Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / “Susret generacija” u Privlaci

Objavljeno

-

U nedjelju 30. svibnja u Privlaci na Loznici se održala druga po redu manifestacija „Susret genaracija”. Privlačani svih generacija i iz svih zaseoka kao i mnogobrojni gosti ujedinili su se na ovom zabavnom i društvenom događaju.

Bogati sportski i zabavni program za sve generacije u organizaciji udruge „Šijavoga” imala je prvenstveno humanitarni karakter. Sva prikupljena novčana sredstva išla su za liječenje Karla Magaša koji je s majkom Luisianom prisustvovao ovom događanju. 15-godišnji Karlo iz Vinjerca boluje od osteosarkoma (tumora kostiju) a s Privlakom je posebno povezan jer ga ovdje vežu i korijeni. Od prodaje majica s logom udruge i Privlake i prodaje raznovrsne hrane (roštilja, divljači, graha, hot doga, palaćinki,…) i pića, prikupljale su se donacije prisutnih. Nakon podmirenja osnovnih troškova, udruga Šijavoga sama donira 2.300 €, sponzori 2.170 € a u kutiji za donacije našlo se 565 €, što znači da je prikupljeno sveukupno 5.035 € za našeg Karla!

U natjecanju potezanja konopa, izbijanju boće/bula, kamena s ramena i nogometnog pikada sudjelovalo je 13 muških i 6 ženskih ekipa! Svaka ekipa sastojala se od 4 člana a najuspješniji u natjecanju osvojili su bogate nagrade. Muške ekipe bile su: „Tonći”, „Jakote”, „Punta”, „Planura”, „Šedovci”, „Galijoti”, „Bljušci”, „Konji”, „Grancigule”, „Marlboro”, „Bove”, „Konkulana škina” i „Ribari težaci”

Ženske ekipe bile su: „DIVEnice”, „Lako pero”, „Teško pero”, „Buvićke”, „Fantastic four” i „Jetiklje”.

Prve nagrade među muškom ekipom u potezanju konopa i u bacanju kamena s ramena, odnijela je ekipa „Planura”  koja je osvojila i janje i pršut.

Najuspješniji u izbijanju boće/bula bila je ekipa „Punta” koja je osvojila privlački šokol, a najbolji u nogometnom pikadu bila je ekipa „Konji” koja je osvojila paški sir.

Među ženskim natjecateljicama u potezanju konopa najbolja ekipa bila je „Teško pero”, koje su za glavnu nagradu osvojile večeru u konobi Planura, zatim ekipa „Buvićke” koje su u bacanju kamena s ramena osvojile pršut. Ženska ekipa „Fantastic four”  bila je najbolja u izbijanju boće te je osvojila privlački šokol a ekipa „DIVEnice” osvojila je paški sir u igri nogometnog pikada.

Za svu djecu održana je dječja olimpijada uz budno oko trenera Jurice Zankija i Danijela Šanga. Napuhanci za sve uzraste i jahanje konja u suradnji sa konjičkim klubom Sv. Krševan obradovali su i one najmlađe.

Sve prisutne za vrijeme cijele manifestacije zabavljao je Duje Stanišić sa svojim bendom koji je česti i dragi gost u Privlaci. Voditelji programa bili su Robi Zorić i Julija Stefanović. Cijeli program „Susreta generacija” trajao je od 13:00 do 20:00 sati kad su proglašeni pobjednici a u 21:00 sat sve je zaokruženo velikim vatrometom.

Udruga „Šijavoga” promicanjem tradicijskih vrijednosti našega kraja i civilnog društva i u ovom događaju je pokazala ono najvažnije – empatiju i pomaganje kroz humanitarni rad koji se najčešće krije skoro iza svih manifestacija koje su u njihovoj organizaciji. Općina Privlaka,  Turistička zajednica te razni sponzori, također potiču djelovanje ove udruge kroz osiguravanje novčanih i drugih sredstava kako bi se mnogi događaji mogli kvalitetno organizirali i održali.

Ponosni na uspješno održan drugi „Susret generacija” u Privlaci, završavamo sa motom udruge: SIPA ILI NOGA SVI SMO MI ŠIJAVOGA!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MEMORIJAL BOJNIK DAVOR JOVIĆ – NATJECANJE PRVI ZA HRVATSKU / Međunarodno vojno natjecanje u srijedu na području Zadarske županije

Objavljeno

-

By

Međunarodno vojno natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“ održat će se u srijedu 8. svibnja 2024. godine.

Natjecanje će započeti ispred bivše vojarne u Šepurinama kod Zadra s početkom u 6 sati, a završit će kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru u 12 sati, kada će se održati svečanost povodom završetka natjecanja i proglašenje pobjednika.

Svečani program povodom završetka natjecanja i proglašenja pobjednika natjecanja uključuje:

–          taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH,

–          nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“ –  predviđen početak oko 12:45 sati,

–          pokaznu vježbu vojno – akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne,

–          koncert klape „Sveti Juraj“ – predviđen početak u 15 sati,

–          završetak hodnje – dolazak umirovljenih djelatnika SG SOD „Damir Tomljanović – Gavran“ i

–          dodjelu odličja Red „Bana Jelačića“ Središtu „Damir Tomljanović – Gavran“.

Ovogodišnje natjecanje provodi se u čast obilježavanja 30. godišnjice pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana i 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran“.

Ukupno 80 sudionika, 72 natjecatelja i osam natjecateljica, od toga 40 pripadnika/ca Hrvatske vojske, 10 Ministarstava unutarnjih poslova, 30 iz savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz 12 država i jednog NATO zapovjedništva prolaze stazu dugu približno 34 kilometra na kojoj savladavaju sedam vojničkih zadaća.

PRELIMINARNI PROGRAM:

–       9:00 do 17:00 sati – taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH

–       12:00 sati –   pokazna vježba vojno-akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne

–       12:45 sati  nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“

–       15:00 sati   koncert klape „Sveti Juraj“.

Pozivamo građane da dođu kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru u 12 sati gdje će biti dočekani natjecatelji i proglašeni pobjednici međunarodnog vojnog natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVA IZ GRADA ZADRA: Popis korisnika stanova s osnova najma socijalne kategorije

Objavljeno

-

By

Popis korisnika stanova u vlasništvu Grada Zadra  s osnova najma socijalne kategorije objavljen je danas na sljedećoj poveznici: 

https://www.grad-zadar.hr/popis-korisnika-stanova-s-osnova-najma-socijalne-kategorije-1283/ 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U srijedu bez vode Alfirevićeva i Branimirova u Zadru; a u noći na četvrtak Nin, Privlaka, Zaton, Petrčane i Kožino!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Strabag d.o.o., dana 08.05.2024. godine (srijeda), u vremenu od 22:00h pa do dana 09.05.2024. godine (četvrtak) do 06:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Ninu, te mjestima Privlaka, Zaton, Petrčane, te Kožino.             

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene:

u gradu Ninu na Trgu Braće Radića, kod kuć.br. 3.,

u mjestu Petrčane u Ulici V, kod kuć.br. 26.,

u mjestu Privlaka u Ulici Ivana Pavla II, kod kuć.br. 96.,

u mjestu Kožino u ulici Put Sv Bartula, kod kuć.br. 85., te

u mjestu Zaton u Ulici zatonskih pomoraca, kod kuć.br. 1.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadrudana 08.05.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 08:00 h do 10:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ul.:

Ulica Frane Alfirevića

Obala kneza Branimira

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Obala kneza Branimira, kod kućnog broja 14.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu