Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ODGAĐATE SHOPPING? Donosimo radno vrijeme zadarskih shopping centara za Uskršnje blagdane…

Objavljeno

-

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru u dane Uskrsnih blagdana:

BAUHAUS:

Sub. 08.04.2023. od 8:00 – 14:00;

Ned. i Pon. 09.04. i 10.04. zatvoreno

KAUFLAND:

sub: 07:00 – 22:00 h

09.04. Zatvoreno

10.04. Zatvoreno

KONZUM:

Na Uskrs, 9.4. i Uskrsni ponedjeljak, 10.4. prodavaonice neće raditi.

U subotu 8.4.2023. sve prodavaonice radit će prema regularnom radnom vremenu.

LIDL:

Nedjelja i ponedjeljak – zatvoreno.

INTERSPAR

Na Uskrs su sve trgovine su zatvorene.

Uskršnji ponedjeljak:

City Galleria – od 8 do 14

A. Starčevića – od 7 do 20

Bleiburških žrtava – od 7 do 20

Bibinje – od 8 do 14

PLODINE

na Uskrs 09. 04. 2023. supermarketi će biti zatvoreni.

Na Uskršnji ponedjeljak, 10. 04. 2023. supermarketi će raditi prema nedjeljnom radnom vremenu.

Najbliži supermarket i njegovo radno vrijeme možete provjeriti na linku.

SUPERNOVA:

Subota: do 21

Nedjelja i ponedjeljak – zatvoreno

TOMMY

Tommy prodavaonice će na Uskrs, 9. 4. 2023. biti zatvorene.

Na Uskrsni ponedjeljak, 10. 4. 2023. prodavaonice će raditi prema prilagođenom radnom vremenu koje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Martin Sinković posjetio 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila HRZ-a

Objavljeno

-

By

Foto: HRZ

Legendarni hrvatski veslač Martin Sinković posjetio je protekli tjedan 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Martina Sinkovića ugostio je satnik Ivan Dukić, pilot na Canadairu CL-415 koji se i sam bavio veslanjem prije vojnog poziva i karijere u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a bio je juniorski prvak u veslanju u Hrvatskoj.

“Osim što sam sportaš, ugovorni sam pričuvnik Hrvatske vojske, a uz to i zaljubljenik u zrakoplove te sam rado iskoristio poziv da posjetim vojarnu u Zemuniku”, izjavio je Sinković prilikom posjete te istaknuo kako mu je u počecima karijere satnik Ivan Dukić kao jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj bio uzor i kako mu je velika čast posjetiti protupožarnu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Prilikom posjete, Martina Sinkovića oduševio je avion Canadair: “Nevjerojatno mi je na koliko stvari piloti kanadera moraju paziti prilikom gašenja požara. Obzirom da često veslam na Peruči ponekad i tamo vidim kanadere koji mi uvijek izgledaju fascinantno, a sada sam ih imao priliku vidjeti i s druge pozicije pa mi je zato još zanimljivije”.

Zapovjednik 855. protupožane eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je hrvatskom veslaču na posjeti te mu u znak pažnje uručio plaketu 855. protupožarne eskadrile s potpisima svih pilota eskadrile.

“Ovim putem želim još jednom zahvaliti Ivanu Dukiću i zapovjedniku pukovniku Darku Kučeju kao i ostalim kolegama što su nas lijepo ugostili i sve nam pokazali”, rekao je krajem posjeta eskadrili Martin Sinković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Predsjednik Milanović u Zadru odlikovao Središte za obuku dočasnika Redom bana Jelačića za doprinos razvitku OSRH

Objavljeno

-

By

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas u Zadru na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine. Tim povodom Predsjednik Republike odlikovao je Središte gardijsko za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“  Redom Bana Jelačića za izniman doprinos u ustroju i razvitku  Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uoči dodjele odlikovanja pročitana je povjesnica Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine, postrojbe koja je osnovana 17. travnja 1994. godine na inicijativu generala Ante Gotovine. Cilj postrojbe je stvaranje visoko profesionalnog i autoritativnog dočasnika odnosno zapovjednika desetine ili voda koji će biti primjer podređenima i uzdanica nadređenima uz visoku nacionalnu svijest i s osobnošću hrvatskog vojnika.

„Prvi dočasnik Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske – naš je pripadnik , prvi dočasnik Središta za razvoj vođa – naš je pripadnik, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, zapovjednik Središta za razvoj vođa Marko Babić – naš je pripadnik i mnogi naši pripadnici i polaznici raznih obuka obnašali su ili još uvijek obnašaju odgovorne dužnosti u Hrvatskoj vojsci“, rekao je između ostalog umirovljeni djelatnik Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine Željko Turić koji je čitao povjesnicu Središta.

Nakon dodjele odlikovanja predsjednik Milanović sudjelovao je na svečanosti završetka natjecanja Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku“ na kojoj je uručio prijelazni pehar pobjedniku natjecanja. Ovogodišnje natjecanje održano je povodom obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran” te u spomen na 30. godišnjicu pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku” održalo se na području bivše vojarne u Šepurinama, Nina, Ninskih Stanova, Žerave i Zadra. Cilj natjecanja je prikazati odlike hrvatskog vojnika – požrtvovnost, hrabrost, izdržljivost i predanost, a natjecatelji pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja pokazuju svoje znanje i vojničke vještine te tjelesnu i psihološku pripremljenost na zahtjevnoj stazi dugoj približno 34 km, savladavanjem sedam radnih točaka. Natjecali su se pripadnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova te pripadnici oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja.

Na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPA BELAFUŽA / U subotu Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji

Objavljeno

-

By

Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji održava se u subotu, 11. svibnja u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Susret prvenstveno okuplja djedove i bake, kao i sve ljude u tjelesnoj potrebi, nepokretne i invalide, ali i njihove obitelji i osobe koje skrbe o njima, započinje u 10 sati u kripti župne crkve na Belafuži koja ima i pristup za invalide.

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa. Susret se ujedno održava prigodno uz blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, a organizira ga Povjerenstvo za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi. Tim susretom želi se afirmirati dostojanstvo starijih i osoba s posebnim potrebama i zahvaliti njegovateljima na požrtvovnom radu s ljudima u tjelesnom stanju koje iziskuje osobitu njegu i skrb. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu