Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV IZ ŽUPANIJE: Dijele se nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu!

Objavljeno

-

Zadarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim iznajmljivačima za 2023. godinu. Nagrade se dodjeljuju s ciljem i u funkciji motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i turističke promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji obiteljskog smještaja kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije.

„Analizom potreba Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih segmenata u razvoju županije te je izradila Program za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji. Naime, privatni smještaj najbrojniji je u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno brendirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom“, istaknuo je županijski pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravni kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja.

„Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu“, poručuje Sjauš.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:

  • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
  • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
  • utjecati na podizanje standarda usluge i dodatno osnažiti turističku ponudu Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te
  • službeno nagraditi najbolje primjere dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Na Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu mogu se prijaviti privatni iznajmljivači apartmana/studio apartmana (najmanje 3*), kuća za odmor, soba sa pružanjem usluge doručka i seoskih domaćinstava na području Zadarske županije.

Nagrade će se dodijeliti za četiri glavne kategorije smještaja:

  • apartmani/studio apartmani (najmanje 3*),
  • kuće za odmor,
  • soba sa pružanjem usluge doručka i
  • seosko domaćinstvo.

Javni poziv je otvoren do 31. kolovoza 2023. godine.

Pobjednici osvajaju:

  • 1. nagrada: 2.000,00 eura i zlatnu plaketu,
  • 2. nagrada: 1.500,00 eura i srebrnu plaketu,
  • 3. nagrada: 1.000,00 eura i brončanu plaketu.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam.

Odgovori na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na tel. 023/350-430 ili 023/350-439.

Uključite se u projekt dodjele nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu i pokažite nam zašto je upravo vaš smještaj idealna destinacija za odmor!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“UČINIMO PRIVLAKU PRIVLAČNIJOM” / U subotu u Privlaci akcija čišćenja podmorja i priobalja

Objavljeno

-

By

U Privlaci se priprema akcija čišćenja podmorja i priobalja pod nazivom “Učinimo Privlaku privlačnijom”. Akcija će održati u subotu 25. svibnja od 9 do 12 sati u glavnoj luci u privlačkom Selu.

Udruga “Šijavoga” iz Privlake je glavni organizator, a u čišćenju će im se pridružiti ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, volonteri Gradskog društva Crvenog Križa Zadar, ronioci Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, Dječji Vrtić Sabunić iz Privlake, udruga Kanata te brojni drugi volonteri koji će pomoći veslajući na barkama ili skupljajući smeće uz obalu. Akciju sponzoriraju Općina Privlaka, TZ Općine Privlaka i T.O. Alen iz Privlake.

Sudionici se okupljaju na glavnom mulu u Selu od 9 sati, a nakon akcije se sve sudionike očekuje roštilj i dobra zabava.

Pozivaju se svi koji su spremni pomoći u akciji i pritom se dobro zabaviti da sutra u jutro dođu na glavni mul u Selu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Vlasnici zamoljeni da uklone autobuse uoči utakmice Zadar – Split!

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve korisnike i javnost o sljedećem:

petak, 24. svibnja 2024. u 20 sati i u nedjelju, 26. svibnja 2024., u 20 sati, u dvorani Krešimir Ćosić održavaju se finalne utakmice između KK Zadar i KK Split (FAVBET Premijer liga). Zbog velikog interesa publike i navijača, molimo sve vlasnike autobusa da ih uklone kako bi oslobodili parkiralište za posjetitelje utakmica.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV / Turistička zajednica ZŽ dijeli potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa. 

Ovaj javni poziv omogućuje bespovratna sredstava za programe i projekte koji obogaćuju turističku ponudu i stvaraju motive za dolazak kroz cijelu godinu. Uz to, cilj je produljiti potaknuti ravnomjerni razvoj turizma u svim dijelovima županije, kao i stvaranje prepoznatljivosti i brenda Zadarske županije kao destinacije turizma posebnih interesa, destinacije raznovrsne ponude i posebnih doživljaja. 

Potpore su namijenjene za edukaciju radi specijalizacije, promotivne svrhe ili nabavku opreme i uređenje prostora koji će podići razinu kvalitete ili dati dodatnu vrijednost na postojeću uslugu. U svakome slučaju ova inicijativa želi pružiti priliku za unapređenje i stvaranje jedinstvenih doživljaja za posjetitelje.  

U tu svrhu je protekle godine TZ Zadarske županije izdala „Priručnik za stvaranje doživljaja u Zadarskoj županiji“ koji može potencijalnim korisnicima pomoći u planiranju i realizaciji transformacije klasičnog i uobičajenog turističkog proizvoda ka autentičnom i relevantnom doživljaju koji ima dodanu vrijednost i koji se pamti. 

Korisnici mogu biti turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave, ustanove; tvrtke i i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, te OPG-i. 

Predmetni Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok će online prijave biti dostupne do 7. lipnja na poveznici:  https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu