Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SUBOTA, VRULJICA Otvara se prvi zadarski senzorički park po uzoru na najrazvijenije inkluzivne europske gradove!

Objavljeno

-

Dođite i družite se s nama na otvorenju novoopremljenog senzoričkog parka Vruljica – u ovu subotu, 11.02.2023., od 10 do 13 sati, stoji u objavi iz Grada Zadra.

Omiljeni zadarski park Vruljica, postao je prvi zadarski senzorički park za igru i zabavu za svu djecu!

Jedinstveni i, u punom smislu riječi, inkluzivni koncept igrališta u kojemu djeca i mladi postižu iskustveno, cjelovito i socijalno učenje. Prostor parka pomno je osmišljen tako da svojim elementima i sadržajem omogućava učenje kroz 𝗼𝘀𝗷𝗲𝘁𝗶𝗹𝗮 potičući djecu i mlade na kretanje, razvijanje pažnje i stimulaciju osjetilnih sustava koristeći 𝗶𝗴𝗿𝘂 kao osnovni medij za učenje.

Kroz projekt 𝗜𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗣𝗹𝗮𝘆 park je opremljen s preko 20 novih sprava za igranje u kojima će sva djeca moći uživati, a posebice 𝗱𝗷𝗲𝗰𝗮 𝘀 𝘁𝗲𝘀̌𝗸𝗼𝗰́𝗮𝗺𝗮 𝘂 𝗿𝗮𝘇𝘃𝗼𝗷𝘂, koja će po prvi puta u svome gradu moći uživati u ljuljačkama, koristiti vrtuljak i druge brojne sprave za igranje, posebno prilagođene baš njima po najvišim standardima sigurnosti i kvalitete! Time park Vruljica postaje prvo zadarsko inkluzivno igralište za svu djecu, a igra postaje dostupna svima! 👏

Dok čekamo da nam se park ponovno zazeleni i trava izraste, zasadite s nama aromatično bilje, igrajte se te isprobajte nova igrala uz veselu atmosferu i aktivnosti za najmlađe, poruka je iz Grada.

𝗢 𝗣𝗥𝗢𝗝𝗘𝗞𝗧𝗨

𝘎𝘳𝘢𝘥 𝘡𝘢𝘥𝘢𝘳, 𝘶 𝘶𝘭𝘰𝘻𝘪 𝘷𝘰𝘥𝘦𝘤́𝘦𝘨 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳𝘢, 𝘴𝘶𝘥𝘫𝘦𝘭𝘶𝘫𝘦 𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘷𝘦𝘥𝘣𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵𝘢 𝘱𝘰𝘥 𝘯𝘢𝘻𝘪𝘷𝘰𝘮 „𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘴𝘪𝘷𝘦 𝘗𝘭𝘢𝘺“, 𝘬𝘰𝘫𝘪 𝘫𝘦 𝘴𝘶𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘳𝘢𝘯 𝘶 𝘰𝘬𝘷𝘪𝘳𝘶 𝘐𝘯𝘵𝘦𝘳𝘳𝘦𝘨 𝘐𝘗𝘈 𝘗𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘬𝘰𝘨𝘳𝘢𝘯𝘪𝘤̌𝘯𝘦 𝘴𝘶𝘳𝘢𝘥𝘯𝘫𝘦 𝘏𝘳𝘷𝘢𝘵𝘴𝘬𝘢–𝘉𝘰𝘴𝘯𝘢 𝘪 𝘏𝘦𝘳𝘤𝘦𝘨𝘰𝘷𝘪𝘯𝘢-𝘊𝘳𝘯𝘢 𝘎𝘰𝘳𝘢 𝘻𝘢 𝘳𝘢𝘻𝘥𝘰𝘣𝘭𝘫𝘦 2014. – 2020. 𝘶𝘬𝘶𝘱𝘯𝘦 𝘷𝘳𝘪𝘫𝘦𝘥𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪 948.203,05 𝘌𝘜𝘙, 𝘰𝘥 𝘤̌𝘦𝘨𝘢 𝘣𝘶𝘥𝘻̌𝘦𝘵 𝘎𝘳𝘢𝘥𝘢 𝘡𝘢𝘥𝘳𝘢 𝘪𝘻𝘯𝘰𝘴𝘪 394.563,00 𝘌𝘜𝘙. 𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵 𝘴𝘦 𝘴𝘶𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘳𝘢 𝘴𝘳𝘦𝘥𝘴𝘵𝘷𝘪𝘮𝘢 𝘌𝘍𝘙𝘙 𝘪 𝘐𝘗𝘈 𝘐𝘐 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘰𝘷𝘢 𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘴𝘬𝘦 𝘶𝘯𝘪𝘫𝘦 𝘶𝘻 𝘴𝘵𝘰𝘱𝘶 𝘴𝘶𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘳𝘢𝘯𝘫𝘢 85%.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADRŽITE VREMEPLOV / U nedjelju na Višnjiku Oldtimer izložba 2024.

Objavljeno

-

By

Automoto sport se 5. svibnja (nedjelja) ponovno vraća na Športski centar Višnjik i u grad Zadar.

Uz auto i karting utrku Nagrada grada Zadra na sjevernoj strani (Prvenstvo Regije Jug kronometar natjecanje za aute i kartinge, A11 i K11) u organizaciji Auto Karting Kluba Zadar, Oldtimer klub Zadar u suradnji s Vespa Klubom Zadar, MK Arbanasi, Oldtimer klubom sv. Krševan, Dalmatinskim Fićo Klubom, Automodelarskim klubom Zadar i automehatroničarima Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar priređuje treću međunarodnu OLDTIMER IZLOŽBU 2024. uz brojne izlagače iz grada Zadra, ali i iz cijele HR i okolnih država.

Oko dvorane Krešimira Ćosića bit će izloženo više od 250 oldtimera od 10:00 do 18:00 sati.

Ove godine, osim već stalnih izlagača, na izložbi će se predstaviti i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, budući automehatroničari koji će demonstrirati svoja znanja te Automodelarski klub Zadar čiji su članovi i sami učenici škole. Oni će demonstrirati svoje modele prijevoznih sredstava koje su radili isključivo učenici te će prezentirati utrku modela na daljinsko upravljanje.

Ovogodišnja manifestacija donosi nevjerojatan spoj nostalgije, ljepote i strasti prema automobilima koji su obilježili prošle epohe. U srcu ovog spektakla, Zadar će ugostiti neke od najsjajnijih primjeraka automobilskog naslijeđa, među kojima će se istaknuti jedinstveni primjerak – legendarni Fiat Panda. Osim što će sudjelovati na utrci Wings for Life 2024. kao vozač presretačkog automobila, naš proslavljeni automobilist Juraj Šebalj će na OLDTIMER IZLOŽBI 2024. izložiti i svoju Fiat Pandu 4X4 kojom će upotpuniti automoto vremeplov u Zadru. S njom je osvojio zahtjevni Tunisie Challenge 2023., a na nedavnom Panda Raidu osvojio je 45. mjesto od ukupno 408 prijavljenih „Pandi“.

Također, posjetitelji će moći glasovati za najljepšeg od najljepših na info pultu OTK Zadar, organizatora izložbe, gdje će se vlasnicima najljepšeg automobila, motocikla i Vespe dodijeliti prigodne nagrade, kao i najsretnijem glasaču. Svi su pozvani da razgledaju vrijedne i zanimljive primjerke od kojih najstariji potječu iz 1. polovice prošlog stoljeća, a za koje se njihovi vlasnici brinu da ostanu i dalje tako „mladi“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HRISTOS VOSKRESE! / Župan Longin čestitao episkopu Nikodimu i vjernicima pravoslavni Uskrs

Objavljeno

-

By

U povodu pravoslavnog Uskrsa koji se po Julijanskom kalendaru slavi u nedjelju, 5. svibnja, župan Božidar Longin uputio je čestitku vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i svima koji Uskrs slave prema istočnom kalendaru.

Župan je u prigodnoj čestitci episkopu Dalmatinske eparhije Nikodimu Kosoviću naglasio značaj uskršnjih blagdana za sve vjernike.

„Dok se svi vjernici koji Uskrs slave prema Julijanskom kalendaru pripremaju za taj najveći kršćanski blagdan, upućujem Vam svoju čestitku i želju da Vama i svim pravoslavnim vjernicima u Zadarskoj županiji svjetlost uskrslog Krista donese optimizam i nadu. Sretan Uskrs! Hristos voskrese“, poručio je župan Longin.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Dani talijanistike od 7. do 10. svibnja 

Objavljeno

-

By

Odjel za talijanistiku Sveučilišta u Zadru organizira Dane talijanistike  od 7. do 10. svibnja 2024. godine. Na programu su gostujuća predavanja profesora sa Sveučilišta u Firenzi, niz radionica promocije talijanskog jezika i kulture za djecu vrtićke dobi, učenike osnovnih i srednjih škola. U suradnji s Kino Zonom Zadar organizirana je projekcija filma Dogman koju Odjel za talijanistiku daruje studentima, nastavnicima, suradnicima i građanima.

Dani talijanistike 2024. započinju izložbom Nikola Tommaseo u fondu Znanstvene knjižnice u utorak, 7. svibnja 2024. u 12:00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Sveučilišta u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu