčano. Uz povremeno više oblaka ujutro lokalno kiša i grmljavina, poslijepodne u unutrašnjosti rijetko poneki pljusak. Na oblačnijem krajnjem jugu oborina će biti češća. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u najvišem gorju i jak, a na moru i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 26 °C.

U nedjelju djelomice sunčano, mjestimice malo kiše. Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni, u Dalmaciji i jugo. Najniža temperatura između 9 i 13, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U nedjelju djelomice sunčano, tijekom dana sve nestabilnije, lokalna kiša ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno s čestom kišom i moguće izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Od utorka postupno smirivanje, razvedravanje i stabilizacija vremena s još ponegdje malo kiše ili pljuskom osobito prijepodne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugo. U ponedjeljak danju prolazno manje toplo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu