Connect with us

magazin

U PRODAJI ULAZNICE ZA “ORAŠARA” / Čuveni balet ponovno stiže u Split, a potom slijede Zadar, Zagreb i Čakovec

Objavljeno

-

U subotu, 2. prosinca, splitska velika dvorana Gripe postat će kazalište kojim će zavladati igračke, vojnici, vile, miševi i djevojčica Klara iz čijeg sna je nastala jedna od najljepših blagdanskih bajki za sve generacije. Legendarni balet u grad pod Marjanom dovodi produkcijska kuća Art Partner koja ponosno najavljuje njegov potpuno novi izgled koji će oduševiti gledatelje.

Publika će imati jedinstvenu priliku uroniti u događanja ove bajkovite priče zahvaljujući bogatoj scenografiji i obilju scenskih rekvizita koji će popuniti cijeli prostor. Očekuje vas pravi svečani ugođaj uz brojne kandelabre s upaljenim svijećama, veliki kamin oko kojeg se odvija radnja, antički stupovi ovijeni nježnim buketićima cvijeća koji nas prenose u bajkovit svijet čarolije, šaroliki kostimi inspirirani francuskim gozbama i balovima, raznovrsni specijalni efekti i još puno toga. Nemojte propustite priliku pogledati svima omiljenu bajku ispričanu na potpuno novi način – otkriva Ivan Zhuravlev, umjetnički direktor Art Partnera i direktor Ukrajinskog klasičnog baleta koji će biti zadužen za izvedbu baletnog „čuda“.

Riječ je o nagrađivanoj skupini koja tradicionalnom baletu pristupa na moderniji način zahvaljujući raznolikosti pohađanih baletnih škola, svestranosti i dubini kulturne baštine koju plesači donose sa sobom u ovu plesnu simbiozu.

Gledanje “Orašara” u najljepše doba godine svojevrsna je tradicija među domaćom i svjetskom publikom za koju se uvijek traži ulaznica više. Ovo će biti 4. uspješna turneja u Hrvatskoj, a predstavu je do sada pogledalo više od 25.000 oduševljenih gledatelja. Nakon Splita, ova umjetnička trupa 6.12. gostuje u Zadru, dolazi u Zagreb 9. i 10.12., a potom 16. prosinca nastavlja u Čakovcu. Termini ostalih izvedbi u Hrvatskoj i regiji bit će uskoro objavljeni.

“Orašar” je priča o djevojčici Klari koja na Badnju večer ispod bora pronalazi neobični dar – drvenog orašara kojim se razbijaju orasi. Držeći ga u naručju, zaspi i sanja svijet mašte u kojem igračke i strahovi oživljavaju, a djetinjstvo postaje balet. Vođena drvenom lutkom koja postaje šarmantni princ, mlada Klara suočava se sa svojim strepnjama i željama. Skladatelj Petar Iljič Čajkovski skladao je ovu zimsku bajku na osnovi priče “Orašar i kralj miševa”. Niti godinu dana nakon prve izvedbe, Čajkovski je preminuo niti ne sluteći kakav će utjecaj njegovo djelo imati na publiku diljem svijeta.

Kako biste osigurali svoja mjesta na vrijeme, posjetite sva prodajna mjesta Eventima ili web stranicu Eventim.hr.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Noć tvrđava u Zadru 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

VEČERAS NA FORUMU / Od 20 sati javno gledanje finala Eurosonga!

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom organizira javno gledanje finala Eurosonga koje će se održati danas s početkom od 20 sati na Forumu.

Ovo je izvrsna prilika za sve Zadrane i mnogobrojne turiste u našem gradu da na jedinstven način uživaju u najvećem svjetskom televizijskom glazbenom natjecanju.

Hrvatsku u finalu Eurosonga predstavlja Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim, a slovi za jednog od favorita za osvajanje prvog mjesta.

Ovogodišnje 68. izdanje Eurosonga održava se u švedskoj Malmö Areni, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.

Pridružite nam se na Forumu i budite dio ove velike glazbene fešte koja će obilježiti subotnju večer u Zadru!

 
Nastavi čitati

magazin

Internetom se dijeli hashtag #SettleForCroatia. Evo o čemu je riječ

Objavljeno

-

By

Nakon drugog polufinala Eurosonga, u kojem je izraelska predstavnica Eden Golan s pjesmom Hurricane izborila finale natjecanja, toj su zemlji jako porasle šanse za pobjedu, ako je suditi po eurovizijskim kladionicama.

Eden Golan je prije polufinala bila na osmom mjestu eurovizijskih kladionica, no skočila je na visoko drugo mjesto i ozbiljna je prijetnja hrvatskom predstavniku Baby Lasagni za pobjedu. Zbog toga su tviteraši osmislili hashtag – SettleForCroatia.

O čemu je riječ?

Fanovi Eurosonga, barem oni koji su od početka željeli bojkotirati Izrael i smatrali da mu nije mjesto na ovogodišnjem natjecanju, sada pozivaju sve gledatelje da glasaju za Hrvatsku samo kako Izrael ne bi pobijedio. Hashtag koji se masovno dijeli u prijevodu znači “zadovoljiti se Hrvatskom”.

Pogledajte što sve pišu gledatelji Eurosonga.

Nekima je zbog toga krivo jer smatraju da Baby Lasagna zaslužuje pobijediti bez ovakvih stvari u pozadini.

“Prvi put imamo predstavnika koji ima podršku publike i koji apsolutno zaslužuje pobjedu zbog svega što je napravio i sad imamo tu situaciju s Izraelom i ljudi na Twitteru pozivaju da se za Hrvatsku glasa da Izrael ne pobijedi. Čak postoji i i #SettleForCroatia tag koji meni baš grdo zvuči”, napisala je korisnica X-a (bivšeg Twittera).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu