Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TAKE IT SLOW U petak u Gaženici rasprava o kruzing turizmu u Zadru i Zadarskoj županiji

Objavljeno

-

foto: LUZ

Sveučilište u Zadru u okviru projekta TAKE IT SLOW, a u suradnji sa Zadar Cruise Port – Putnička luka Gaženica i Lučkom upravom Zadar, organizira događanje “Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji”. Događanje će se održati 3. ožujka 2023. godine u Putničkoj luci Gaženica u poslijepodnevnim satima.

Sveučilište u Zadru partner je na projektu “Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow” (TAKE IT SLOW) koji je sufinanciran u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. Projektom TAKE IT SLOW se, među ostalim, nastoji razviti pametan i učinkovit okvir za upravljanje, marketing i promociju u turizmu te omogućiti transfer tehnologija i znanja dionicima na lokalnoj, regionalnoj i EU razini.

U duhu projekta TAKE IT SLOW, a u suradnji sa Zadar Cruise Port – Putnička luka Gaženica i Lučkom upravom Zadar, Sveučilište u Zadru organiziralo je edukativno događanje na temu “Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji”.

Grad Zadar i Zadarska županija imaju veliki potencijal postati prepoznatljiva i važna destinacija u kruzing industriji na Jadranu i Mediteranu, a ovo događanje okuplja relevantne dionike i ostalu javnost s ciljem daljnjeg razvoja kruzing turizma u Zadru i Zadarskoj županiji.

Osim toga, cilj ovog događanja je jačanje suradnje dionika u destinaciji, bilo da se radi o pomorskom, gospodarskom, turističkom, obrazovnom i javnom sektoru. Jasnom komunikacijom, zajedničkom strategijom i osobnom posvećenošću svih uključenih moguće je promišljati o Zadru i Zadarskoj županiji kao održivoj kruzing destinaciji s modernom infrastrukturom, koja će donijeti koristi cijeloj lokalnoj zajednici.

Na samom početku događanja razgledat će se suvremeni terminal za prijem kruzing turista, nakon čega slijedi edukativni program vezan uz kruzing industriju u svijetu i Hrvatskoj te razvoj lučke infrastrukture kao preduvjeta za razvoj kruzing turizma, ali i lokalnog prometa.

Osim toga, izložit će se iskustva vezana uz organizaciju izleta koji povezuju kruzing turizam i zaleđe, s obzirom na njihov značaj u podizanju atraktivnosti i doživljaja same kruzing destinacije.

U okviru događanja predstavit će se i rezultati projekta TAKE IT SLOW vezani uz kreiranje pametnog strateškog okvira za inovativne jadranske turističke destinacije, proizvode i usluge.

Sveučilište u Zadru je svoj fokus u projektu TAKE IT SLOW usmjerilo povezivanju razvijenih obalnih destinacija sa zaleđem što je, u konačnici, cilj i kruzing turizma u Zadru i Zadarskoj županiji.

U nastavku donosimo program:

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U ZAGRLJAJ / Večer pripovijedanja u zadarskoj udruzi slijepih

Objavljeno

-

By

Mirjana Mrkela zove vas U ZAGRLJAJ!

17. svibnja u 18 h dođite u zadarsku udrugu slijepih!

https://www.auto-karta-hrvatske.com/zadar/poljana-pozarisce/1

U zagrljaj priča povest će vas majstorice pripovijedanja Jadranka Dunatov, Sanja Grgina i Željana Buljat.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STUDENTSKI PROJEKT / U Gradskoj knjižnici Zadar “Sajam mogućnosti”

Objavljeno

-

By

U petak, 17. svibnja 2024., u Gradskoj knjižnici Zadar, od 13 do 18 sati, održava se Sajam mogućnosti – događaj nastao u sklopu studentskog projekta koji okuplja udruge mladih s područja Zadra.

Cilj događaja je predstaviti udruge srednjoškolcima, studentima i svim zainteresiranima te im pokazati kako mogu realizirati svoje ideje kroz volonterstvo i prakse. 

U sklopu događaja održat će se panel rasprava udruga te niz radionica, a prijave za radionice vrše se putem poveznice: https://forms.gle/eNxNrFubeDenqZHo7

Za sve sudionike osigurana je besplatna kava, a tu su i različite nagrade za one koji posjete štandove udruga. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Oblačno sa sunčanim razdobljima. Za četvrtak najavljeni obilni pljuskovi

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Ponegdje kiša i grmljavina, u prvom dijelu dana uglavnom na Jadranu i u krajevima uz njega, a poslijepodne i u središnjim predjelima. Navečer mjestimice na Jadranu može biti izraženijih pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu jugo, ponegdje i jako. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C.

U četvrtak promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, a uglavnom su navečer lokalno mogući izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom. U Dalmaciji će biti najviše sunčanih razdoblja, a past će i najmanje kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku na udare i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, ponegdje i olujno. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, na Jadranu između 15 i 19 °C. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno. Mjestimična kiša bit će češća u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a posebice su u četvrtak navečer i u noći na petak mogući izraženiji i lokalno obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. U subotu sunčanije uz rijetku oborinu. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku na udare i jak, od petka jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, ponegdje i olujno, u petak u postupnom slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu