Connect with us

magazin

“TI SAMO TI” Duško Lokin u 81. godini života predstavio novi album

Objavljeno

-

Fotografije: Karla Matulina

Naš popularni pjevač zabavne glazbe Duško Lokin predstavio je svoj novi album “Ti samo ti”. Promicija je, uz prisustvo velikog broja novinara, kolega i gostiju, održana u predivnoj atmosferi novouređenog vrta Croatia Recordsa

Duško Lokin, pjevač koji je u bogatoj pjevačkoj karijeri snimio 25 LP izdanjapreko 30 singlica i nebrojeno puno CD-a i kaseta, ni u 81. godini života ne miruje. I dalje snima nove pjesme i izdaje nove albume. Nakon duže pauze i nesretnih događaja u obitelji, shvatio je da je rješenje u radu i aktivnom pjevanju od kojeg se na kratko vrijeme oprostio misleći da je to zauvijek.

Na promociji albuma, osim urednika izdanja Darka Derviševića i glasnogovornice CR-a, Klaudije Čular, govorio je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac i podsjetio mlađe kolege na neka vremena kad je Duško Lokin bio najprodavaniji izvođač bivše jugoslavenske pop – zabavne scene.

“U to vrijeme, osim što smo pjevali sve njegove pjesme, kopirali smo čak i njegov modni izričaj”rekao je Babogredac.

Na kraju promocije Lokin je održao emotivan govor. Toni Eterović i Blaž Andračić kao producenti i autori većine pjesama s albuma govorili su o kvaliteti singlova i sinergiji raznih autora koje je ovo izdanje ujedinilo u antologijsku glazbenu priču.

Na albumu se nalazi deset pjesama. Naslovna pjesma “Ti samo ti” već je postala regionalni hit, a brojevi pregleda videospota na You Tube kanalu nezadrživo iz dana u dan rastu.

Lokin je za ovo izdanje pozvao i nekoliko gostiju s kojima je otpjevao duete. Prije svega, na pjesmi “Ljubavi jedina” gošća mu je Tereza Kesovija, a na pjesmi “Rožmarin” ugostio je jednu od najpopularnijih slovenskih pjevačica, Brigitu Šuler. Nadalje, 2022. godine na CMC festivalu s Jasminom Stavrosom otpjevao je pjesmu “Momačka večer” te je i ona je uvrštena na ovaj album. Jadranski maestrali završavaju ovo izdanje uz Duška Lokina s pjesmom “Volim žene sve”.

Ukratko, možemo reći da je Duško Lokin, pjevač “stare garde” u odličnoj formi, pa je na promociji novog albuma, već za iduću sezonu najavio nove hitove, nove duete i nove spotove kako bi njegova vjerna publika mogla uživati u plodovima njegovog rada.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

(VIDEO) “DA MI JE SAD” / Tomislav Bralić i klapa Intrade predstavljaju novi ljetni hit

Objavljeno

-

By

Fotografije: Danijela Pedišić

Tomislav Bralić i klapa Intrade danas su predstavili svoj najnoviji singl “Da mi je sad”. Pjesma, koja dolazi nakon uspjeha singla “Miruj, srce” iz veljače, donosi dašak pozitivne energije kao stvorene za vruće ljetne dane, a klapa ne sumnja da će se svidjeti njihovoj publici. “Kako znam da će se pjesma dobro pjevati? Tako je sa svim našim pismama koje je napisao Vinko Barčot”otkrio je Tomislav Bralić.

Pravi ljetni hit
Radimo dalje. Opet nam je Vinko napisao jednu krasnu pjesmu. Na aranžmanu je radio Leo Škaro, a miks i mastering Igor Ivanović. Udružili smo snage i napravili pravi ljetni hit, tako bih ga ja nazvao. Nek’ se cijelo ljeto vrti, nek’ se piva, a mi je polagano počinjemo i izvoditi na koncertima“, najavio je Bralić novu pjesmu.

“Kad mi dođeš ti”, “Samo s tobom sam upoznao ljubav”, “Zalutali pogled”, “Jubin te”, “Ne mogu te prestat jubit”, “Samo za tebe”, “Zemlja dide mog”, “Lipe oči” i još mnoge druge djelo su spomenutog velolučkog autora Vinka Barčota kojeg s Intradama veže prijateljstvo, uspješna suradnja i desetak pjesama koje su osvojile publiku. Sada će se toj niski hitova pridružiti i nova pjesma.

Ljetna turneja Intrada
Publika u novoj pjesmi može uživati putem digitalnih streaming servisa, a imat će priliku uživati u njoj i na nadolazećim koncertima diljem Hrvatske i šire. “Da mi je sad” će postati neizostavna u njihovom repertoaru, a vi je možete čuti u sljedećim gradovima: Kloštar Ivanić (22. 6.), Jajce (23. 6.), Vrsi (25. 6.), Biograd na Moru (28. 6.), Osp (29. 6.), Đakovo (4. 7.)Celje (11. 7.), Slano (13. 7.), Klenovica (17. 7.), Bilice (19. 7.), Kršan (20. 7.), Pašman (23. .), Bibinje (27. 7.), Vela Luka (29. i 30. 7.), Senj (3. 8.), Novalja (5. 8.), Veli Rat (7. 8.), Dubrovnik – Klape na Stradunu (9. 8.), Pag (15. 8.), Betina (18. 8.), Kraljevica (23. 8.), Nin (25. 8.), Rače (30. 8.), Krk – Polje (31. 8.).

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert grupe Jet Set na Muraju

Objavljeno

-

By

Donosimo fotogaleriju sa sinoćnjeg koncerta grupe Jet Set na bastionu sv. Roka na gradskim zidinama, tijekom kojeg su se ujedno prodavale i rukotvorine skupine zadarskih dizajnerica: BoVi by Božena (modni dodaci za kosu); Zaplet_twist (spoj tradicionalnog i modernog dizajna nakita); Sunflowersbyana (makrame nakit); beadway by kate (ručno rađen nakit od staklenih perlica); Željka Tomaš (fotografkinja iz Zadra koja prenosi zadarske motive na razglednice, torbe i lepeze); Dalnature iz Briševa (Lavanda, ružmarin, smilje, kadulja, lovor, neven i mirta pretočeni u eterična ulja, macerate i hirdolate); shamballaflower_art (ručno oslikane slike, podmetači i magnetići); Obrt POTONKA (heklane torbe, košarice, privjeske od konca i špage); Obrt TINKA (torbe, ruksaci, kozmetičke torbice i pernice od recikliranih materijala); Pherall butiga (dalmatinski brend inspiriran užancama i životom uz more); Ljiljana Surać (nakit od bakra); Sandra Vukman (šivani dodatci, torbe i ruksaci).

 
Nastavi čitati

magazin

19. LIPNJA: Koncert Nere Gojanović u atriju palače Cedulin 

Objavljeno

-

By

Negdje između klasične i popularne glazbe svoje mjesto našla je filmska glazba. Posebnu omiljenost među publikom ima zbog svoje melodioznosti i tematske prepoznatljivosti. Ona  je od velike važnosti jer u gledatelju izaziva emocije i pojačava njegov doživljaj filma.

Ljubitelji filmske glazbe u našem gradu doći će na svoje u 19. lipnja, jer im Turistička zajednica grada Zadra organizira sjajan koncert s hitovima iz filmova, crtića i serija koje su nekad sigurno čuli i zavoljeli.

Na programu je glazba iz filmova i mjuzikla “Ljepotica i zvijer”, zatim “La vie en rose”, legendarna skladba koju je proslavila neponovljiva Edith Piaf, “Besame mucho”, kao i ljubavne teme iz filma “Kum” autora Nine Rote, svevremenska „Beautiful Maria of my Soul” iz filma „The Mambo Kings” te brojne  druge vječne melodije.

Koncert će biti održan u srijedu, 19. lipnja s početkom u 21 sat u atriju Palače Cedulin uz slobodan ulaz!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu