Connect with us

magazin

VIDEO / Biciklistička avantura na otocima zadarskog arhipelaga: Novi promo film udruženih turističkih zajednica

Objavljeno

-

Devet turističkih zajednica zadarskog arhipelaga koje su se udružile u svrhu razvoja projekata na temu outdoor turizma, objavilo je novi promotivni destinacijski film s fokusom na biciklizam.

Zadarski arhipelag je poznat po svojoj prekrasnoj prirodi, netaknutim otocima, slikovitim mjestima, kristalno čistom moru i zapanjujućem krajoliku što ga čini idealnim za razvoj outdoor aktivnosti. U tu svrhu vršit će se promocija tri ključne  aktivnosti – biciklizam, pješačenje/trčanje i kajak. Pored snimanja promotivnog filma, otočne turističke zajednice rade i na razvoju biciklističkih staza na otocima te izradi informativnih bike karata koje će još više obogatiti i unaprijediti njihovu ponudu.
Biciklizam, naime, ima ključnu ulogu u razvoju turističkog proizvoda upravo na ovom području, jer pruža autentično iskustvo otoka i promovira održivi turizam. Budućim korisnicima dostupne su raznolike rute i tereni gdje mogu istraživati tradicionalna ribarska sela, slikovite otočke krajolike i uživati u prekrasnom pogledu na more i zalazak sunca.

– Smatramo kako smo udruživanjem naših ureda postigli jedno zajedništvo, a s razvojem aktivnog turističkog proizvoda smo na pravom putu da promoviramo i zaštitimo naše otoke. Zadržali smo se na aktivnostima koje su održive i koje će još više istaknuti ono što imamo i zbog čega smo jedinstveni u svijetu, poručuju iz Zadarskog arhipelaga.

Za video produkciju je bila zadužena nagrađivana tvrtka Level 52 iz Labina koja. Destinacijski film naziva „Zadar Archipelago – Inviting Adventure” gledateljima prikazuje vanserijsku ljepotu zadarskih otoka te ih odvodi na putovanje lokacijama koja su jedinstvena za zadarski akvatorij. Kroz niz kratkih, ali upečatljivih scena, film ističe raznolike krajolike otoka i sve mogućnosti bicikliranja.

– Nadamo se kako će ovaj prvi film s fokusom na biciklizam biti inspirativan i na naše otoke privući zaljubljenike u aktivni turizam.

S obzirom na to kako se radi na razvoju tri proizvoda, trenutno se snima još jedan film na temu pješačenja i trčanja, a dogodine se planira i onaj predviđen za kajak aktivnosti. Svrha ovih filmova je predstaviti zadarski arhipelag kao destinaciju idealnu za outdoor entuzijaste. 

Novi promotivni film Zadarskog arhipelaga možete pogledati ovdje: 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

ULAZNICE U PRODAJI / 21. svibnja nova predstava HNK Zadar – “Lolita”

Objavljeno

-

By

U utorak, 21.svibnja u 20 sati pogledajte novu predstavu HNK Zadar, LOLITA . Riječ je o književnom  klasiku koji dosad u Hrvatskoj nije nikad postavljen na kazališnu scenu. Predstavu je prema motivima romana Vladimira Nabokova dramatizirao Patrik Gregurec, u režiji Vinka Radovčića. Igraju  Alen Liverić, Ivana Gulin, Damir Orlić, Žana Bumber, Dominik Karakašić i Rade Radolović.

U kazalištu trebamo čuti sve ono što je oko nas, a nije izgovoreno. Bilo bi divno kad bi roditelji nakon pogledane predstave odlučili više vremena posvetiti svojoj djeci, razgovarati s njima o svim temama… jer kako je kazao John Ray “Lolita bi nas sve – roditelje, socijalne radnike, pedagoge – morala potaknuti da budemo još budniji i pronicljiviji u odgajanju zdravijeg naraštaja u jednom pouzdanijem svijetu”  Vinko Radovčić, redatelj.

Lolita poziva na aktivno gledanje, na zaoštravanje kritičkog oka koje svatko od nas posjeduje, te poziva na proširivanje korištenja aktivnog gledanja i izvan kazališta. Patrik Gregurec, dramatug

“… zadarska Lolita izoštrenom intuicijom dovodi do dubokih uvida u tematiku i smisao predstave kroz artikulaciju problematike, ma koliko bila predstavljena na zamaman i artificijelan način. Roman je izazvao skandal 1955. godine kada je objavljen, a jednako je kontroverzan i danas, no unatoč izazovnoj tematici, predstava Lolita uspijeva pružiti duboko i provokativno iskustvo gledanja. Iz kritike, Vijenac  / Sanja Petrovski https://www.matica.hr/vijenac/786/duboki-uvidi-i-zamamna-artificijelnost-36220/

fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3_Ps4hLR4fePkquO46s24VIMAgUUBQ8Nhqs9z726DifGd7Axfi3QzUlZA_aem_Ady5F73HKXoiXUgH44Dy1TmPb2uYel1egmiXQK58T4s2saXbcxBudHdJuEDa7lxg0BL-FG0rYrloKOtNAGBlEQ6s

Napomena!

Predstava se ne preporučuje mlađima od 18 godina. U predstavi se koristi glasna glazba i zvuk pucnjeva iz pištolja.

Ulaznice možete kupiti online na Eventim.hr  https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/lolita-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-638392/event.html . Cijena ulaznice iznosi 10 eura.

 
Nastavi čitati

magazin

Objavljen redoslijed nastupa u finalu Eurosonga

Objavljeno

-

By

EBU je objavio raspored nastupa u finalu Eurosonga 2024. godine. Redoslijed je određen na temelju ždrijeba koji je održan odmah nakon prve i nakon druge polufinalne emisije.

Baby Lasagna nastupa 23.

Dio predstavnika odmah je bio raspoređen u prvu ili drugu polovicu finala, dok ih je ostatak završio u kategoriji “odluka producenta”, što znači da je švedski producent SVT slobodno mogao odlučiti kada će određene zemlje nastupati.

Uz odobrenje EBU-a, producenti sa švedske televizije SVT odlučili su kako ćemo finalne nastupe gledati ovim redoslijedom:

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 10. svibnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Imat ćete lijepe prilike za nova poznanstva, a posebno preko prijatelja. Ipak, svaku svoju riječ trebate vagati jer može nastati nesporazum.
KARIJERA: Neka vas ne muče neobični zahtjevi vaših šefova. Vi se držite provjerenih kriterija i obrazaca, a oni neka filozofiraju.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nemir i nesanica.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Zbrku koja će nastati u komunikaciji između vas i voljene osobe rješavat ćete iskrenim zagrljajima bez riječi.
KARIJERA: Pred vas će biti postavljen poseban zadatak. Izgledat će čudno, ali privlačno. Nešto u stilu Jamesa Bonda.
ZDRAVLJE&SAVJET: Sjetite se svojih prioriteta.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Zabava na koju se spremate bit će dobra, a ljudi vama naklonjeni. Samci će biti sretni u društvu ako ne pričaju previše, jer ih neće razumjeti.
KARIJERA: Na dnevni red dolaze zaostaci u poslovanju. To vas živcira i stvara vam zbrku, ali što se mora, mora se odraditi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Klupko se treba odmotati do kraja.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Oni vezani najbolje će se osjećati kod kuće u društvu voljene osobe. Oni koji još traže srodnu dušu bit će originalni u udvaranjima.
KARIJERA: Vaša inteligencija pokazat će se kao vrlo maštovita i pronicljiva u isto vrijeme. Imat ćete briljantne ideje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Okrenite se budućnosti.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: To što trenutačno postoji praznina ili distanca u vašim osobnim odnosima danas ćete zaboraviti kroz priču jednog kolege.
KARIJERA: Odličan je dan za vrlo specifične komunikacije koje zahtijevaju osjećaj za nijanse i posebne talente.

ZDRAVLJE&SAVJET: Prezentirajte svoje ideje, dobre su.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Vaše strasti bit će veće nego inače, a vi privlačni svakoj osobi suprotnog spola. Na vama je samo da se razmašete.
KARIJERA: Analizirat ćete mogućnost jednog kreditiranja ili sponzoriranja. Do rješenja ćete doći pomoću svoje intuicije.
ZDRAVLJE&SAVJET: Mogući su vrlo istančani umjetnički snovi ili nadahnuća.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Emotivnost, nježnost, osjećaj za prepoznavanje onih skrivenih suptilnih razina u odnosima – sve to danas možete doživjeti.
KARIJERA: Vaši kolege danas će vam izmamiti osmijeh na lice, jer će vas potaknuti da rješvate jednu zagonetku, a vi volite biti detektiv.
ZDRAVLJE&SAVJET: Osjećat ćete se odlično.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Bit ćete zaigrani, kreativni i spremni na svaku vrstu zabavljanja. Mnogi će ovaj osjećaj primijeniti i na posao gdje im je netko sklon.
KARIJERA: Zaposleni u umjetničkim djelatnostima iznjedrit će posebna djela. I ostali će biti vrlo kreativni i drukčiji od svih drugih.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pokažite svoje talente.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Partner će vas malo umoriti svojim zahtjevima. Neki će se okrenuti maštanju ili će aktivirati jednu platonsku ljubav.
KARIJERA: Vaši poslovni partneri i vaši nadređeni danas će teško nalaziti zajednički jezik. Vi ćete biti most koji će ih povezati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nađite kompromis.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Bit ćete maksimalno usredotočeni na voljenu osobu jer će situacija ili partner osobno tako tražiti.
KARIJERA: Neki će se pozabaviti sigurnosnim pitanjima na poslu. Gledat ćete da u osiguranju prođete što jefitinije.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vaši prijatelji vas možda špijuniraju.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Nije isključeno da nastane pravi kaos kad pokušate izraziti ono što osjećate. Stoga držite jezik za zubima, a ljubav pokažite djelima i sve će biti dobro.
KARIJERA: Mogući su problemi u zaključivanju kraćih faza poslovanja. Morat ćete biti precizniji.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nervoza i umor.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 10.05.2024.
LJUBAV: Iako ćete na vrlo zanimljiv način uspjeti izraziti svoje osjećaje, konačni rezultat ipak neće biti emotivno ispunjenje. Ono se još čeka.
KARIJERA: Poslovni kontakti postaju sve zanimljiviji, a teme o kojim raspravljate kao da su iz nekog SF filma.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ništa vas više ne može iznenaditi.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu