Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Otvoren 21. Festival cvijeća u Sv. Filip i Jakovu

Objavljeno

-

Foto: BnM portal/Facebook

U organizaciji Turističke zajednice Općine Sv. Filip i Jakov danas je održano svečano otvorenje “21. Festivala cvijeća – Dani cvijeća u Svetom Filipu i Jakovu” te je tako ovo mjesto opet tradicionalno postalo sastajalište svih obožavatelja cvijeća, zelenila i zabavnog sadržaja.

Uz voditeljicu Branku Pelicarić te nastup Flower dueta u izvedbi Nere Gojanović i Nele Šarić te “DV Cvit”, mjesto otvorenja ovog slikovitog festivala je bio ambijent Ilirijinog hotela “Villa Donat”.

Festival je službeno otvorio načelnik Zoran Pelicarić koji je posebno pozdravio najmlađe sudionike te se zahvalio svima koji od samih početaka podupiru festival.

U nastavku donosimo fotogaleriju s Festivala cvijeća, te razgovor Radija BnM s načelnikom Sv. Filipa i Jakova, Zoranom Pelicarićem:

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

NATJEČAJ IZ GRADA ZADRA: Raspisan natječaj za Prometnu jedinicu mladeži. Rok za prijave 12. lipnja!

Objavljeno

-

By

Zamolbe za prijem u Prometnu jedinicu mladeži se zaprimaju do 12. lipnja, a potrebno ih je osobno dostaviti na propusni ured Policijske uprave Zadarske  

Ove godine, od strane Grada Zadra, Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, izdvojena su novčana sredstva za 8 pripadnika Prometne jedinice mladeži za 2024. godinu. 
Uvijet za prijem u Prometnu jedinucu mladeži je da kandidat ima prebivalište na području Grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane, te otoci koji administrativno pripadaju Gradu zadru), a ukoliko ostane slobodnih mjesta ista se mogu popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području Grada Zadra. ( Grad Zadar, Dopis: KLASA: 340-01/23-01/4952, URBROJ: 2198/01-14-24-2 od 13. svibnja 2024. godine.) .  

Pripadnici prometne jedinice mladeži moraju ispunjavati slijedeće uvijete propisane prema pravilniku (NN 148/08) o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica:

mora imati navršenih 16 godina života ili više 

primjeren u učenju, ponašanju i radu

mora imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuje potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine.

prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, te pripadnici koji su prošli obuku.

Pripadnicima prometnih jedinica mladeži, kada obavljaju poslove tih jedinica, pripada naknada u visini koju odredi nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave  (663,50 eura ). 

Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća:

1. prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu,
2. pravila prometa,                                                  
3. prometne znakove,
4. upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.

Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži možete preuzeti kod policijskog službenika na propusnom uredu Policijske uprave zadarske ili preuzeti na poveznici – obrazac 

Zamolbe će se zaprimati do 12. lipnja 2024. godine, a potrebno ih je osobno dostaviti na propusni ured Policijske uprave Zadarske, Ulica bana Josipa Jelačića br.30 u Zadru
 

Nepotpuno ispunjeni  obrasci u kojima nedostaju potvrde od škole i liječnika opće pr
akse neće se razmatrati.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Kiša prijeti još danas, od srijede sunčanije. Evo što donosi vikend…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vrlo nestabilno. Mjestimice kiša i lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer u središnjim i istočnim predjelima. Vjetar ponegdje umjeren istočni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo, poslijepodne u okretanju na umjeren jugozapadni. Uz nestabilnosti vjetar kratkotrajno jak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

U srijedu djelomice sunčano, ponegdje malo kiše ili kraći pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, poslijepodne na sjeveru Hrvatske sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na obali i otocima između, 14 i 18 °C. Najviša dnevna većinom između 20 i 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice sunčano i uobičajeno toplo za doba godine, ali ne posve stabilno. Mjestimična kiša uglavnom u obliku izoliranih, većinom popodnevnim pljuskova, rijetko praćenih grmljavinom. Vjetar većinom slab, u srijedu još umjeren jugozapadni.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE MASLINARA ZADARSKE ŽUPANIJE / Ciljevi: Nastavak edukacije maslinara i još  uspješniji plasman kvalitetnih ulja

Objavljeno

-

By

Dopresjednik Bore Pedić, predsjednik dr.  Ivica Vlatković i tajnik Josip Pavlica

Pod presjednajem dr. Ivica Vlatkovića  u Novigradu je održana godišnja skupština Udruge maslinara Zadarske županije. Na skupštini su objavljeni rezultati rada u protekloj godini, financijsko izvješće te planovi za predstojeće razdoblje.

„U protekloj godini Udruga je uz vlastita sredstva te sredstva Zadarske županije kao i uz donacije općina Pakoštane, Sukošan i Polača izradila svoju internetsku stranicu: Na njoj će, uz sve najvažnije podatke o Udruzi i njezinom radu, biti i popis maslinara (članova naše Udruge) kako bi ih potencijalni kupci i posjetitelji mogli lakše pronaći“,  izvjestio je Josip Pavlica, tajnik Udruge  koja okuplja 120 maslinara s područja Zadarske županije.   

Ulja tih maslinara, pojasnio je Pavlica,  bit će označena posebnom markicom Udruge kako bi bili prepoznatljivi. Nadalje, Udruga je aplicirala i na natječaj Ministarstva poljoprivrede, čiji ishod još uvijek ne znamo. Ukoliko bi on bio pozitivan, Udruga bi dobivenim sredstvima financirala dva studijska putovanja u Istru, te organizirala niz predavanja eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva, ishrane i zaštite bilja. Također, Udruga je dobila određena sredstva s kojima će se članovima refundirati kotizacija za međunarodno maslinarsko natjecanje u New Yorku gdje su  i ove godine maslinari Zadarske županije osvojili značajne uspjehe.

Čestitajući nagrađenima u New Yorku  i na domaćim manifestacijama uljara i maslinara Noćnjaku i Danima masline, predsjednik Udruge dr. Ivica Vlatković je  rekao da treba iskoristiti svaku javnu manifestaciju za afirmaciju kvalitetnih ulja, te  na stručan i nenametljiv način poučavati ljude da znaju razlikovati kvalitetno i nekvalitetno maslinovo ulje.

Skupština je protekla u konstruktivnom ozračju. Članovi su  iznijeli svoje primjedbe i prijedloge. Na kraju su definirani ciljevi  za narednih godinu dana, a to su, navodi Pavlica,  daljnja edukacija maslinara ,  poboljšanje plasmana naših ulja, održavanje postojeće kvalitete uz kontinuirani rast te sudjelovanje na što više  domaćih i inozemnih natjecanja na kojima se ocjenjuje kvaliteta ulja.

Nakon završetka Skupštine  nazočni članovi Udruge maslinara Zadarske županije obišli su i nastavili su druženje u masliniku dr. Ivice Vlatkovića u Novigradu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu