Connect with us

magazin

“ZLATNO SIDRO” Marina D-Marin, Olive Island Marina i Marina Kornati među najboljima u državi

Objavljeno

-

Marina Dalmacija, foto: d-marin.com

Nautička patrola završila je obradu ocjena i bodovanje marina za priznanja u 2022. godini, koje dodjeljuje šestu godinu za redom. Po prvi put do sada primijenjeno je online anketiranje nautičara, prvi put se ocjenjivao rad marina kroz cijelu godinu, a ne samo u sezoni, i prvi put dosad ocjena marine uključivala je i njenu online reputaciju.

Ovo su marine sa područja Zadarske županije koje su osvojile priznanja Nautičke patrole za 2022. godinu:

BRONČANO SIDRO osvojila je MARINA DALMACIJA, D-Marin – Sukošan

Marina D-Marin Dalmacija u Sukošanu kod Zadra, najveća marina u Hrvatskoj, prema online glasovima nautičara na portalu Nautička patrola, te svojom online reputacijom osvojila je Brončano sidro Nautičke patrole za 2022. godinu. Prosječna ocjena glasova nautičara je 4,7.

Marina je vrlo logično posložena. Od super luksuznog Portus Beach Cluba na poluotoku, preko vlasničkih plovila po veličini, posebno motornih, posebno na jedra, do servisne i čarter zone na drugom kraju marine. Čarter zona je smještena blizu samog morskog ulaza u marinu. Najveća je u Hrvatskoj: sa 16 čarter agencija, flotom od 440 brodova, 480 energetskih ormarića, pet sanitarnih čvorova, 7 trafostanica, sustavom održavanja, 24-satnim dežurstvom …

Sve je savršeno organizirano, a to je prepoznatljivo već kod dočeka mornara na ulazu u marinu. Manevarski bazeni su prostrani i komforni, a takvi su i gatovi. Omogućuju privatnost na svakom brodu, i po krmi i po boku. Gatovi su posve čisti i uredni. Ničega na njima nema osim ormarića sa strujom i vodom. Nikakvih privatnih stvari ispred broda. Ni bicikla. Ovdje je kućno pravilo da je gat javno dobro i jednako pripada svim nautičarima na vezu, tako da nitko nikome ne smeta.

Portus Beach Club & Restoran je najekskluzivnije mjesto D-Marin Dalmacije. Velika plaža s ležaljkama i suncobranima. Ispred plaže je osam „plutajućih otoka” za one koji žele biti sasvim izdvojeni i zaklonjeni od sunca imati komadić svojega mora, punu privatnost, uz koju razhlađeni šampanjac, sladoled, osvježujući napitke i rashlađene ručnike. Na plaži je bar s koktelima, u sjeni jedara-suncobrana. Uz plažu je igralište za odbojku na pijesku i dječje igralište.

Otkako su Britanci preuzeli D-marin, kao najveći lanac marina u Mediteranu njihove su marine i u Hrvatskoj postale vodeće u digitalnoj i zelenoj tranziciji i štednji energije. Od prošle godine sve marine u tom lancu omogućuju digitalnu online rezervacije i plaćanja veza što traje samo dvije minute. Tijekom ove godine u svim svojim marinama D-Marin postavlja D-Smart pametne ormariće, koji potpuno digitaliziraju potrošnju energije daljinskim mjerenjem i kontrolom te digitalno plaćanje. Unaprijeđen je i sustav sigurnosti plovile. U svim D-marin marinama primjenjuje se sustav Sense4boat Krešimira Žica sa senzorima koji upozoravaju na stanje baterije, stanje vode u santini (kaljuži), pojavu dima, temperaturu motornog prostoru i ostalih kritičnih zatvorenih dijelova broda, a ujedno i štite brod od krađe.

Prenosimo primjedbe nautičara – dobre i loše. Prevladavaju ipak pozitivna mišljenja, uz poneku primjedbu. Najviše primjedbi odnosi se na netransparentne cijene, i to je prostor za poboljšanje usluge ove marine.

Njemačka, vlasnik broda: „Nažalost, na recepciji nam nisu mogli pokazati cjenik, to nismo doživjeli ni u jednoj drugoj marini.

Slovenija, skiper broda u čarteru: “Vez? cijena dizalice? Sve se mora tražiti pojedinačno mailom i poskupjelo je 10% u odnosu na prošlu godinu. Na web stranici cjenik je uklonjen, zašto?“

Njemačka: WHtjeli smo preko interneta rezervirati mjesto za naš brod, ali unatoč beskonačnoj potrazi nismo uspjeli pronaći nijednu cijenu. Zašto nema cjenika?W

Češka, vlasnik broda: „Vez ćete platiti više od 100 eura, ali ako nemate odgovarajući kabel za priključak struje, onda imate problem. Idi kupi u dućanu. Trebao biti otvoren do 21 h, zatvoren je već u 20 h.”

Srbija, gost na vlasničkom brodu: „Vrlo lijepa marina, ali nije jeftina, 157 eura za brod od 51 stopu za jednu noć.“

Italija, gost na čarter brodu:„Fantastično! Ljubazno osoblje! Prekrasan zalazak sunca!“

Danska, gost na vlasničkom brodu: „Osiguran parking za aute, opcija i natkriveno. Ima sve što marina treba imati. Osoblje spremno pomoći!“

Njemačka, vlasnik broda: „Savršeno uređena marina.“

Hrvatska, skiper na čarter brodu: „Odlična usluga u lijepoj marini.“

Slovenija, gost na vlasničkom brodu:„Dojmila me se izvanredna čistoća mora i marine.. Ni jedan opušak ili komadić nekog papira.“

Njemačka, vlasnik broda: „Smještena na pravom mjestu – tri Nacionalna parka u blizine, lijepo ljeti i zimi.“

Austrija, vlasnik broda: „Najbolja marina na Jadranu. Vrlo profesionalni i ugodni ljudi.“

Češka, gost na vlasničkom brodu: „Odlično! Vrhunski uređena plaža sa svim mogućim sadržajem za djecu i odrasle. Apsolutno ništa ne fali. Usluga i ugostitelji odlično, zaposlenici vrhunski.“

Slovenija, vlasnik broda: „Vrlo velika marina s odličnim sanitarnim čvorom. Nažalost nema mogućnosti kupovine. Samo mali, prazan i minimalistički dućan. Pa taksijem do supermarketa izvan marine. Vikendom u restoranu nema slobodnog mjesta.“

Hrvatska, skiper na vlasničkom brodu: „Najveća, najsigurnija i najčišća marina na Jadranu s ljubaznim osobljem od mornara do recepcije.“

Slovenija, skiper čarter broda: „Velika dobro opremljena marina. Malo nespretno zbog veličine.“

Švicarska, vlasnik broda: „Imao sam odlično iskustvo. Jako sam zadovoljna uslugom, a osoblje na recepciji je bilo izuzetno ljubazno. Moja je jahta bila dobro zbrinuta.“

Poljska, gost na čarter brodu: Unajmili smo brod i bili sretni. Sanitarije su vrhunske. Gastro nije bilo tako sjajno… Parkiralište i pristupačnost vrlo dobri. Bilo bi i bolje da su na raspolaganju vagoni za prijevoz prtljage i namirnica do broda.”

Italija, vlasnik broda: „D-marin je super! Ogromna marina, savršen za privez. Vrhunske kupaonice koje nećete tako brzo zaboraviti. Spavanje u apsolutnoj sigurnosti i tišini. Mjesto Sukošan udaljeno je 15 minuta hoda. Izvan marine su restorani. Posjetiti.”

Priznanje MOJA NAJDRAŽA MARINA osvojila je OLIVE ISLAND MARINA

U online anketi Nautičke patrole za 2022. godinu kao odgovor na pitanje – u kojoj se hrvatskoj marini osjećaju najugodnije, najviše gostiju 60 hrvatskih marina upisalo je ime Olive Island Marine smještene u Sutomišćici na otoku Ugljanu. Pojedini anketirani nautičari tome su dodali i svoje opaske:

Austrija, vlasnik broda: “Veoma lijepa, ugodna, tiha i čista marina”

Njemačka, vlasnik broda: “Najčišća, najodržavanija marina s prekrasnim cvjetnim gredicama i super prijateljskim osobljem i vlasnicima”

Austrija, skiper u čarteru: “Ovo je i meni i mojim gostima najljepša i najdraža marina u Jadranu”

Mađarska, vlasnik broda: “U ovoj se marini osjećam najugodnije. Sve je vrlo čisto, tuševi i toaleti su fenomenalni”

Hrvatska, vlasnik broda:” Sve je super, posebno ugostiteljska ponuda, blizina plaže, bazen”

Njemačka, vlasnik broda:”Od 2006. smo u marini Olive Island, ovdje se osjećamo veoma dobro. Odličan ugođaj i dobra veličina marine za kontakt s drugim nautičarima”

Češka, vlasnik broda: “Olive Island mi je najugodnija marina”

Hrvatska, vlasnik broda: “Sjajna usluga, ljubazno osoblje”

Austrija, vlasnik broda na stalnom vezu u marini Olive Island: “Jako čisto, dobra usluga, dobra hrana, prekrasna botanika – kao san.”

ZLATNO SIDRO ZA NAJBOLJU MARINU SA CHARTEROM osvojila je MARINA KORNATI, Biograd na Moru

Marina Kornati u Biogradu na Moru broji 720 vezova, od čega je 400 vlasničkih i čak 320 namijenjenih čarteru. Ovdje je i stvorena jedna od prvih čarter flota u hrvatskoj nautici. Naime, Ilirija d.d. je odmah 1974. godine uz marinu osnovala i vlastitu čarter flotu sastavljenu od 40 Elanovih plovila.

Kako bi se stvorili bolji uvjeti za sve goste, i vlasnike brodova i one u čarteru, obavljena je temeljita rekonstrukcija cijele marine. Uklonjeni su stari fiksni gatovi i postavljeni novi širi i komotniji pontonski, promijenjena je cjelokupna instalacija za struju i vodu, proširene su i napravljene nove sanitarije, posebno za čarter goste. Uveden je automatski sustav kontrole parkinga …

Restoran je na glasu po dobroj hrani. A vrh svega, ona je odlično ishodište za krstarenja, osobito na Kornate, po čemu je i dobila ime.

Danas u marini djeluje čak 15 čarter firmi, koji u sezoni privuku tisuće gostiju. Upravo njihovi glasovi priskrbili su ovoj marini priznanje za najbolju čarter marinu.

Ilirija d.d. i Marina Kornati postigli su odličan sklad suživota vlasnika brodova i čarter gostiju, što je inače veliki problem marina čiji se vlasnici brodova na stalnom vezu često žale na buku i nered što ga, osvakog ljetnog vikenda stvaraju „čarteraši“. Dodajmo svemu da je marina toliko učinkovito organizirana da su u njoj organizira i najveći hrvatski sajam nautike.

(Izvor: Nautička patrola)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

SVIBANJ U KINO ZONI: Filmska retrospektiva jednog od najboljih svjetskih redatelja – Michaela Hanekea! Donosimo PROGRAM…

Objavljeno

-

By

Svibanj u Kino Zoni i Kino Velebit iz Koprivnice, donosi punokvrnu retrospektivu jednog od ponajboljih europskih, ali i svjetskih redatelja posljednjih četiri desetljeća, Michaela Hanekea!

Program započinje ove srijede projekcijom filma Amour u 20 h, a uvodnu riječ dati će umjetnički savjetnik Kino Zone, filmolog Mario Županović.

Nakon projekcija filmova Benny’s video i Funny games održati će se i filmske analize koje će voditi Erik Lončar ( the FILM itself )!

Projekcije će se održavati paralelno u oba kina povezujući filmski obalu i unutrašnjost u zajedničkom iskustvu autorskog pečata majstora filma, Michaela Hanekea.

Ciklus filmova Michaela Hanekea sufinaciran je sredstvima Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb, Zaklade Kultura nova i udruženja Europa Cinemas.

Satnica projekcija u Kino Zoni:

08.05. u 20 h
Amour

15.05. u 20 h
White Ribbon

17.05. u 18 h
Benny’s video

22.05. u 18 h
Seventh continent

24.05. u 20 h
Cache

29.05. u 18 h
Funny games

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 7. svibnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Mnogi će se raspričati o ljubavi u kojoj ne nedostaju strasti. Oni u vezama malo će provocirati.
KARIJERA: U poslovima s ljudima djelovat ćete sigurno i učinkovito. Koristit ćete i svoj šarm u kontaktima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Više se odmarajte.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Ako je bilo obiteljskih peripetija, danas će se raščistiti, ali vaši osobni odnosi još vam ne pružaju zadovoljstvo kakvo očekujete.
KARIJERA: Danas nećete lako nalaziti zajednički jezik niti sa suradnicima, niti sa šefovima. Stoga šutite i radite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Treba vam relaksacija.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Balansirat ćete između onog što bi vi željeli i onog što otkrijete kao realnost. To neće biti isto.
KARIJERA: Bit će potrebne vaše male prilagodbe kako bi sklopili jedan posao. Zato ne srljajte, nego surađujte.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nalazite rješenje za manje probavne smetnje.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Vaša najdraža osoba bit će osjetljiva i agresivna u isto vrijeme, a vi ćete „hodati po jajima“. Treba sve to izdržati.
KARIJERA: Ono što radite sami, uglavnom će vam ići od ruke. U onom što radite s drugima, snalazit ćete se teško.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite korak po korak.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Ne slutite ništa bolje od pomalo dosadnjikave večeri uz televizijski program. Ugasite TV i posvetite se partneru.
KARIJERA: Još ćete analizirati niz detalja oko teme za koju nedostaju sve informacije. Uskoro ćete sastaviti slagalicu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Mala neravnoteža u krvnoj slici.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Iako ćete danas naći prave riječi i tako pridobiti partnera za svoje namjere, u duši ćete biti napeti. Prolazno je.
KARIJERA: Vaše ideje bit će sjajne, ali sada nije najbolji trenutak da ih prezentirate. Nešto će možda i proći, ali ne sve.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite polako.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Dok dan bude prolazio, vi ćete sve više razmišljati o sebi i svom partneru, kao i o tome kakva vam je veza.
KARIJERA: Danas biste u poslu mogli pokazati zavidnu razinu intuicije. Stoga se oslanjajte na svoj unutrašnji glas.
ZDRAVLJE&SAVJET: Duševni nemir.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Uz diplomaciju nema prepreka da biste ostvarili sklad, razumijevanje i sreću s osobom do koje vam je stalo.
KARIJERA: S lakoćom ćete rješavati većinu postavljenih zadataka. Komunikacija će vam teći glatko i jasno.
ZDRAVLJE&SAVJET: Bit ćete otvoreni i kreativni.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Mala kolebanja bit će povezana s nedostatkom samopouzdanja. Ne trebate žuriti s izražavanjem osjećaja.
KARIJERA: Pred vama su nove poslovne mogućnosti, no još niste svjesni o čemu se zapravo radi. Razmotrite opcije.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne gonite druge.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Vaši ljubavni ideali bit će na neki način ispunjeni, ali to ne znači da ne treba i dalje ulagati napore u razvoj veze.
KARIJERA: Osjećat ćete da dolazite na vagu na kojoj će se raspoređivati snage u poslu. Vi ćete tražiti svoje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Oprez je potreban u prometu.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Odličan je dan za izlaske, druženja i zabavljanja. Oni koji žele naći srodnu dušu neka svakako izađu među ljude.
KARIJERA: Vaša zaigranost i mašta danas bi mogli doći do izražaja u rješavanju raznih poslovnih problema.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki će biti previše popustljivi.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 07.05.2024.
LJUBAV: Ono čega trenutačno nema u vašim privatnim odnosima danas ćete uspješno nadomjestiti svojom maštom.
KARIJERA: Promjene koje se provode na radnom mjestu počinju davati prve rezultate koji vama idu u prilog.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vjerujte u sebe.

 
Nastavi čitati

magazin

VIDEO / Zadarska pjevačica Sanella predstavlja novi singl i spot “Tvoja mlada”

Objavljeno

-

By

Fotografije: Marko Grzunov

Nakon glazbene pauze, zadarska pjevačica Sanella predstavlja pjesmu „Tvoja mlada” za koju kaže da je savršena za prvi ples na vjenčanjima.

Kao stvorena za prvi ples
Za pjesmu ‘Tvoja mlada’ moram reći da je došla u pravo vrijeme, u prave ruke pjevačice koja ju je znala iznijeti, baš onako kako i treba. Pjesma govori o jednom posebnom danu koji sanjaju sve djevojke, ali najbolje je poslušati i sve će biti jasno”, poručio je autor pjesme Rudolf Dvorski.

Ivan Popeskić aranžmanom je zaokružio pjesmu, a Sanella, koju je ova pjesma osvojila na prvu, poručuje da je uživala u snimanju te da je veoma zadovoljna ovom glazbenom pričom koja će zasigurno naći svoje mjesto kao dio repertoara na vjenčanjima, najromantičnijem i najvažnijem danu dvoje zaljubljenih i tako upotpuniti taj dan.

Spot s čarobnim kadrovima
Iz Sanellinog spota i ovog je puta stao Jerko Marić koji je poručio: “Završili smo naš četvrti spot, ali ovo je najbolja pjesma do sada! Baš sam sretan što sa Sanellom opet surađujem, što smo opet snimali spot i nadam se da će ova pjesma naći svoje mjesto na pirovima, da će ljudi s njom sretno ulaziti u brak“.

Spot je sniman na čarobnoj lokaciji kraj crkvice Svetog Duha koja se nalazi nedaleko od Posedarja.
 

Povratak glazbi
U svojoj pjevačkoj karijeri Sanella je nastupala na brojnim festivalima poput Melodija JadranaZadarfestaMelodija Mostara, pa sve do manje razvikanih festivala, te je često osvajala i nagrade, što publike, što žirija. Surađivala je i imala duete s Ivicom Sikirićem Ićom, Ivanom Ivom Županovićem, Zoranom Jelenkovićem, te s autorima poput Rudolfa Dvorskog, Marka Tomasovića te Kristijana Rahimovskog, a tako i s producentima poput Nikše Bratoša, Ante Gašpardija te Filipa Gjuda.

Iza nje je i uspješna manekenska karijera te zbirka poezije „Prst sudbine“. No, kako kaže, glazba joj je ipak najveća ljubav, a nova će pjesma “Tvoja mlada” zasigurno osvojiti mnoge.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu