Connect with us

Sport

FOTO / SVJETSKO PRVENSTVO U PARIZU: Košarkaši Sveučilišta u Zadru briljirali do zlata i ostvarili povijesni rezultat

Objavljeno

-

foto: Facebook, UNIZD

Fenomenalan uspjeh ostvarili su košarkaši Sveučilišta u Zadru osvojivši zlato na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu ( 8th World InterUniversities Championships ) koji se održava od 01. do 05.11. u Parizu i na kojem nastupa 3500 sportaša iz 28 država sa tri kontinenta Europe, Azije i Afrike te ukupno 295 sveučilišnih ekipa koje se natječu u 13 sportova.

Košarkaši Sveučilišta u Zadru su u konkurenciji 24 ekipe cijelo prvenstvo odigrali vrhunski ostvarivši svih sedam pobjeda.

U grupi su ostvarene pobjede protiv ekipa Sorbonne-Nouvelle ( Francuska ), NABA ( Italija ) i London Business School ( Engleska ).U osmini finala ostvarena je pobjeda protiv ekipe IESEG Paris ( Francuska ), u četvrtfinalu protiv ekipe La Statale ( Italija ), a u polufinalu protiv ekipe Medicinskog fakulteta u Zagrebu.Odličnom igrom u finalu pobijeđena je ekipa Politecnico di Milano ( Italija ) i slavlje je moglo početi.

Treće mjesto osvojila je ekipa Vilnius University ( Litva ). Za MVP prvenstva proglašen je Roko Erslan košarkaš Sveučilišta u Zadru.

Sastav ekipe Sveučilišta u Zadru: Roko Erslan, Vito Barbaroša, Borna Jurela, Pjero Stipanov, Antonio Jurjević, Karlo Kovačević, Roko Višić, Luka Smoljan, Vito Krševan Milin i Dino Hržina.

Trener: Tonći Jerak

Ovim do sada najvećim uspjehom ova košarkaška ekipa se upisala zlatnim slovima u povijest sporta na Sveučilištu u Zadru. Dečki su na vrhunski način promovirali i prezentirali kako se brane boje svojeg Sveučilišta, grada Zadra i države Hrvatske.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Otvorena triatlonska sezona u Trogiru: Luka Ivanović najbrži Zadranin

Objavljeno

-

By

foto: TK Zadar

Jučer je grad Trogir bio domaćin prvog kola Hrvatske triatlon lige gdje su se natjecali početnici, kadeti, juniori i seniori iz cijele Hrvatske. U organizaciji Triatlon kluba Split održane su utrke akvatlona te supersprint i sprint triatlona, a među natjecateljima je bilo i 15 članova Triatlon kluba Zadar. U nastavku donosimo kratki pregled događanja, ostvarenih rezultata i atmosfere koja je obilježila ovaj sportski događaj.

Naši početnici nastupili su na akvatlon utrci

Trogir, grad s bogatom poviješću i prekrasnim starim gradom, pružio je savršen ambijent za ovu sportsku manifestaciju. Natjecatelji i posjetitelji uživali su u slikovitom okruženju, a sama utrka dodatno je istaknula ljepotu ovog dalmatinskog bisera. Savršeni doživljaj kvarilo je jedino vrijeme koje je bilo više primjereno jeseni nego kasnom proljeću. Vremenski uvjeti bilo su promjenjivi, što je predstavljalo dodatan izazov za početnike i kadete koji su nastupili prvi. Utrke akvatlona koje su startale iza 9:30 ujutro obilježene su jakom kišom, dok su na supersprint utrci za kadete i dalje prevladavali nepovoljni vremenski uvjeti i skliska cesta na biciklističkom segmentu. Naši najmlađi natjecatelji nastupili su na akvatlon utrci koja se sastojala od 100 metara plivanja i kilometar trčanja oko stare gradske jezgre. Nastupilo je preko 20 natjecatelja a od naših predstavnika najbolji je bio Vito Gobin koji je zauzeo 2. mjesto u kategoriji U11.

Vito Gobin na pobjedničkom postolju akvatlon utrke

Supersprint triatlon za kadete bio je izazovan zbog vremenskih uvjeta, no to nije spriječilo natjecatelje da daju sve od sebe. Unatoč kiši koja je padala tokom cijele utrke, kadeti su pokazali nevjerojatnu izdržljivost i sportsku borbenost. Na supersprint utrci nastupilo je gotovo 70 natjecatelja iz Hrvatske. Nakon 375 metara plivanja, 10 kilometara bicikle i 2 kilometra trčanja najbrža od naših bila je Korina Babara. Pohvale svim natjecateljima koji su bez obzira na sve odradili odličnu utrku. Pohvale idu i organizatorima na promjeni pozicije zone tranzicije kao i biciklističke dionice, koje su uvijek bile izazovne na Trogirskom triatlonu.

Korina i Antonela na kraju biciklističke dionice

Posljednja utrka dana, sprint triatlon za juniore i seniore održan je pod nešto povoljnijim uvjetima. Poluoblačno vrijeme s kratkim sunčanim razdobljima omogućilo je natjecateljima da daju svoj maksimum. Cesta se brzo posušila što je omogućilo bržu i sigurniju utrku. Ivan Gobin osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji M40. Međutim, najbrži od zadarskih triatlonaca je bio Luka Ivanović, naš junior. Njegov rezultat dokaz je vrhunske pripremljenosti i sportske izvrsnosti. Odlično je odradio sva tri segmenta – 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla te 5 kilometara trčanja. Stazu je prošao u vremenu 1:06:34. Ukupno je na sprint utrci nastupilo više od 110 triatlonaca iz cijele regije.

Luka u cilju ispred trenera Ivana Gobina

Prvo kolo Hrvatske triatlon lige u Trogiru uspješno je apsolvirano. Uspjesi članova kluba samo su potvrda njihovog truda i rada. Sljedeće kolo lige održati će se 8. lipnja na Rabu, gdje će članovi Triatlon kluba Zadar ponovno imati priliku pokazati svoju snagu i vještine. Natjecanje u Trogiru bilo je odlično organizirano a natjecatelji su uz utrku imali priliku uživati i u ljepotama ovog grada. Pohvale svim našim natjecateljima na uspješno odrađenom otvaranju triatlon sezone. U nastavku pogledajte rezultate svih naših natjecatelja te provjerite kako nam je bilo u Trogiru u fotogaleriji.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Akvatlon
Vito GOBIN 2.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 5.mjesto U11
Niko ROPUŠ 10.mjesto U11
Franko KOLEGA 15.mjesto U11

Supersprint triatlon
Korina BABARA 24.mjesto U15
Antonela STAGLIČIĆ 13.mjesto U13
Daniel KOLEGA 16.mjesto U15

Sprint triatlon
Luka IVANOVIĆ 7.mjesto U17
Ivan GOBIN 1.mjesto M40
Bartul MITROVIĆ 9.mjesto U17
Saša BAČIĆ 4.mjesto M40
Mate OLJICA 2.mjesto M30
Dragan JOJA 7.mjesto M50
Hrvoje BARANOVIĆ 8.mjesto M45
Ivan MILJKOVIĆ 7.mjesto M40

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) Na Zrinjevcu otvorena izložba na otvorenom u spomen na Krešimira Ćosića

Objavljeno

-

By

Na dan kada se obilježava 29 godina od smrti košarkaške legende Krešimira Ćosića, u zagrebačkom Parku Zrinjevac, otvorena je izložba na otvorenom koja prikazuje život jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša. Izložba je otvorena u organizaciji Udruge “Dani Krešimira Ćosića”, a otvorena je do 29. svibnja.

“Krešo je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj i svjetskoj povijesti košarke. Povodom tog održava se ova izložba na otvorenom. Građani Hrvatske, ali i gosti, ovom izložbom dobit će uvid u život moga oca. Posebno mi je drago da će se nove generacije i na ovaj način upoznati s Krešinom ostavštinom!” – izjavila je Ana Ćosić Pajurin.

Izložbu čini 10 velikih panoa, svaki od njih prolazi jedno životno razdoblje Krešimira Ćosića, razdoblje sa sveučilišta u Americi, igračko razdoblje, vremena kad je bio zamjenik veleposlanika u Americi, životopis te karta Hrvatske sa znamenitostima koje nose ime legende. Krešimir Ćosić bio je prvi Hrvat koji je ušao u NBA Kuću slavnih te prvi Europljanin na NBA draftu.

Na otvaranju izložbe, uz obitelj, okupili su se brojni štovatelji Krešimira Ćosića kao što su njegovi nekadašnji suigrači Nikola Plećaš, Željko Jerkov i Zoran Ćutura. Bio je tu i bivši NBA igrač Jusuf Nurkić, slavni TV komentator Slavko Cvitković, dopredsjednica Udruge Zdenka Zrilić, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva turizma i sporta, Grada Zagreba  te brojni drugi.

 
Nastavi čitati

Sport

JOŠ JEDNA MEDALJA / Vanja Tokić je viceprvakinja Olimpije!

Objavljeno

-

By

Naša fitness kraljica postala je viceprvakinja Olimpije i time dodala još jednu profesionalnu medalju u svojoj kratkoj sportskoj povijesti. 

“Presretna sam i zadovoljna. Uvijek je jako teško nakon natjecanja dojmove sročiti u nekoliko rečenica. Zahvaljujem svima na ogromnoj podršci, puno mi znači podrška svih vas, posebno obitelji i prijatelja . Ovo je naša medalja, naš zajednički uspjeh.  Još jedan dokaz da se sve može uz volju rad i odricanje.” rekla je Vanja koja će dojmove tek sažeti kroz nekoliko dana.

Natjecanje IBFF Olimpija održano je u subotu u talijanskom gradu Tarantu,  a Vanja je nastupila u svojoj kategorili PRO BIKINI.

U Italiji je bila jedina predstavnica Hrvatske, a natjecateljice su bile uz ostale zemlje i  iz Južne Afrike, Španjolske, Slovačke, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i  Mađarske.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu