Connect with us

magazin

Horoskop za 26. rujna 2023.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Vaši ideali postavljeni su visoko, ali vi ste ih spremni slijediti, bez obzira kamo vas oni doveli.
KARIJERA: Ne pokušavajte ostvariti svoje ambicije pod svaku cijenu, jer će biti još boljih prilika za to. Radite ono što je zadano.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite realniji.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Nema zime za vaše osobne odnose, ali danas ćete se jednostavno ulijeniti. Partner će morati potegnuti sam i isprovocirati nježnosti.
KARIJERA: I danas ste rastrgani između više opcija. Pokušajte se usredotočiti na svoj dio posla i ne pitajte previše za druge.
ZDRAVLJE&SAVJET: Tjelesno ste odlično.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Vaš ljubavni život i danas se razvija dobro uz uvjet da ne govorite pod svaku cijenu.
KARIJERA: Bit ćete fokusiratni na tajne u poslu. Kako ste okrenuti drugima, postoji opasnost da se izlanete u nezgodan čas.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pretjerujte sa slatkim.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Morat ćete se malo pozabaviti svojom obitelji, a to će vas potaknuti da bolje sagledate svoju vezu.
KARIJERA: Možda će vam se činiti da vas provociraju, ali zapravo vas žele bolje pokrenuti. Pokažite svoje ambicije.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nitko na svijetu nije otok.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Uz pomoć prijatelja vi ćete lako prebroditi sve ljubavne sumnje ili dvojbe. Povjeravate se.
KARIJERA: Uspjet ćete se nametnuti na diskretan način. Vaše ideje bit će ozbiljno uzete u razmatranje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pobjeđujete nemir u sebi.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Ohrabreni prethodnim danima, vi ćete danas pokazati maksimalnu ljubaznost u privatnim odnosima.
KARIJERA: Dobro ćete komunicirati sa svojim suradnicima. Neki će vam povjeriti svoje brige ili nezadovoljstvo poslom.
ZDRAVLJE&SAVJET: Prošetajte na zraku.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Imat ćete snažan osjećaj sigurnosti i povjerenja u voljenu osobu. Činit će vam se da ovaj put sve može potrajati.
KARIJERA: Bavit ćete se tajnama ili onim područjem rada koje nije opipljivo. Neki se zanimaju za alternativu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Raste vaš apetit.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Naći ćete u sebi dovoljno snage i optimizma da nadvladate ovu prazinu koja vas muči već neko vrijeme.
KARIJERA: Na poslu se neće događati ništa posebno novo. Vaša znanja doći će do izražaja čak i u malim stvarima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Više se krećite.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Vaše društvo i danas će vam biti sklono, pa ćete većinu slobodnog vremena radije provesti s prijateljem, nego s partnerom.
KARIJERA: Priznat će vaša zasluge u jednom poslu. Bit će vam drago zbog toga. Neki dobivaju protekcije.
ZDRAVLJE&SAVJET: Više se krećite, manje jedite.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Znate da se malim koracima prelazi ista udaljenost kao i velikim. Skromnost u očekivanjima i ljubaznost učinit će dobro.
KARIJERA: Vaši poslovni suradnici imat će zamisli koje nisu stabilne. Brzo ćete to prepoznati i taktično preusmjeriti stvari.
ZDRAVLJE&SAVJET: Držite se svojih ciljeva.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: Danas ćete osmisliti ugodan zajednički izlazak ili ćete voljenoj osobi priuštiti posebna zadovoljstva.
KARIJERA: Mogli biste se upustiti u posao koji obećava krupniju financijsku dobit. Još malo istražujete oko toga.
ZDRAVLJE&SAVJET: U dobroj ste formi.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 26.09.2023.
LJUBAV: U ljubavnim pitanjima danas ćete se oslanjati na svoje ideale. Tražit ćete možda i nemoguće, ali nešto ćete postići.
KARIJERA: Netko tko ima jak glas iritirat će vas na radnom mjestu, ali zanemarite to. Vaši rezultati su sve bolji.
ZDRAVLJE&SAVJET: Zdravi ste i imate snage.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

(VIDEO) Otkrijte unutarnju snagu: Novi trail film zadarskog arhipelaga

Objavljeno

-

By

Uzbudljiva avantura na otocima zadarskog arhipelaga dobila je svoj nastavak. Nakon uspjeha prvog promotivnog filma koji je oduševio ljubitelje biciklizma i osvojio međunarodnu nagradu na festivalu u Portugalu, devet udruženih turističkih zajednica (Preko, Sali, Pašman, Kali, Kukljica, Tkon, Božava i Silba te zadarska turistička zajednica s otocima Ižom, Ravom, Olibom, Premudom, Molatom i Istom) predstavlja najnoviji promotivni film koji ističe ljepotu trčanja kroz srce ovih netaknutih otoka.
Zadarski arhipelag već dugo privlači pozornost svojom nevjerojatnom prirodom, slikovitim pejzažima i kristalno čistim morem. No, ovaj film ide korak dalje, fokusirajući se na jedinstveno iskustvo trčanja, a kroz snimke koje oduzimaju dah, gledatelje se pokušalo inspirirati da istraže zadarski arhipelag dok pretrčavaju slikovite krajolike. I za ovaj film je bila zadužena produkcijska ekipa Level 52.

Cilj nam je pozicionirati Zadarski arhipelag kao zadivljujuću destinaciju za trail trkače i ljubitelje outdoora diljem svijeta. Želimo privući gledatelje koji su strastveni prema trčanju, prirodi i avanturama, prikazujući arhipelag kao mjesto gdje ljepota prirode poboljšava iskustvo fizičke izdržljivosti i istraživanja, odmiče nas od užurbanog stresnog života, potiče gledatelje da uspore korak, udahnu svjež zrak i povežu se s onim što je zaista važno! Otkrivajući im jedinstveno mjesto na svijetu za taj doživljaj! Zadarski arhipelag!

 
Nastavi čitati

magazin

KINO ZONA: Večeras predstavljanje knjige “Klasični film noir: Mračno ogledalo Amerike”, u srijedu Zlatnom palmom nagrađena triler drama “Bijela vrpca”! 

Objavljeno

-

By

Ljubitelji sedme umjetnosti će danas i sutra imati novih razloga za uživanje u programu Kino Zone. Večeras ćete od 18h tako imati priliku prisustvovati predstavljanju knjige ”Klasični film noir: Mračno ogledalo Amerike” autora prof. dr. sc. Rajka Petkovića s kojim će razgovarati izv. prof. dr. sc. Mirko Duić dok u srijedu 15. svibnja nastavljamo s ciklusom filmova posvećenom velikom redatelju Michaelu Hanekeu kad za vas prikazujemo još jedno njegovo remek-djelo, na festivalu u Cannesu ‘Zlatnom palmom’ nagrađenu povijesnu triler dramu, ”Bijela vrpca”! 

U njemačkom selu Eichwald sve se prividno odvija svojim tokom: većina seljaka u službi je baruna i barunice, a djeca prolaze strogi odgoj kod lokalnog pastora. Jednoga dana netko je postavio konop o koji se spotaknuo barunov konj i zbacio ga, a nedugo zatim izgleda da je netko potpalio štagalj. Ubrzo je i oteto dvoje djece. Nitko ne razumije što se zapravo događa, radi li se o nekoj uroti, te tko kani izazvati metež među miroljubivim seljacima i zbog čega. O tome razmišlja i vođa crkvenog zbora, kojemu se cijela stvar čini pomno isplanirana…

Kad je 2009. premijerno prikazao svoj najnoviji film ”Bijela vrpca”, Michael Haneke je već bio dobro poznat međunarodnoj filmskoj zajednici i ljubiteljima sedme umjetnosti kao hrabar, originalan i izuzetno snažan autor koji nerijetko briše barijere između osjećaja napetosti i potpune nelagode, a to je dokazao i s ovim filmom. ”Bijela vrpca” je njegov obračun s korijenima zla. Radnjom smješten u malo njemačko selo uoči početka Prvog svjetskog rata, film nudi krajnje mračan prikaz društva i obitelji i poručuje kako je je sasvim svejedno da li je zlo začeto religijom ili ratovima pošto je konačni ishod jednako tragičan i bolan. 

”Bijela vrpca” je te 2009. apsolutno pomela festival u Cannesu gdje je uz spomenutu Zlatnu palmu osvojila FIPRESCI nagradu kritičara i onu ekumenskog žirija, a tijekom nadolazećeg perioda i niz drugih prestižnih priznanja poput Zlatnog Globusa za najbolji strani film, Europske filmske nagrade za najbolji film, najboljeg redatelja i scenarista, nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma te brojne druge.

Predstavljanje knjige ”Klasični film noir: Mračno ogledalo Amerike” i razgovor s njezinim autorom je na rasporedu u utorak 14. svibnja s početkom od 18h dok ”Bijelu vrpcu” gledamo u srijedu, 15. svibnja s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaz na predstavljanje knjige je BESPLATAN, a ulaznice za ”Bijelu vrpcu” možete kupiti po posebnoj cijeni od 3 eura na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

 
Nastavi čitati

magazin

NAJAVA KONCERTA / Doris Dragović na Višnjiku 23. studenoga 2024.!

Objavljeno

-

By

U nizu glazbenih i scenskih spektakala u Dvorani Krešimira Ćosića bit će i veliki koncert hrvatske pjevačice Doris Dragović.

Organizator je koncert najavio za 23. studenoga 2024. pod motom njezinoga velikoga hita Malo mi za sriću triba.

Ulaznice možete nabaviti na platformi Eventim.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu